Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Ο Μανώλης Κουγιουμουτζής νέος πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών
Ο κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής. Φωτογγραφία: Facebook/@Kugiumutzis Manolis.
ΡΕΘΥΜΝΟ. Ο κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής, πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Μονάχου -του αρχαιότερου συλλόγου Κρητών σε όλη την Ευρώπη που κλείνει τα 52 χρόνια ζωής- είναι ο νέος πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.
Ο κ. Κουγιουμουτζής, είναι γεννημένος στα Λειβάδια Μυλοποτάμου Ρεθύμνου. Πρόκειται για επιχειρηματία στον κλάδο του επισιτισμού, ο οποίος έχει πολύ ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα των Κρητικών της Διασποράς ανά τον κόσμο.
Χαρακτηρίζεται ως ένας συνετός άνθρωπος με προσανατολισμό στη διάδοση τόσο του κρητικού πνεύματος όσο και της διάσωσης των ηθών και των εθίμων που οι Κρήτες ανά τον κόσμο προσπαθούν στις χώρες όπου κατοικούν και δραστηριοποιούνται να διατηρήσουν ζωντανά.
Η αλλαγή σκυτάλης, μετά τη λήξη της θητείας του Μανόλη Βεληβασάκη έγινε το Σάββατο, 5 Αυγούστου, στη συνάντηση των εκπροσώπων των Κρητών από όλον τον Κόσμο που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο. Η θητεία είναι τριετής και μη ανανεώσιμη.
Ο κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής θα είναι ο 5ος πρόεδρος στην ιστορία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών. Πρώτος ήταν ο Σταύρος Σημαντήρης (ΗΠΑ) και ακολούθησαν οι Γιώργος Αεράκης (Ευρώπη), Αντώνης Τσουρδαλάκης (Αυστραλία – Νέα Ζηλανδία) και Μανώλης Βεληβασάκης (ΗΠΑ).
Ο κ. Βεληβασάκης, ανέφερε σχετικά στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Εύχομαι απο καρδιας στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΣΚ, άξιο φιλο Μανωλη Κουγιουμτζή, και το Συμβουλιο του, καλη επιτυχία στο έργο τους και σιδεροκεφαλοι! Θελω να ξέρετε αγαπητοι φιλοι μου, πως θα βρίσκομαι πάντα κοντα σας, σαν απλός αγωνιστής στο σπουδαίο έργο και αποστολή σας!».
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου