Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, 10 Μαΐου, 2015

  • Μήνυμα με αναφορές στο σήμερα έστειλε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε εκδήλωση στην Καισιαριανή για τα 70 χρόνια από την νίκη επί των ναζί. Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η κυβέρνηση έχει έτοιμο νέο μνημόνιο και αναφέρθηκε σε «κάλπικο δίλημμα: "Συμφωνία με το νέο αντιλαϊκό πρόγραμμα ή κρατική χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ;"»
  • Εκδήλωση με την επωνυμία «1η Γιορτή της Κάνναβης» πραγματοποιείται από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος, με αίτημα την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης.
  • Συνεδριάζει εκτάκτως την Κυριακή το κυβερνητικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, μία ημέρα πριν από το Eurogroup, από το οποίο η κυβέρνηση αναμένει αναγνώριση της προόδου στις διαπραγματεύσεις.
  • Να μην μεταφέρουν τα αποθεματικά των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, παρά μόνο αν η κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα, η επίλυση του οποίου συνδέεται με τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, αποφάσισε η ΚΕΔΕ στο ετήσιο τακτικό συνέδριό της στη Σιθωνία της Χαλκιδικής. Αποχώρησαν οι αυτοδιοικητικοί που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας την ψηφοφορία πραξικοπηματική.
  • Μία «άτακτη υποχώρηση» ή μία «ταπεινωτική υποταγή» θα σήμαινε ταφόπετρα δεκαετιών για την Αριστερά και «"τελική λύση" καταστροφής για τον τόπο» δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Κόσμος

  • Πενήντα κρατούμενοι και 12 αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν ξέσπασαν ταραχές σε μια φυλακή του Ιράκ, ενώ δεκάδες κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας και της αστυνομίας. Ιρακινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η απόδραση διοργανώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος.
  • Ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ένοπλων Αλβανών έχουν ξεσπάσει σε αλβανόφωνη συνοικία στην πόλη Κουμάνοβο της ΠΓΔΜ, 40 χλμ. από τα Σκόπια. Πληροφορίες κάνουν λόγο για νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και τρεις αστυνομικοί, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες. Φωτορεπορτάζ
  • Η αστυνομία του Καναδά φέρεται να ερευνά μία υπόθεση δολοφονίας μιας οικογένειας, μετά την «ομολογία» ενός άνδρα μέσω Facebook ότι σκότωσε την κόρη, τη σύζυγο και την αδελφή του πριν πεθάνει και ο ίδιος.
  • Η Γερμανία καθήλωσε το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Airbus A400M που διαθέτει, έπειτα από τη συντριβή ενός αεροσκάφους αυτού του τύπου στη νότια Ισπανία κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης. Στην ίδια κίνηση είχε προβεί νωρίτερα η βρετανική RAF.
  • Με μία πρωτοφανή σε μέγεθος στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία τίμησε η Ρωσία την επέτειο της συμπλήρωσης των 70 χρόνων από τη νίκη του Κόκκινου Στρατού επί της χιτλερικής Γερμανίας. Η μεγαλειώδης παρέλαση -που χαρακτηρίζεται ως επίδειξη στρατιωτικής δύναμης της Μόσχας- πραγματοποιήθηκε παρουσία περίπου 20 ξένων ηγετών, με τη Δύση όμως να μποϊκοτάρει τις επετειακές εκδηλώσεις λόγω της κρίσης στην Ουκρανία. Δείτε το φωτορεπορτάζ.

Οικονομία

  • Την εκτίμηση ότι κυβέρνηση και εταίροι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία διατυπώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αυγή. Απευθύνει δε μήνυμα προς όλους ότι πρέπει να αξιολογήσουν τη συμφωνία βλέποντας τη συνολική εικόνα και να μην χαθούν στις λεπτομέρειες, ή σε μία «λογιστική ανάλυση του κόστους-οφέλους».
  • Βαρύ είναι το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Με αφορμή δημοσίευμα, κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν λόγο για «στοχευμένες διαρροές της Τράπεζας της Ελλάδος» οι οποίες αποτελούν «πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ» και ζήτησαν εξηγήσεις. Η Τράπεζα της Ελλάδος με ανακοίνωσή της διέψευσε το δημοσίευμα.
  • Την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ κατ' ελάχιστον 16% που θα αποδίδει ετησίως παραπάνω έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ, την επαναφορά της έκτακτης εισφοράς για ετήσια εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ και την αύξηση των φόρων πολυτελούς διαβίωσης περιλαμβάνει, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, το πακέτο μέτρων που κλειδώνει το Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες.
  • ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου