Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018

Σήμα ΝΔ: Τι συμβολίζει το νέο έμβλημα του κόμματος

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, 2018

Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα διώξουν την κυβέρνηση όπως της αξίζει


Σήμα ΝΔ: Τι συμβολίζει το νέο έμβλημα του κόμματος | tovima.gr
Ένα από τα μηνύματα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη χθεσινή εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη για τα 44 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ ήταν πως η ΝΔ αλλάζει χωρίς να ξεχνά τις ρίζες.
Το νέο αφαιρετικό λογότυπο του κόμματος εξέπληξε πολλούς οι οποίοι άρχισαν να αναρωτιούνται τι σηματοδοτεί. Την απάντηση έσπευσε να δώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σ΄ ένα ακροατήριο στο οποίο υπήρχαν όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι του κόμματος, ιστορικά στελέχη καθώς και εκπρόσωποι της νέας γενιάς. «Σηματοδοτεί τον ρόλο του κόμματος μας. Ενός κόμματος που είναι ανοιχτό σε νέες ιδέες, που θέλει να ενώσει τους Έλληνες σε μία συμφωνία αλήθειας. Ένα κόμμα που θα γράψει τις πρώτες σελίδες της νέας εποχής. Με το «Ν» της διαρκούς νεότητας και με το «Δ» της παντοτινής δημοκρατικής μας αναφοράς».
Ένα σήμα, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, «που έχει τον παραδοσιακό μας πυρσό σε μία πιο αφαιρετική εκδοχή αλλά τυλίγεται από το γαλάζιο της πατρίδας αλλά και από το λευκό. Το χρώμα που είναι έτοιμο να συνεργαστεί με όλα τα άλλα».
Μόνο τυχαίες δεν ήταν αυτές οι αναφορές του προέδρου της ΝΔ ο οποίος έχει προϊδεάσει για την τακτική του κόμματος στο θέμα των συνεργασιών αλλά και το άνοιγμα στην κοινωνία. Ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε από το βήμα της ΔΕΘ, είχε αναφέρει ότι στα ψηφοδέλτια του κόμματος θα ενταχθούν και προσωπικότητες από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Οι πολίτες θα διώξουν την κυβέρνηση όπως της αξίζει

Για εποχή που τελειώνει με οδύνη και την εκτίμηση πως οι πολίτες θα διώξουν την κυβέρνηση «όπως της αξίζει», εξέφρασε στην ομιλία του για τα 44χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ «για εμάς οι εκλογές που έρχονται είναι πράγματι σύγκρουση δύο κόσμων. Η Ελλάδα της παραγωγής της εξωστρέφειας από τη μία και η Ελλάδα της αυταπάτης και του ψέματος από την άλλη», είπε και επισήμανε ότι από την ίδρυση της η ΝΔ αντιτάχθηκε στις ταξικές εκδοχές της κοινωνίας και της ιδεολογικές ετικέτες.
«Η ΝΔ θα υπηρετεί πάντα τα αληθινά συμφέροντα του έθνους. Η γραμμή του δικού μας ορίζοντα είναι το κοινό μέλλον όλων των Ελλήνων», είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε: «Είμαστε εδώ για να δώσουμε φωνή σε όσους νιώθουν ξεχασμένοι. Να δώσουμε ελπίδα σε αυτούς που πιστεύουν ότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ένα κόσμο που αλλάζει ταχύτατα».
Όπως υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν συγκινείται από λυρικές αναφορές «για επιστροφή σε μία Ιθάκη που δεν υπάρχει πια. Γιατί δεν μπορούμε ούτε πρέπει να γυρίσουμε στο χθες. Συντηρούμε από την παράδοση μας μόνο όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα».
«Είμαστε η παράταξη που θεμελίωσε την αρτιότερη δημοκρατία στην ιστορία της Ελλάδος, που επούλωσε την ιστορική πληγή του πολιτειακού ζητήματος» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας «είμαστε η παράταξη που έβαλε τη χώρα στην τροχιά της Ευρώπης, εξασφαλίζοντας γεωπολιτική σταθερότητα και οικονομική ευημερία. Είμαστε η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα όρθια μέσα στην Ευρώπη, κόντρα στον λαϊκισμό που γέννησε η κρίση».
«Όραμά μου είναι κάθε Ελληνίδα και Έλληνας να μπορούν να υλοποιούν ελεύθεροι το δικό τους όραμα. Δεν πιστεύω σε ένα πατερναλιστικό κράτος που απλά προσφέρει μια αυταπάτη προστασίας» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με πανηγυρικό τόνο ανέφερε «αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατίαγια να αλλάξουμε την Ελλάδα».
«Σήμερα οι Δημοκρατίες δεν συντρίβονται με τανκς, αλλά διαβρώνονται σιγά σιγά από το σαράκι του λαϊκισμού αλλά κυρίως από τον ιό της απάθειας και της αδιαφορίας».
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου