Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 29 Μαϊου, 2014

  • Οι εβραϊκοί πληθυσμοί των κατεχόμενων ευρωπαϊκών χωρών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δεν οδηγήθηκαν σαν «πρόβατα επί σφαγή» στα ναζιστικά στρατόπεδα εξόντωσης, χωρίς να φέρουν αντίσταση. Την μάλλον διαδεδομένη αντίληψη περί του αντιθέτου έρχονται να ανατρέψουν ιστορικοί και καθηγητές από το Ισραήλ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ελλάδα στο διήμερο συνέδριο: «Αντίσταση και Εβραίοι στην Ευρώπη, 1939 - 1945» που πραγματοποιείται στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας.
  • Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, ενώ το απόγευμα θα έχει την πρώτη μετά τις Ευρωεκλογές συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλο. Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος αναμένεται να κάνουν αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα ληφθούν αποφάσεις για άμεσο ανασχηματισμό.
  • Το πρώτο «επίσημο» μετεκλογικό ραντεβού τους έχουν το απόγευμα της Πέμπτης τα μέλη της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμένεται να γίνει μία βαθύτερη και συνολική αποτίμηση του εκλογικού εποτελέσματος και του μετεκλογικού πολιτικού σκηνικού.
  • Ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α') με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Στα βαθιά πέφτουν και οι περίπου 80.000 μαθητές της Α' Λυκείου, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στις προαγωγικές εξετάσεις με το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων.
  • Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), όπου θα τεθεί το ζήτημα του δυσμενούς εκλογικού αποτελέσματος για το κόμμα στις κάλπες της 25ης Μαΐου. Αλλαγές στο οργανωτικό τμήμα του κόμματος.

Κόσμος

  • Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι της συνοικίας Σαντς της Βαρκελώνης στη διάρκεια της επιχείρησης των Αρχών να εκκενώσουν κτίριο που έχει μετατραπεί εδώ και 17 χρόνια σε αυτοδιαχειριζόμενο στέκι. Στη συνοικία όπου βρίσκεται το κτίριο συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές από όλη την πόλη, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με δυνάμεις της Αστυνομίας. Σύντομα άρχισαν οι συγκρούσεις με ρίψη δακρυγόνων, μολότοφ και φωτιές σε κάδους.
  • Πιθανή συνεργασία στην Ευρωβουλή εξετάζουν το βρετανικό UKIP του ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ με το «Κίνημα Πέντε Αστέρων» του ιταλού Μπέπε Γκρίλο. Οι δύο αρχηγοί είχαν την πρώτη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, προαναγγέλλοντας και νέες συναντήσεις: «Εάν συμφωνήσουμε, θα πρόκαλέσουμε πολλούς μπελάδες στις Βρυξέλλες» είπε ο Φάρατζ. Την ίδια ώρα, η Λεπέν προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτική ομάδα με παρονομαστή τον ακροδεξιό ευρωσκεπτικισμό.
  • Για «στρατιωτικό χάος» στην ανατολική Ουκρανία μίλησε στον ΟΗΕ ο ρώσος πρεσβευτής Βιτάλι Τσούρκιν μετά την επιχείρηση εναντίον των φιλορώσων ενόπλων, καταδικάζοντας την ουκρανική ηγεσία από το βήμα του Συμβουλίου Ασφαλείας και καλώντας το Κίεβο σε υποχώρηση. Σε ανάλογους τόνους, ο ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε με τον αμερικανικό ομόλογό του Τζον Κέρι και του διαμήνυσε την ανάγκη να σταματήσουν οι «τιμωρητικές επιχειρήσεις» του ουκρανικού στρατού.
  • Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε χωριό της πολιτείας Μπόρνο της βορειοανατολικής Νιγηρίας σε μια ακόμη φονική επίθεση μαχητών της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Η επίθεση έγινε σε απομακρυσμένη περιοχή, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.
  • Τα ηχητικά σήματα που εντοπίστηκαν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό στις αρχές Απριλίου κατά πάσα πιθανότητα δεν προήλθαν από τα μαύρα κουτιά του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, δήλωσε στο CNN στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που συμμετέχει στην έρευνα.

Οικονομία

  • Σημαντικές καθυστερήσεις καταγράφονται στην εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων στα δικαστήρια όλης της χώρας. Ωστόσο και στις περιπτώσεις που υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει, οι επιδόσεις στην είσπραξη των προστίμων είναι ιδιαιτέρως χαμηλές και συγκεκριμένα τα ποσά που έχουν εισπραχθεί ανέρχονται μόλις στο 5,25% επί των επιδικασθέντων.
  • Στους τομείς που θα επικεντρώσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, προκειμένου να μειωθούν τα φορολογικά βάρη για τους πολίτες, χωρίς ωστόσο να πληγούν τα φορολογικά έσοδα αναφέρθηκε χθες, Τετάρτη, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
  • Σε «παγίδα» φόρου για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων κινδυνεύει να μεταβληθεί το νέο έντυπο Ε9 καθώς από τη σωστή συμπλήρωσή του θα προκύψει για πρώτη φορά ο νέος φόρος ακινήτων τόσο για τα εντός όσο και για τα εκτός σχεδίου ακίνητα. Η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής λήγει την Παρασκευή 30 Μαΐου και η διαδικασία γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί εμπρόθεσμα το Ε9 θα επιβληθεί πρόστιμο.

Αθλητισμός

  • Πένθος επικρατεί από το βράδυ της Τετάρτης στην «οικογένεια» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Μάλκολμ Γκλέιζερ, απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών. Τα αίτια του θανάτου του Αμερικανού επιχειρηματία, ιδιοκτήτη και της ομάδας του NFL, Τάμπα Μπέι, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Η δυσάρεστη είδηση έγινε επισήμως γνωστή από τον σύλλογο της Φλόριντα, έπειτα από σχετική ανακοίνωση.
  • Xωρίς απρόοπτα, αλλά με... δοκιμές συνεχίστηκε την Τετάρτη η προετοιμασία της Εθνικής για τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Φερνάντο Σάντος έκανε αλχημείες, θέλοντας να δοκιμάσει διαφορετικά σχήματα, όπως τον Φάνη Γκέκα αντί του Κώστα Μήτρογλου στην επίθεση με τους «βασικούς». Η προπόνηση της Πέμπτης θα γίνει στις 09:30 και πριν από το πρόγραμμα θα γίνουν δηλώσεις από τους διεθνείς. Την Παρασκευή θα αναχωρήσει η αποστολή για την Πορτογαλία και το φιλικό του Σαββάτου (30/5, 21:30) στη Λισσαβόνα, προτού αναχωρήσουν για την Αμερική.
  • Μία αγωνιστική πριν το φινάλε, η Κέρκυρα πανηγυρίζει από το βράδυ της Τετάρτης τη συμμετοχή της στη Σούπερ Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου! Η ομάδα του Ιονίου επικράτησε 1-0 εντός έδρας του Ηρακλή (28΄πεν. Γκόμες), και κατέκτησε μαθηματικά την απευθείας άνοδο, ενώ η Νίκη Βόλου που επιβλήθηκε μέσα στα Ψαχνά κόντρα στον τοπικό Ηρακλή, χρειάζεται έναν βαθμό στο εντός έδρας ματς με τον αδιάφορο Ηρακλή για να πανηγυρίσει την επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία μετά από 43 χρόνια. Ο Ολυμπιακός Βόλου που επικράτησε με 2-0 του Αιγινιακού χρειάζεται, έστω τον βαθμό της ισοπαλίας στα Χανιά για να «σιγουρέψει» την τρίτη θέση που οδηγεί στο μπαράζ με την Ξάνθη (πιθανότατα 8 Ιουνίου), ενώ σε περίπτωση ήττας, την άνοδο κόντρα στους Ακρίτες θα διεκδικήσουν τα Χανιά που νίκησαν τον Φωστήρα με 1-0.
Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου