Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Την Κυριακή (αύριο) η παρέλαση στην 5η Λεωφόρο ΝΥ – Εορταστικό κλίμα στην Πανομογενειακή

Σάββατο 13 Απριλίου, 2019

Στη Νέα Υόρκη θα είναι πολλοί από τη Βοστώνη με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας αλλά και το Τμήμα Ευζώνων της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.  Το λεωφορείο είναι γεμάτο ενώ άλλοι θα πάνε με δικά τους αυτοκίνητα.
Ο Διοικητής της Προεδρικής Φρουράς, Συνταγματάρχης Ροδόλφος Δημητρόγλου, κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του στην τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του Σταθακείου Πολιτιστικού Κέντρου Στην Αστόρια. (Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»/Κώστας Μπέη)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ραντεβού την Κυριακή στην 5η Λεωφόρο, για την παρέλαση της επετείου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, έδωσαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης με σύσσωμη την Ομογένεια, κατά τη διάρκεια της τελευταίας και πανηγυρικής πανομογενειακής συγκέντρωσης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Αστόρια.
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, του γενικού προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνου Κούτρα, της προξένου, Λάνας Ζωχιού, του διευθυντή του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Αντιπτεράρχου Γρηγορίου Πρεζεράκου, του Διοικητή της Προεδρικής Φρουράς, Συνταγματάρχη Ροδόλφου Δημητρόγλου, του δημάρχου Κέρκυρας, Κωνσταντίνου Νικολούζου και άλλων επισήμων, η συγκέντρωση είχε κυρίως εορταστικό χαρακτήρα, με άπαντες να στέκονται στη σημασία τής όσο το δυνατόν μεγαλύτερης συμμετοχής στην παρέλαση.
Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη
Ασφαλώς, το θερμό χειροκρότημα κέρδισαν οι Εύζωνες του αγήματος της Προεδρικής Φρουράς, οι οποίοι, όπως έχει καθιερωθεί, έδωσαν το «παρών» στο Σταθάκειο και συστήθηκαν στους ομογενείς. Συνολικά, παραβρέθηκαν οι 16 από τους 24 που θα παρελάσουν, καθώς βρίσκονταν ήδη στις ΗΠΑ από την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν, με μικρότερο άγημα, στην αντίστοιχη παρέλαση της Φιλαδέλφειας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η παρουσία αντιπροσωπείας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος από την Κέρκυρα, η οποία, εκτός από τη συναυλία που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Παρασκευής, αναμένεται να δώσει ξεχωριστό τόνο στην παρέλαση της Κυριακής, ούσα διαφοροποιητικό στοιχείο σε σχέση με άλλες χρονιές.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
«Να είμαστε όλοι εκεί»
Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Πέτρος Γαλάτουλας, εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την πορεία της προετοιμασίας, ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν, αλλά και τα στελέχη των Επιτροπών, για το έργο που επιτέλεσαν.
«Δεν θέλουμε άλλη βοήθεια. Αυτό που θέλουμε και απαιτούμε είναι να μην λείψει κανένας από την 5η Λεωφόρο», είπε ο κ. Γαλάτουλας.
Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Διοικητής της Προεδρικής Φρουράς, Ροδόλφος Δημητρόγλου, ανέφερε χαριτολογώντας ότι «αισθάνεται Νεοϋορκέζος», αφού είναι η τρίτη φορά που ταξιδεύει για τις ανάγκες της παρέλασης.
«Ενα μεγάλο ευχαριστώ για την πρόσκληση της Προεδρικής Φρουράς. Να είστε σίγουροι ότι, με το βήμα μας, θα… ‘σπάσουμε’ την 5η Λεωφόρο», είπε, εν μέσω χειροκροτημάτων.
Από την πλευρά του, ο Γενικός Πρόξενος, Κωνσταντίνος Κούτρας, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία των Ευζώνων, απένειμε τα εύσημα στα μέλη της Ομοσπονδίας, που προετοίμασαν την παρέλαση.
«Η σημερινή Πανομογενειακή αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών σας. Οι καρποί θα φανούν την Κυριακή. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους», είπε ο κ. Κούτρας.
Εκπροσωπώντας τους Πόντιους, με δεδομένο ότι η παρέλαση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Ποντιακή Γενοκτονία, ο Κώστας Τσιλφίδης επεσήμανε ότι «έχουμε υποχρέωση απέναντι στους προγόνους μας να αναγνωριστεί η Γενοκτονία παγκοσμίως».
Ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος, Σωκράτης Ανθης, στάθηκε στην συνεισφορά του Δήμου Κέρκυρας και του Επιμελητηρίου, προκειμένου η ορχήστρα να δώσει το «παρών» στη Νέα Υόρκη.
«Να είστε σίγουροι πως την Κυριακή η Φιλαρμονική Μάντζαρος με τα μπλε και άσπρα της στολής της θα σας κάνει να νοιώσετε πολύ υπερήφανοι που είστε Ελληνες», ανέφερε ο κ. Ανθης.
Στην τελευταία Πανομογενειακή παραβρέθηκε και ο πολιτειακός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Μιχάλης Γιάνναρης, ο οποίος τόνισε ότι θα είναι παρών στην παρέλαση, ενώ παρέδωσε και τη διακήρυξη της αναγνώρισης του μηνός Μαρτίου ως «Μήνα Ελληνικής Ιστορίας», εκ μέρους της Πολιτειακής Γερουσίας.
Στη δική του ομιλία, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος εστίασε στον συμβολισμό αλλά και την ποιοτική υπεροχή της ελληνικής παρέλασης, ως εκδήλωσης, σε σχέση με αντίστοιχες που πραγματοποιούνται στην 5η Λεωφόρο, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος στην παρέλαση, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα για την παρέλαση των Ευζώνων.
«Στην εξέδρα των επισήμων, περνάνε οι Εύζωνες και πολλές φορές ακούμε μουσική. Θα ήθελα να παρακαλέσω, λοιπόν, όταν περνάνε οι Εύζωνες να κλείσει η μουσική. Θέλουμε να ακούσουμε μόνο το βήμα τους στην 5η Λεωφόρο», ήταν τα λόγια του Αρχιεπισκόπου.
Τέλος, ο Αντιπτέραρχος Γρηγόριος Πρεζεράκος εξέφρασε την απεριόριστη εκτίμησή του για την Ομογένεια, τονίζοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα για την Προεδρική Φρουρά.
«Μέσω της Ομογένειας, η Ελλάδα προβάλει τα χαρακτηριστικά της σε όλο τον Κόσμο και εισπράττει πολλά περισσότερα από αυτήν ως χώρα. Για αυτήν την Ομογένεια, λοιπόν, δεν θα ήταν δυνατόν η Προεδρική Φρουρά να απουσιάζει», ήταν τα λόγια του Αντιπτεράρχου.
Η Πανομογενειακή έκλεισε με τον Ακάθιστο Υμνο και την ερμηνεία του Εθνικού Υμνου, υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου