Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Αυτοί που φεύγουν και αυτοί που μένουν στην Κυβέρνηση

Τετάρτη, 28 Μαϊου, 2014

Στα σχέδια του Πρωθυπουργού περιλαμβάνεται ένας σαρωτικός ανασχηματισμός, στον οποίο θα αντικατασταθούν όλα τα πρόσωπα για τα οποία εκφράζονται αρνητικές απόψεις από την κοινή γνώμη.
Μάλιστα προεξοφλείται ότι ο κ. Σαμαράς φέρεται έτοιμος να προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης, που τοποθετείται στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, προκειμένου να δώσει το έναυσμα της επανεκκίνησης στο κυβερνητικό σχήμα, κάτι το οποίο επιθυμεί και ο Ευάγγ. Βενιζέλος προκειμένου να ενισχυθεί σε αυτό η παρουσία του ΠΑΣΟΚ και της «Ελιάς», ώστε να αποκτήσει το Υπουργικό Συμβούλιο ένα πιο προοδευτικό πρόσημο
Το θέμα του ανασχηματισμού ενδέχεται να συζητηθεί καταρχήν την Πέμπτη το απόγευμα στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συμμετοχή στην κυβέρνηση τόσο του Ανδρ. Λοβέρδου, όσο και των Γ. Κουμουτσάκου και Αρ. Σπηλιωτόπουλου που έδωσαν κατ΄ επιλογή του πρωθυπουργού τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, με τον τελευταίο μάλιστα να παραιτείται από το βουλευτικό του αξίωμα.
Παράλληλα έντονη είναι η φημολογία που θέλει τον Γιάννη Στουρνάρα να εγκαταλείπει το υπουργείο Οικονομικών. Στο ΥΠΟΙΚ αναμένεται να μετακινηθεί και ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, ενώ έχει εξετασθεί και η συμμετοχή στο οικονομικό επιτελείο του Χρ. Λαζαρίδη.
Οι αλλαγές που προωθούνται θα είναι σαρωτικές καθώς δεν αποκλείεται να βρεθούν εκτός σχήματος προβεβλημένα στελέχη (Γεωργιάδης, Παναγιωτόπουλος, Αθανασίου, Βρούτσης), να μετακινηθούν άλλα (Δένδιας, Χατζηδάκης αν παραμείνει) αλλά και να αξιοποιηθούν οι γαλάζιοι που έδωσαν ανεπιτυχώς τη μάχη στην αυτοδιοίκηση (Σπηλιωτόπουλος, Καλαφάτης, Κουμουτσάκος) αλλά και στελέχη του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ (Σαχινίδης, Μόσιαλος).

Στο Μαξίμου υπάρχει δυσαρέσκεια για υπουργούς που είτε δεν έχουν στηρίξει ενεργά την προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ., όπως ο Π. Παναγιωτόπουλος είτε έχουν σταθεί απέναντι σε υποψηφίους που στήριξε το κόμμα όπως ο Κώστας Αρβανιτόπουλος.

Πηγή: imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου