Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Προκαλεί ο Ακάρ: Ζητά να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του Αιγαίου

Εχει θέσει το θέμα στον Αποστολάκη 

Αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου ζητά από την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του το Σάββατο στα ΜΜΕ.
Ο Χ. Ακάρ με επιχείρημα ότι η στρατικοποίηση των νησιών που πρέπει να παραμένουν αποστρατικοποιημένα συνιστά ξεκάθαρη παραβίαση των Διεθνών Συνθηκών και Συμβάσεων και ανέφερε ότι έθεσε το ζήτημα και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη λέγοντας: «Από τον Έλληνα ομόλογό μου στα πλαίσια των ειλικρινών σχέσεών μας περιμένω να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και για αυτό το ζήτημα».
Την ίδια στιγμή ο Ακάρ ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων στην ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο, με στόχο αυτό να γίνει με ειρηνικά μέσα και διάλογο.
Όπως υποστήριξε πρέπει να μπει τέλος σε ενέργειες και καταστάσεις οι οποίες είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και τις ισχύουσες Συνθήκες και είναι ασυμβίβαστες με τη φιλία και την καλή γειτονία. Δήλωσε ότι τόσο σε αυτά όσο και σε άλλα ζητήματα περιμένει τα αναγκαία μέτρα από την «άλλη πλευρά» καθώς όπως ισχυρίστηκε η Τουρκία είναι «προσηλωμένη στην προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας αναφέρθηκε επίσης και στην απόκτηση των ρωσικών S-400 από την Τουρκία με στόχο την προστασία της χώρας.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου