Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 12/12/18

  • Η γαλλική κυβέρνηση αύξησε το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή. Η επίθεση που διαπράχθηκε στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο της πόλης του Στρασβούργου είχε αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δώδεκα να τραυματιστούν, από τους οποίους οι έξι βρίσκονται σε απολύτως κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ. 
  • Κρατούμενοι φυλακών Αυλώνα: Οι φήμες για βιασμό είναι παντελώς ψευδείς. Οι κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα, εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με τον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού που φέρεται να σκότωσε την 21χρονη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη. .
  • Αιχμηρή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών . Στην ανακοίνωση αναφέρει πως «πριν λίγες μέρες όταν η έδρα της Δ.Α.Ε.Α. δέχθηκε επίθεση κάποιοι μας έλεγαν "μην αρχίσετε να φωνάζετε πάλι εσείς οι συνδικαλιστές, αυτή η επίθεση συμβαίνει μια φορά στα 10 χρόνια"». .
  • Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας στο Σύνταγμα. Αργά το απόγευμα της Τρίτης η πλατεία Συντάγματος πλημμύρισε με φως, καθώς φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, σηματοδοτώντας και επισήμως την έναρξη των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων. .
  • Καλογήρου: Δε βιάστηκε ο 19χρονος - Παραβίασαν 3 πόρτες για να τον φτάσουν. «Ο κρατούμενος εκτός του ιατρικού ελέγχου, υπεβλήθη, μετά από σχετική παραγγελία και σε ιατροδικαστική εξέταση, με αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού» .
  • Πληροφορίες ότι βιάστηκε στις φυλακές Αυλώνα ο 19χρονος αλλοδαπός. Ο 19χρονος είχε καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα βιασμού, αφού ξύπνησε όπως ανέφερε, σε άλλο χώρο και χωρίς παντελόνι και εσώρουχο. 
Κόσμος
  • Σε αναταραχή το Συντηρητικό Κόμμα για το μέλλον της Τερέζα Μέι στην ηγεσία. Ο πρώην υπουργός Όουεν Πάτερσον προστέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη λίστα των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία που γνωστοποίησε ότι υπέβαλε επιστολή στο αρμόδιο κομματικό όργανο ζητώντας έναρξη διαδικασίας δυσπιστίας σε βάρος της ηγέτιδας του κόμματος Τερέζα Μέι. .
  • Μέρκελ προς Μέι: Καμία πιθανότητα επαναδιαπραγμάτευσης του Brexit. Το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για το Brexit απέκλεισε κατηγορηματικά η Καγκελάριος Μέρκελ, η οποία είχε χθες συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, στο Βερολίνο. .
  • Ελεύθερη υπό όρους η οικονομική διευθύντρια της Huawei. Η Μενγκ Ουάνγκζου, οικονομική διευθύντρια της γιγαντιαίας κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας και κινητής τηλεφωνίας Huawei, αποφασίστηκε να αποφυλακιστεί υπό όρους και μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης από καναδικό δικαστήριο την Τρίτη. .
  • Ταγιάνι: Οι Ευρωβουλευτές μπορούν να αποχωρήσουν με δική τους ευθύνη. Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τα στελέχη του προσωπικού του που διαμένουν εκτός του κέντρου του Στρασβούργου μπορούν να εγκαταλείψουν το κτήριο, ενημέρωσε ο πρόεδρος του σώματος Αντόνιο Ταγιάνι το ημικύκλιο. .
  • Γερμανία: «Συγκλονισμένος» ο Ζάιμπερτ για τα γεγονότα στο Στρασβούργο. «Συγκλονισμένος» από τα «τρομακτικά» νέα που έρχονται από το Στρασβούργο δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, με ανάρτησή του στο Twitter. .
Πολιτική
  • Εγκρίθηκε η κατάργηση περικοπής των συντάξεων - Μετωπική για τις Πρέσπες. Ναι με αιχμές από την αντιπολίτευση. Κλίμα ακραίας πόλωσης στη Βουλή με τη μονομαχία Τσίπρα - Μητσοτάκη να ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο στο κόκκινο με αιχμή τη συμφωνία των Πρεσπών. 
  • ΝΔ σε Παππά: Με ποια ιδιότητα επισκεπτόταν το Μαξίμου ο Πετσίτης;. Είκοσι ένας βουλευτές ζητούν από τον Υπουργό εξηγήσεις για τις υπέρογκες αμοιβές του φίλου του από την ELFE-Λαυρεντιάδη το ίδιο διάστημα που εκτινάχθηκαν τα χρέη της προς τη ΔΕΠΑ. Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε στο Μαξίμου; Τι υπηρεσίες παρείχε στην ELFE και ποια η σχέση του με τον κ. Αρτεμίου; Γνωρίζετε και για άλλες ανεξήγητες αμοιβές προς επιχειρηματίες ΜΜΕ;». .
  • Καμμένος: Αν η "νεκρή" Συμφωνία των Πρεσπών έλθει στη Βουλή αποχωρούμε . Αν έρθει η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι μας, θα χωρίσουν είπε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εταίρος. .
  • Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ανταλλάξατε συντάξεις με το Σκοπιανό - Κάντε εκλογές. Πρόωρες εκλογές πριν η κυβέρνηση φέρει τη συμφωνία των Πρεσπών για κύρωση στη Βουλή ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του. «Έχετε την κοινωνία απέναντι… Κάντε εκλογές πριν φέρετε τη συμφωνία για κύρωση εκεί θα πάρετε την απάντηση του λαού» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ. .
  • Τσίπρας: Αν δεν τηρηθούν οι Πρέσπες η ΠΓΔΜ δεν μπαίνει σε NATO και ΕΕ. «Περιμένουμε με μεγάλη προσοχή την ολοκλήρωση της συνταγματικής διαδικασίας, έχοντας δώσει σαφώς μηνύματα που απαιτούνται και εκεί που πρέπει να δοθούν», είπε ο πρωθυπουργός στην Βουλή. .
Οικονομία
    • Αχτσιόγλου: 620.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση από 1η Ιανουαρίου. Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, τόνισε πως «η νομοθετική ρύθμιση για την ακύρωση - οριστικά και αμετάκλητα - του μέτρου της μείωσης των συντάξεων που θα ίσχυε από 1.1.2019, επιβεβαιώνει ότι ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει οριστικά κλείσει». .
    • Παρατείνεται για έναν χρόνο ο εξωδικαστικός μηχανισμός για χρέη. .
    • Τροπολογία για κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί. Από 1/1/2019 η κατάργηση για τα 20 ευρώ ανά εκατόλιτρο τελικού προϊόντος που ίσχυε. Ψηφίζεται σήμερα. Στα 28 εκατομμύρια ευρώ η ετήσια επιβάρυνση του προϋπολογισμού. .
    • Κόντε: Nα ξεπεραστεί η μυωπική δημοσιονομική πολιτική της Ευρώπης. Ο Iταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι με την Κομισιόν «θα γίνει διάλογος βάσει των αριθμών, γνωρίζοντας ότι ο προϋπολογισμός της Ιταλίας ανταποκρίνεται σε ανάγκες της χώρας, αλλά εντός των ευρωπαϊκών ορίων». .
    • Εθνική Τράπεζα: Πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,98% του ΑΕΠ. Σε ανάλυση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 προχώρησε η Εθνική Τράπεζα. .
Αθλητισμός
    • ChLeague: Ο Σαλάχ έστειλε τη Λίβερπουλ στους «16». Η Λίβερπουλ πέρασε στους «16» του Champions League, με τον Σαλάχ να γίνεται ξανά ο ήρωάς της, καθώς με δικό του γκολ νίκησε 1-0 τη Νάπολι στο «Άνφιλντ». .
    • Οριστικά τέλος ο Τουρέ από τον Ολυμπιακό!. Τίτλοι τέλους στη συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Γιάγια Τουρέ. Συμφωνήθηκε το «διαζύγιο». .
    • Πρόωρος τελικός: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Κυπέλλου! . Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και Κύμη ΠΑΟΚ ανέδειξε η κλήρωση στα ημιτελικά. .
    • Η Ρίβερ κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες στην παράταση. Με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, η Ρίβερ Πλέιτ νίκησε με ανατροπή την Μπόκα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και σήκωσε το τέταρτο Κόπα Λιμπερταδόρες της ιστορίας της! .
    • Ανατροπή… πρωταθλητή ο ΠΑΟΚ!. Ξετύλιξε το δώρο ο ΠΑΟΚ. Κάνοντας come back κόντρα στην ΑΕΛ (με 10 από το 45') με πέναλτι του Πρίγιοβιτς και νικητήριο γκολ του Ακπόμ, επικράτησε 2-1 στην Τούμπα και βρέθηκε στο +7 από τη 2η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου