Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Σαν Σήμερα, Τετάρτη, 23 Αυγούστου, 2017

  • Κλειστή έμεινε την Τρίτη για 25 λεπτά, από τις 21.45 ως τις 22.10, η λεωφόρος Πατησίων στο πολυτεχνείο, στο ρεύμα προς τα Πατήσια λόγω επίθεσης με μολότοφ από ομάδα ατόμων σε βάρος διμοιρίας των ΜΑΤ, στη διασταύρωση τον οδών Πατησίων και Τοσότσα. Έγινε χρήση χημικών από την πλευρά των ΜΑΤ, ενώ έπειτα από λίγη ώρα τα πνεύματα ηρέμησαν.
  • Σε πλήρη ισχύ τέθηκε από χθες, Δευτέρα 21 Αυγούστου, η από την 11η Αυγούστου συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού «EPSILON TV» στην εταιρεία «DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD», συμφερόντων Σαββίδη, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.
  • Σοβαρά τραυματίστηκε πυροσβέστης κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στα Ροδινα του Νομου Ηλείας. Ο τραυματίας διακομίστηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και στη εν συνεχεία στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».
  • Αποφυλακίστηκε ύστερα από 15 μήνες παραμονής του στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" Ανδρέας Μαρτίνης, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Ν.Τσιρώνης, αντικατέστησε την προσωρινή του κράτηση με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του.
  • Μήνυμα στους ηγέτες της ευρωζώνης ότι είναι αναγκαίο να ενισχυθεί περαιτέρω η νομισματική ένωση, ενώ η Ελλάδα ανακάμπτει, θα επιχειρήσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμ.Μακρόν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις 7-8 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με συμβούλους του. «Η κεντρική ιδέα είναι ότι η Γαλλία θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας για να βοηθήσει την ανάκαμψη ... Όμως ο συμβολισμός και η ουσία αυτής της επίσκεψης είναι επίσης ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί σε βάθος» είπαν.

Κόσμος

  • Τον ιμάμη του Ριπόλ Αμπντελμπακί Ες Σατί «έδειξαν» ως υποκινητή των πολύνεκρων επιθέσεων στην Καταλονία δύο από τους τέσσερις υπόπτους, οι οποίοι φέρονται να ανήκουν στον ισλαμιστικό πυρήνα που οργάνωσε τα χτυπήματα, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.
  • Το ζήτημα της «ιρανικής επιθετικότητας» θα θέσει ο Νετανιάχου στον Πούτιν στις συνομιλίες που θα έχουν την Τετάρτη στο Σότσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του ισραηλινού Πρωθυπουργού. «Θέλω να εγείρω το πρόβλημα του Ιράν, το οποίο αποπειράται να εγκατασταθεί στρατιωτικά στη Συρία», δήλωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή.
  • Η Τουρκία «δεν θα επιτρέψει ποτέ» σε κουρδικές ένοπλες οργανώσεις τις οποίες χαρακτηρίζει «τρομοκρατικές» να δημιουργήσουν ένα κουρδικό κράτος στη βόρεια Συρία, διεμήνυσε σήμερα, Τρίτη, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
  • Η κυβέρνηση του Καναδά αποφάσισε να δημιουργήσει hotspot στα σύνορα με τις ΗΠΑ (στην πολιτεία της Νέας Υόρκης), καθώς το τελευταίο διάστημα αυξάνονται θεαματικά οι ροές μεταναστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Μόλις 6,5 εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο Μ. Σουλτς αδυνατεί να κλείσει την ψαλίδα από την Μέρκελ. Ο εκδότης και πολιτικός σύμβουλος Μίχαελ Σπρενγκ εκτιμά ότι η κατάσταση είναι απίθανο να ανατραπεί.

Οικονομία

  • Τη λειτουργία τους σε 30 δήμους της χώρας ξεκινούν τα Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ), με στόχο την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πολίτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.
  • Αναρτήθηκαν σήμερα στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης ανέργων του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 17 δήμους (Β' κύκλος). Ειδικότερα, αναρτήθηκαν για 3.494 θέσεις πλήρους απασχόλησης οι πίνακες για τους προσωρινούς επιτυχόντες τους προσωρινούς επιλαχόνες και τους προσωρινούς αποκλειόμενους.
  • Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, για τις λεπτομέρειες του οποίου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνάντηση στο Μαξίμου. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό, για την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία, καθώς και για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.
  • Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Τρίτη, με την αγορά να κλείνει πάνω από τα επίπεδα των 830 μονάδων. Η συναλλακτική δραστηριότητα όμως παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, με τον τζίρο να υποχωρεί κάτω από τα 30 εκατ. ευρώ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 832,78 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,76%.
  • Νέο σαρωτικό κύμα κατασχέσεων βρίσκεται προ των πυλών σε μια προσπάθεια των εισπρακτικών μηχανισμών να οδηγήσουν στο ταμείο του Δημοσίου με το ζόρι απλήρωτους φόρους τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους.

Αθλητισμός

  • Η Σεβίλη τα… χρειάστηκε, αλλά τελικά κατάφερε έστω και δύσκολα να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League. Στο εντυπωσιακότερο παιχνίδι της ημέρας οι Ισπανοί ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με την Μπασάκσεχιρ και προκρίθηκαν χάρη στη νίκη που έκαναν στην Τουρκία με 2-1. Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Μαριμπόρ πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Νίκησε 1-0 την Χάποελ Μπέερ Σεβά και προκρίθηκε χάρη στο εκτός έδρας γκολ που πέτυχε στο Ισραήλ.
  • Την πολυπόθητη πρόκριση στους ομίλους του Champions League πήρε ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 1-0 στην Κροατία επί της Ριέκα για τον επαναληπτικό αγώνα των πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης και με δύο νίκες, πανηγύρισε την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Μαρίν στο 25’.
  • Ετοιμος να προσφέρει στον Παναθηναϊκό είναι ο Εμάνουελ Ινσούα. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «πρασίνων» έφτασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος και δήλωσε ότι θέλει να ξεκινήσει άμεσα προπονήσεις. Παράλληλα τόνισε ότι πήρε τις καλύτερες συστάσεις από τον Βιγιαφάνες και τον Τσάβες για τον Παναθηναϊκό. Εν τω μεταξύ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα στο Μπιλμπάο με την Αθλέτικ.
  • Νέα πρόταση για την απόκτηση του Κάρλος Ζέκα, φέρεται να έχει κάνει η Κοπεγχάγη. Οι Δανοί δείχνουν διατεθειμένοι να φτάσουν τα 2,5 εκατ. ευρώ για να αποσπάσουν το «ναι» του Παναθηναϊκού, αφού ο διεθνής μέσος φέρεται να έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με την Κοπεγχάγη για συμβόλαιο που θα του αποφέρει κοντά στο 1 εκατ. ευρώ ετησίως.
  • Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης ο Ομάρ Ελ Καντουρί, ώστε να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ. Ο Μαρονικός επιθετικός έφτασε μέσω Μιλάνου στην Ελλάδα όπου τον υποδέχθηκε ο τεχνικός διευθυντής Λούμπος Μίχελ. Εν τω μεταξύ, η διοίκηση της ομάδας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αποχαιρετάει τον Κλάους Αθανασιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου