Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Απολογισμός της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας στη Γενική Συνέλευση

Του Θεόδωρου Καλμούκου

PANOMOGENEIAKH MAIOY 1
ΒΟΣΤΩΝΗ. Απολογισμό πεπραγμένων έκανε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας στην Πανομογενειακή της Συνέλευση το βράδυ της Τετάρτης στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο. Παρευρέθηκαν αντιπρόσωποι από 15 συλλόγους και σωματεία εκ των 18 που είχαν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την Ομοσπονδία κατά το έτος 2014. Επίσης, παρευρέθησαν οι πρώην πρόεδροι Δημήτρης Τσούμπανος, Δημήτρης Παπασλής, Ελισάβετ Παπασλή, Ελένη Βιδάλη και Θέμης Καρατζάς.
Προεδρεύων την συνέλευσης εκλέχτηκε ο Δημήτρης Τσούμπανος ο οποίος και διεύθυνε τη διεξαγωγή της.
Μετά τα διαδικαστικά, την πιστοποίηση των διαπιστευτηρίων των αντιπροσώπων, την ανάγνωση και επικύρωση των πρακτικών της προηγούμενης γενικής συνέλευσης, ακολούθησε η αναφορά του προέδρου της Ομοσπονδίας Βασίλη Καυκά, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα είπε και τα εξής:
«Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας απόψε και κατά τη διάρκεια της θητείας μας.
Η επιτυχία μίας Οργάνωσης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες με κυριότερη τη συνεργασία και συμμετοχή. Με άλλα λόγια την προσφορά του καθενός, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αντιπροσώπων και άλλων παραγόντων.
Πριν δύο χρόνια που ανέλαβε το σημερινό συμβούλιο μαζί με τον Γιάννη Ράμμο, που σήμερα είναι απών, σηκώσαμε τα μανίκια όλοι και όσο μπορούσε ο καθένας και η κάθε μία κάναμε ότι μπορούσαμε. Ξενύχτια, στο τηλέφωνο, στο κομπιούτερ, ή αυτοπροσώπως αρκετές φορές υπερβάλαμε εαυτούς, για το καλό του Ελληνισμού.
Είχαμε επικοινωνία άμεση και με όλα τα μέλη του Δ.Σ. Ο Πρόεδρος βέβαια ‘έφυγε’, βλέπει ο Θεός, και μας άφησε πίσω του να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε. Νομίζω ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Δεν θα σταθώ στις ανήθικες και παράνομες συκοφαντίες, όχι, δεν θα τους κάνω τη χάρη. Θα μιλήσω για το καλό του Ελληνισμού, θα μιλήσω για να αναγνωρίσουμε την προσφορά όλων αυτών που εργάστηκαν για να φτάσουμε στο σήμερα. Αρκετοί μπήκαμε να βοηθήσουμε το Γιάννη Ράμμο γιατί κι αυτός βοήθησε την Ομοσπονδία, την Ομογένεια».
PANOMOGENEIAKH MAIOU 2Σε άλλο σημείο τόνισε πως «αφού ταξιδέψαμε τον Πρόεδρο, εξοφλήσαμε το Νοσοκομείο Παίδων για την εγχείρηση που έγινε στην άτυχη Μυρτώ. Ο λογαριασμός ήταν κοντά $78.000 από τον οποίο έγιναν εκπτώσεις από τους γιατρούς και το νοσοκομείο και το ποσό κατέβηκε στις $50.607,27 τον οποίο και εξοφλήσαμε. Παραμένει στο λογαριασμό το υπόλοιπο ποσό των $80.000. Θα δείτε στην αναφορά του Ταμία».
Ο κ. Καυκάς υπογράμμισε ότι «από την τελευταία Γενική Συνέλευση που έγινε το Νοέμβριο σας αναφέρω ότι η Ομοσπονδία συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις που καλέστηκε, εκδηλώσεις συλλόγων όπως στους Αθηναίους Πειραιώτες, Παναγία Σουμελά, Βόρειος Ηπειρος, Ηπειρωτικά Σωματεία του Γούστερ, Ραδάμανθις Ιδη, Greek American Political Club, σε εκδηλώσεις που έκαναν διάφορες κοινότητες ενορίες, ο Σύλλογος Ακαδημαϊκών ‘ΚΥΚΛΟΣ’, το Α -Ω και το Ελληνικό μας Προξενείο.
Είχαμε συναντήσεις αρκετές φορές με τον Μητροπολίτη μας κ. Μεθόδιο, με την Γενική Πρόξενο κ. Καναρά για την παρέλαση και διάφορα ενδιαφέροντα».
Είπε επίσης, πως «ανοίξαμε δίαυλο επικοινωνίας με άλλες Ομοσπονδίες. Είχαμε σύσκεψη στη Νέα Υόρκη, πρέπει να ενωθεί πάλι ο Ελληνισμός. Δεν ξέρω τι συμφέροντα και ποίων υπάρχουν να μην είναι Ενωμένος ο Ελληνισμός, τα Σωματεία μας, οι Σύλλογοί μας;
Για την παρέλαση κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό με επισκέψεις σε διάφορες κοινότητες όπου οι άνθρωποι μας αγκάλιασαν. Εδώ θέλω να τονίσω ότι ο Ελληνισμός δεν είναι μόνο στη Βοστώνη. Είχαμε συνεργασία με το Κυβερνείο και το Δημαρχείο.
Είχαμε την κοπή της βασιλόπιτας όπου στέφθηκε με επιτυχία το επίσημο δείπνο και την Παρέλαση.
Ευχαριστώ όλους όσους και όσες μας υποστηρίξατε και μας βοηθήσατε, εμείς σαν συμβούλιο κάναμε το καλύτερο δυνατόν. Ευχαριστώ όσες και όσους από τους πρώην προέδρους μας βοήθησαν. Τους χορηγούς που με τις προσφορές τους η φετινή παρέλαση έχει περίσσευμα. Θέλω να ευχαριστήσω τα Μέσα Ενημέρωσης, τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ και τον κ. Θεόδωρο Καλμούκο, την Ελένη Βιδάλη και το BNN, τον Νίκο το Σταμούλη, την Ελληνική Ηχώ και τον Θεόδωρο Δημητριάδη, τον Παναγιώτη Κακριδά από το Greek Voice και όλους που με οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν στο έργο του Δ.Σ.
Αφησα τελευταία τα μέλη του Δ.Σ. τα οποία ευχαριστώ έναν έναν ξεχωριστά για την αμέριστη συμπαράσταση. Κάποιες φορές έπρεπε να φωνάξω, δεν ήταν προσωπικό. Ευχαριστώ δημοσίως τον Δημήτρη Παπασλή, την Ελευθερία, τον Γιώργο Παπαδόπουλο, τη Μαρία Σπυριδοπούλου, τον Δημήτρη Ματθαίο, τον Γιάννη Κερατσόπουλο, τον Αρτση που μπήκε ο άνθρωπος να συμπληρώσει το Δ.Σ., τον Γιάννη Κατσαρό, τον Γιώργο Παναγουλόπουλο, την Ελένη Γλαροπούλου. Ευχαριστώ την Ελένη Βιδάλη, την Ελισάβετ Παπασλή, οπωσδήποτε τα μέλη του Προεδρείου, την Κυριακούλα, τη Δρ. Δεληχάτσιου, στον Βαγγέλη τον Πάππα, τον Μενέλαο Σωτήρη, τον Τάκη Λαμπρόπουλο, τον Δημήτρη Μπίτσικα, που όποτε τους τηλεφώνησα ήταν πάντα πρόθυμοι και άφηναν τις δουλειές τους για να συναντηθούμε να μιλήσουμε για την Οργάνωση.
Αφησα τελευταίο τον Α’ Αντιπρόεδρο. Είχαμε καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία. Ο Μιλτιάδης ήταν ο ακούραστος συνεργάτης. Εάν έγινε κάτι που αδικήσαμε κάποιον ή κάποια, δεν ήταν εσκεμμένο.
Ο Α’ αντιπρόεδρος Μιλτιάδης Αθανασόπουλος είπε για την παρέλαση ‘τα καταφέραμε, πήγαμε πολύ καλά’, ενώ έκανε έκκληση να επιστρέψουν τα απούλητα λαχεία εκείνοι που ανέλαβαν να τα διαθέσουν.
Σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό που δόθηκε τα έσοδα της παρέλασης ήταν $62.133,00 και τα έξοδα $54.560,75 και κέρδος $7.572,25.
Αναφορικά με τα υπάρχοντα χρήματα στους λογαριασμούς της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τον γραπτό απολογισμό το ποσό ανέρχεται στις $47.310,91 και ο λογαριασμός για την Μυρτώ – Mirto’s Fund $80.301,84.
Ελέχθη ότι το ξενοδοχείο ‘Revere’ όπου έγινε το δείπνο θα επιστρέψει το ποσό των $4.111,94 λόγω υπερχρέωσης που έγινε εκ παραδρομής. Το θέμα επιμελείται η πρώην πρόεδρος Ελένη Βιδάλη.
Ο Γιάννης Κατσαρός έκανε αναφορά εκ μέρους της εξελεγκτικής επιτροπής.
Ανακοινώθηκε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνουν στις 17 Ιουνίου στο Μαλιώτειο Κέντρο, ενώ εκλέχτηκε προς τούτο πενταμελής εφορευτική επιτροπή».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου