Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

NYT: Εφιαλτικά σενάρια εάν δεν υπάρξει συμφωνία γρήγορα

«ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Δευτέρα, 11 Μαΐου, 2015

Ένα εφιαλτικό σενάριο για τη χώρα μας, που περιλαμβάνει χρεοκοπία, κατάρρευση των τραπεζών και πιθανή έξοδο από το ευρώ, παρουσιάζουν για την Ελλάδα οι "New York Times" και συγκεκριμένα άρθρο του δημοσιογράφου Ούγκο Ντίξον.

NYT: Εφιαλτικά σενάρια εάν δεν υπάρξει συμφωνία γρήγορα
Στο δημοσίευμα με τίτλο "Ποιες είναι οι επιλογές της Ελλάδας", ο Ντίξον υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο για τη χώρα, ενώ -όπως λέει- η αλλαγή της διαπραγματευτικής ομάδας στο Eurogroup δεν φαίνεται να οδηγεί σε κάποιο αποτέλεσμα.
Οπότε, ακόμη κι αν υπάρξει άμεση λύση, που θα έρθει αν ο Αλέξης Τσίπρας περάσει τις κόκκινες γραμμές, και πάλι μία μακροπρόθεσμη συμφωνία εκτιμάται ως παρά πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.
Λαμβανομένης υπ' όψιν της επιδείνωσης της οικονομίας τους τελευταίους μήνες, η Ελλάδα χρειάζεται τουλάχιστον 50 δισ., και οι λύσεις -υποστηρίζει ο Ντίξον- είναι δύο: Χρεοκοπία είτε εντός είτε εκτός του ευρώ.
Με βάση το σενάριο, η Ελλάδα δεν μπορεί να σώσει τις τράπεζες, οπότε θα επιβληθούν και έλεγχοι κεφαλαίων.
Αν υπάρξει στάση πληρωμών, η Ελλάδα θα πρέπει να ζει με όσα έχει και άρα θα επιβληθούν δραστικές περικοπές μισθών και συντάξεων, που συνιστά και το πιο εφιαλτικό σενάριο.
Αν θέλει ο Έλληνας πρωθυπουργός να το αποφύγει, θα πρέπει -λένε οι "New York Times"- να βρει έναν τρόπο να συμφωνήσει με τους πιστωτές και γρήγορα.
Πηγή: Megatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου