Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Κάπου έχουν μπερδέψει τα "μπού..." τους. Με την διδαχή Ιερώνυμου να μην γίνουν άλλα λάθη, έγινε ο αγιασμός στην Βουλή

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου, 2018

Άθεοι μεν, αγιασμός δε!!!

Αναμενόμενο χαρακτήρισε ο αρχιεπίσκοπος το δημοψήφισμα στα Σκόπια


Με την διδαχή Ιερώνυμου να μην γίνουν άλλα λάθη, έγινε ο αγιασμός στην Βουλή | tovima.grΜε την διδαχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου «να μην κάνουμε τα ίδια λάθη» ξεκίνησε η Δ’ Σύνοδος και τελευταία της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου με τον καθιερωμένο αγιασμό. Ο κ. Ιερώνυμος προσήλθε στην Βουλή συνοδεία των μελών της Ιεράς Συνόδου και τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης ο οποίος και τον οδήγησε στο σαλόνι του γραφείου του. Εκεί υπήρξε ο εξής διάλογος:
  • ΒΟΥΤΣΗΣ: Δεν είχαμε συνηθίσει ούτε εμείς ούτε εσείς να μπαίνουμε στην τέταρτη Σύνοδο. Θα είναι εκ των πραγμάτων μια προεκλογική Σύνοδος λόγω αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών, και προς το τέλος των εθνικών εκλογών. Μετά το τέλος των προγραμμάτων έχουμε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας. Είναι πολύ περισσότερο στα χέρια μας το τι θα γίνει.
  • ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Μόνο να μην κάνουμε τα ίδια λάθη.
  • ΒΟΥΤΣΗΣ (γελώντας): Ούτε τα ίδια ούτε άλλα λάθη να μην κάνουμε.
Ακολούθησε η τελετή του αγιασμού στην ανακαινισμένη αίθουσα της Ολομέλειας (αυτές τις ημέρες ολοκληρώθηκε το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του στεγάστρου) παρουσία των πολιτικών αρχηγών και των βουλευτών των κομμάτων. Απουσίαζαν ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος, ο οποίος βρισκόταν στην Κύπρο, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης. Εισερχόμενος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης πλησίασε στο πρωθυπουργικό έδρανο τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα για να τον συλλυπηθεί για την απώλεια του γαμπρού του, συζύγου της αδελφής του, ο οποίος έχασε προ ημερών την μάχη για την ζωή. Πολλά συλλυπητήρια δέχθηκε και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Δημαράς λόγω της απροσδόκητης απώλειας του γιού του όχι μόνο από υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων κομμάτων, όπως ο βουλευτής της ΝΔ Β. Κικίλιας.
Κατά τον αγιασμό ο κ. Ιερώνυμος δεν πλησίασε τα έδρανα των κοινοβουλευτικών ομάδων, όπως γινόταν στο παρελθόν, αλλά τους άγιασε από την θέση που βρισκόταν, ενώ τους ευχήθηκε να έχουν «πολύ καλή δύναμη, σύνεση και σοφία όπως απαιτούν τα πράγματα στην εποχή μας». Εξερχόμενος της αίθουσας ο κ. Ιερώνυμος είχε θερμή χειραψία και μια μικρή συνομιλία με τον πρωθυπουργό όπως και με αρκετούς υπουργούς της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Ναυτιλίας Φ. Κουβέλης, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος, ο υφυπουργός Εργασίας Αν. Πετρόπουλος κ.ά. Βγαίνοντας δε από το κτήριο του Κοινοβουλίου ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια και δήλωσε ότι ήταν «αναμενόμενο». Ενώ στο ερώτημα «τί θα γίνει τώρα;», απάντησε:
«Θα προσπαθήσουμε και η μία πλευρά και η άλλη πλευρά. Εμείς τα δικά μας τα πράματα θα κοιτάξουμε. Κάναμε τον αγιασμό στη Βουλή σήμερα. Μια καινούργια χρονιά αρχίζει κι ας ελπίσουμε ότι θα είναι καλύτερη από τι άλλες χρονιές. Ευχήθηκα να έχουν δύναμη οι βουλευτές μας, να έχουν σοφία και σύνεση γιατί περιμένουμε πολλά, γιατί έχουμε υποφέρει και πολλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου