Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Η Johnson & Johnson γνώριζε από το 1971 για καρκινογόνες ουσίες στις παιδικές πούδρες


Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου, 2018


Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε το Reuters και αφορά στην παιδική πούδρα της Johnson & Johnson.
Σύμφωνα με έρευνα του διεθνούς πρακτορείου, στο παιδικό ταλκ της εταιρείας είχαν ανιχνευτεί μικρές ποσότητες αμιάντου, ουσίας που είναι καρκινογόνα και η εταιρεία το γνώριζε. Το Reuters λέει ότι μελέτησε έγγραφα, μεταξύ των οποίων καταθέσεις στο δικαστήριο, που δείχνουν ότι αυτή η ουσία ανιχνευόταν τουλάχιστον από το 1971 έως το 2003.
Υψηλόβαθμα στελέχη της J&J, επιστήμονες, γιατροί και δικηγόροι της εταιρείας ανησυχούσαν για το ζήτημα και για το πώς θα το αντιμετωπίσουν, ωστόσο δεν αποκάλυψαν την ύπαρξή του στις Αρχές ή στην κοινή γνώμη. Κατά τα έγγραφα που επικαλείται το Reuters, η εταιρεία προσπάθησε επιτυχώς να επηρεάσει τα σχέδια των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ να περιορίσουν τον αμίαντο στα προϊόντα ταλκ, καθώς και την επιστημονική έρευνα για τις επιπτώσεις του προϊόντος στην υγεία.
Σημειώνεται πως η πολυεθνική εταιρεία αντιμετωπίζει ένα κύμα αγωγών από χιλιάδες ενάγοντες, που ισχυρίζονται πως το ταλκ στα προϊόντα μωρών περιείχαν αμίαντο και προκάλεσε έναν σπάνιο τύπο καρκίνου του πνεύμωνα, το μεσοθηλίωμα, καρκίνο των ωοθηκών και άλλες ασθένειες.
Η μετοχή της Johnson & Johnson υποχωρούσε χθες μέχρι και 6%, πτώση η οποία είναι η μεγαλύτερη που έχει υποστεί την τελευταία δεκαετία, ενώ η κεφαλαιοποίηση του ομίλου υποχωρούσε κατά 24 δισ. δολάρια.
«Το άρθρο του Reuters είναι μονόπλευρο, ψευδές και εμπρηστικό», αναφέρει η Johnson & Johnson σε ανακοίνωση. «Η πούδρα της Johnson & Johnson είναι ασφαλής και χωρίς αμίαντο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου