Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 22 Μαϊου, 2014

  • Κάλεσμα στους Αθηναίους που δεν ψήφισαν την πρώτη Κυριακή απηύθυνε μέσω του ΒΗΜΑ 99,5 ο υποψήφιος για το δήμο Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Απευθύνομαι σε εκείνο το 40% που δεν ήρθε στην κάλπη. Πρέπει να αποφασίσουν πώς θέλουν να βλέπουν την πόλη για την επόμενη 5ετία. Θέλουν την πλήρη εγκατάλειψη; Αυτό είναι το διακύβευμα» τόνισε. Ξεκαθάρισε, δε, ότι δεν κάνει άνοιγμα σε νεοναζί και εγκληματίες.
  • Η υπόθεση των απολυμένων καθαριστριών, παρά τη δικαστική απόφαση που τις δικαίωσε, παραμένει σε εκκρεμότητα. Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης οι καθαρίστριες πραγματοποιούν διαμαρτυρία στο κτίριο του ΥΠΟΙΚ στην οδό Καραγιώργη Σερβίας. Βρίσκονται μέσα από την είσοδο και έχουν κλειδώσει την πόρτα με αλυσίδα.
  • Ένας ανήλικος Αφγανός εντοπίστηκε νεκρός, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μέσα σε φορτηγό που είχε προορισμό την Ιταλία. Κατά τον έλεγχο στην πύλη του λιμανιού οι λιμενικοί πρόσεξαν ότι η τέντα ήταν σκισμένη και έτσι εντόπισαν τον άτυχο ανήλικο.
  • τεστ2
  • «Δεν σας θέλει ο λαός πάρτε τα Μνημόνια πάρτε την Τρόικα και μπρος», θα είναι η ξεκάθαρη εντολή του λαού την Κυριακή, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους. Αναφερόμενος στη χθεσινή παρουσίαση του νέου αναπτυξιακού προτύπου μίλησε για «διακαναλική κοροϊδία» και παρατήρησε: «Ο πρωθυπουργός λανσάρει το "κορόιδα υπάρχουν"».

Κόσμος

  • Μετά από μία δεκαετία επανενώθηκε με την οικογένειά της μία 25χρονη που είχε απαχθεί στην ηλικία των 15 από άνδρα που, όπως λέει, την εξανάγκασε να τον παντρευτεί. Η κοπέλα υφίστατο σεξουαλική και σωματική κακοποίηση για μία δεκαετία, ακόμη και αφού γέννησε ένα παιδί και ο άνδρας την απειλούσε ότι εάν προσπαθούσε να διαφύγει, εκείνη και η οικογένειά της θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με απέλαση. Τελικά, η κοπέλα επικοινώνησε με την αδελφή της μέσω Facebook.
  • Η Βρετανία και η Ολλανδία είναι οι πρώτες από τις 28 χώρες της ΕΕ που ψηφίζουν για την ανάδειξη των μελών του νέου Ευρωκοινοβουλίου. Τα βλέμματα στρέφονται στο ποσοστό που θα πάρει το UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ, ενώ οι Φιλελεύθεροι που συγκυβερνούν έχουν προετοιμαστεί για την απόλυτη ήττα. Αλλά και στην Ολλανδία, ο ηγέτης της ακροδεξιάς, Χέερτ Βίλντερς, βρίσκεται σε τροχιά νίκης.
  • Έκρηξη σημειώθηκε στην πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχιας Σιντζιάνγκ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες έριξαν οχήματα σε πολυσύχναστο σημείο για να ακολουθήσει έκρηξη. Στη συγκεκριμένη επαρχία, όπου ζουν οι μουσουλμάνοι Ουιγούροι σημειώνονται συχνά επιθέσεις.
  • Την αντίδραση οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προκαλούν διαφημίσεις που έκαναν την εμφάνισή τους σε λεωφορεία στην Ουάσινγκτον και εξισώνουν το Ισλάμ με το ναζισμό. Οι καταχωρήσεις είναι πληρωμένες από την οργάνωση της ρατσίστριας μπλόγκερ Πάμελα Γκέλερ που διεξάγει «εκστρατεία» για το τέλος της αμερικανικής βοήθειας προς ισλαμικές χώρες.
  • Ελεύθεροι με την καταβολή εγγύησης αφέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν από την Τεχεράνη οι έξι Ιρανοί που συνελήφθησαν γιατί γύρισαν και ανάρτησαν στο Youtube ένα χορευτικό βίντεο-αφιέρωμα στο διάσημο τραγούδι Happy του Φάρελ Ουίλιαμς.

Οικονομία

  • Για κινδύνους που μπορεί να δημιουργηθούν εάν μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δημιουργηθεί πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα και αυξηθούν οι πιθανότητες να προσφύγει ξανά η χώρα στις κάλπες κάνουν λόγο σε αναλύσεις διεθνείς τράπεζες, οίκοι επενδύσεων και αξιολόγησης.
  • Την πρόταση που είχε διατυπώσει ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας στις αρχές Ιανουαρίου 2014 για οριστική φορολογική περαίωση εισοδημάτων και περιουσίας εξετάζει η Κυβέρνηση. Στόχος είναι να δοθούν κίνητρα σε Έλληνες φορολογούμενους που τη διετία 2009-2011 μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό υπό τον φόβο της εξόδου της χώρας από το ευρώ να επαναπατρίσουν τα κεφάλαια αυτά.Τη σχετική πρόθεση της Κυβέρνηση αποκάλυψε προχθές και ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζοντας ότι θα ληφθούν μέτρα στην κατεύθυνση της ταχύτερης επιστροφής καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.
  • Σε κατάργηση της έκτακτης εισφοράς που επιβαρύνει τα ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών μόλις επιτευχθούν οι στόχοι της προσαρμογής που έχουν τεθεί, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Αθλητισμός

  • Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 του Πανναξιακού στο ΟΑΚΑ για την 30ή και τελευταία αγωνιστική της Γ' Εθνικής με την... ευχή των οπαδών της να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να περάσει ο σύλλογος ανάλογη «περιπέτεια» στην ερασιτεχνική κατηγορία. Μάλιστα πριν από την έναρξη του αγώνα, έγινε και η απονομή του τροπαίου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
  • Ο Μάριο Μπαλοτέλι έπεσε για μία ακόμη φορά θύμα ρατσιστικής επίθεσης από μια ομάδα οπαδών κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ιταλικής εθνικής ομάδας στο προπονητικό κέντρο του Κοβερτσιάνο, μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ. Ο επιθετικός της Μίλαν δεν αντέδρασε, όταν μια ομάδα ανθρώπων άρχισε να φωνάζει υβριστικά συνθήματα έξω από τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε προάστιο της Φλωρεντίας.
  • Την επιβεβαίωση τριών ηχηρών αποχωρήσεων ανακοίνωσε ο τεχνικός του Ατρόμητου, Γιώργος Παράσχος, ο οποίος την Τετάρτη μίλησε στον ART FM 90,6 και τόνισε πως οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Σηφάκης και Γιώργος Φωτάκης δεν θα βρίσκονται τη νέα σεζόν στο ρόστερ της ομάδας, αφού στόχος της διοίκησης είναι να μειωθεί το μπάτζετ κατά 20%. Πάντως, ο έμπειρος προπονητής, έσπευσε να καθησυχάσει τους Περιστεριώτες, λέγοντας πως «θα τους αντικαταστήσουμε με τρεις έμπειρους μαζί με νέους».
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου