Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου, 2018


  • Άγρια δολοφονία στα Σεπόλια. Το θύμα δέχτηκε χτυπήματα με αιχμηρά αντικείμενο και κατέληξε λίγες ώρες αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. .
  • Ρωσική επίθεση στις ΗΠΑ για την ΠΓΔΜ και την συμφωνία των Πρεσπών. «Με την αναπόδεικτη αντιρωσική ρητορική της η Ουάσιγκτον προσπαθεί να δικαιολογήσει την ασυγχώρητη παρέμβαση της στις εσωτερικές υποθέσεις της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’, να νομιμοποιήσει την ανεπαρκή Συμφωνία των Πρεσπών», αναφέρει το ΥΠΕΞ της Μόσχας. .
  • ΟΗΕ: Eπιστροφή ή απόδοση πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσης. Ομόφωνα υιοθέτησε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 13 Δεκεμβρίου 2018, κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας, την Απόφαση περί «επιστροφής ή απόδοσης πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσης». .
  • Μπακογιάννης:Τα ακίνητα της Αθήνας αποτελούν τεράστιο περιουσιακό στοιχείο. Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. .
  • Ομόφωνη προειδοποίηση των μητροπολιτών της Μακεδονίας για τις Πρέσπες. Τυχόν επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων, όπως και η αναγνώριση αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Μακεδονίας, θα αποτελέσουν «μόνιμη εστία καλλιέργειας αλυτρωτισμού και εχθρότητος», αναφέρουν σε κοινή επιστολή τους οι μητροπολίτες της Μακεδονίας. .
Κόσμος
  • Γαλλία: Ψηφίστηκαν τα μέτρα - απάντηση στα «κίτρινα γιλέκα. Τα έκτακτα μέτρα περιλαμβάνουν αύξηση του βασικού μισθού και πριμ στους εργαζόμενους στο τέλος του έτους, εφόσον ο εργοδότης μπορεί να το καταβάλει. .
  • Λαθρεπιβάτες απειλούν το πλήρωμα φορτηγού πλοίου στις εκβολές του Τάμεση. Τέσσερις λαθρεπιβάτες, οπλισμένοι με σιδηρολοστούς, απειλούν τους ναυτικούς πάνω σε ένα φορτηγό πλοίο, στα ανοιχτά της νοτιοανατολικής Αγγλίας, κοντά στις εκβολές του Τάμεση, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. .
  • Άνοιξε και πάλι το Γκάτγουικ μετά από νέο συναγερμό για drone. Το νέο κλείσιμο του αεροδρομίου λόγω drone διήρκεσε σχεδόν 90 λεπτά. .
  • Εννέα ακόμα συλλήψεις για την σφαγή των δύο νεαρών γυναικών στο Μαρόκο. Στους 13 ανέρχονται πια οι συλληφθέντες. Ισλαμικά κίνητρα βλέπουν οι Αρχές. .
  • Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τρομοκρατικά σχέδια στην Στουτγάρδη. Χωρίς ανησυχητικά ευρήματα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για το ενδεχόμενο προσπάθειας ισλαμιστών να επιτεθούν στο αεροδρόμιο της πόλης. .
Πολιτική
  • Ο Νάσος Ηλιόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της «Ανοιχτής Πόλης» για την αναμέτρηση των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019, στην Αθήνα. .
  • «Τυφλωμένος από το πάθος του για εξουσία ο Μητσοτάκης». Aδυνατεί να παρακολουθήσει την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στα Βαλκάνια, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι. .
  • Μητσοτάκης: Να φύγει η κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατόν. «Επί της ουσίας δεν έχουμε υπουργό Εξωτερικών και υπουργός Άμυνας είναι ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος μπροστά στο πολιτικό του τέλος δεν διστάζει πλέον να λέει ό,τι θέλει», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. .
  • Με ΠΝΠ έως το τέλος χρόνου ο τρόπος παράτασης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. Το ανακοίνωσε ο Δημήτρης Βίτσας. Δεν προσδιόρισε το χρόνο της παράτασης. Αφορά Λέσβο, Λέρο, Κω, Σάμο και Χίο που σηκώνουν το βάρος των προσφυγικών ροών. .
  • Αποστάσεις Κατρούγκαλου από Καμμένο αλλά με στήριξη στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να οξύνει την ένταση διότι οι θέσεις της εδράζονται στο διεθνές δίκαιο, δήλωσε μετά το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ο Γιώργος Κατρούγκαλος. .
Οικονομία
  • Το ημερολόγιο της λυπητερής: Οι φορολογικές υποχρεώσεις έως την πρωτοχρονιά. ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας θα συντροφεύουν τους πολίτες στις γιορτές, διεκδικώντας μερίδιο από το δώρο των Χριστουγέννων. .
  • Πετσοκομμένα αναδρομικά είδαν χιλιάδες απόστρατοι. Σε πολλούς πιστώθηκαν ποσά της τάξης των 17 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Μεγάλες οι διαφορές ακόμα και ανάμεσα σε άτομα με την ίδια προϋπηρεσία. Οργή εκφράζουν οι επικεφαλής οργανώσεων αποστράτων. .
  • Κλειστές οι εφορίες στις 2,3 και 4 Ιανουαρίου . Οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους που αφορούν στα συγκεκριμένα αντικείμενα εργασιών των Δ.Ο.Υ. μέχρι το τέλος της επόμενης εργάσιμης ημέρας, δηλαδή της Δευτέρας 7 Ιανουάριου 2019. .
  • ExxonMobil: Αναμένουμε την κυβέρνηση για τις έρευνες στην Κρήτη (vid). «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τις δυνατότητες αυτού του χώρου, είναι μια τεράστια περιοχή που δεν έχει δει ποτέ μια ενιαία εξερεύνηση καλά, έτσι νομίζουμε ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες εκεί» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Τρίσταν Άσπρει .
  • Τριπλασιάστηκε το έλλειμμα στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών το 10μηνο. Κατά 1,6 δισ. ευρώ διευρύνθηκε το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου αγγίζοντας τα 2,1 δισ. ευρώ .
Αθλητισμός
  • Μπλατ: Με «ενόχλησε» που απολύθηκε ο Πασκουάλ. Ο Αμερικανοϊσραηλινός τόνισε ότι ο Καταλανός είναι ένας από τους καλύτερους στην Ευρωλίγκα και ότι τον ενοχλεί η αποψινή εξέλιξη. .
  • Euroleague: Εύκολες νίκες για Φενέρ και ΤΣΣΚΑ. Η πρωτοπόρος Φενερμπαχτσέ νίκησε και στο Μαυροβούνιο, αυξάνοντας σε 13-1 το ρεκόρ της (οι τελευταίες 10 νίκες είναι διαδοχικές). .
  • Πιτίνο ο αντι-Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό. «Βόμβα» στον χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ «πυροδοτεί» ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Τσάβι Πασκουάλ. .
  • Euroleague: Νίκησε τη Γκραν Κανάρια με ρεκόρ ασίστ ο Ολυμπιακός. Με σοβαρότητα και συγκέντρωση, σχεδόν σε όλο το ματς, οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν 98-77 την Γκραν Κανάρια, κάνοντας το 4/4 απέναντι στις ισπανικές ομάδες στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας και με το 9-5 έπιασαν την Αναντολού Εφές στην τέταρτη θέση. .
  • Τέλος ο Πασκουάλ από τον Παναθηναϊκό!. Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ουσιαστικά ο Τσάβι Πασκουάλ, καθώς όπως ενημέρωσε ο εκ των συνεργατών του, Γιώργος Βόβορας, η προετοιμασία της ομάδας θα γίνει από τον ίδιο και τον Αλβέρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου