Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Προθέρμανση ανασχηματισμού στη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου

Παρασκευή, 30 Μαϊου, 2014

«Λάβαμε το μήνυμα, είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, ετοιμάζουμε πολιτικές πρωτοβουλίες» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που διήρκησε δύο και πλέον ώρες. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό.
Ωστόσο απέφυγε να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνου του ανασχηματισμού, ο οποίος - όπως είπε - είναι μέρος μίας σειράς από μεγάλες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η κυβέρνηση στο προσεχές διάστημα.
Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, με τον Πρωθυπουργό έγινε μία «πρώτη συστηματική συζήτηση» για το αποτέλεσμα των εκλογών και για τα μηνύματα που έστειλαν οι πολίτες στην κυβέρνηση. 
«Υποχρέωσή μας είναι να ανταποκριθούμε στα προβλήματα των πολιτών», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας πως προτεραιότητα είναι «να ολοκληρώσουμε την έξοδο από την κρίση με ασφάλεια και σταθερότητα».
«Θα αναλάβουμε μία σειρά από πρωτοβουλίες», είπε στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος, για να προσθέσει πως ο ανασχηματισμός είναι μέσα σε αυτές, «όμως θα γίνει σε πολιτικό και όχι σε δημοσιογραφικό χρόνο. Χρειάζεται κάποια προετοιμασία. Θα γίνει τη στιγμή που πρέπει».
Ο κ. Βενιζέλος επανήλθε στο «πολύ ξεκάθαρο» μήνυμα των πολιτών, τονίζοντας πως το «έθνος θα πρέπει να ξαναενωθεί αφού το δίλημμα μνημόνιο - αντιμνημόνιο δεν υφίσταται». 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου έχουν ως εξής:
Καλησπέρα. Με τον Πρωθυπουργό κάναμε σήμερα μία πρώτη συστηματική συζήτηση για το αποτέλεσμα των δημοτικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών εκλογών. Για τα μηνύματα που στέλνουν οι Έλληνες πολίτες, μηνύματα που τα καταλαβαίνουμε πάρα πολύ καλά και τα νιώθουμε. Υποχρέωσή μας είναι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ανθρώπων και να δώσουμε λύσεις σε αυτά που όλοι ξέρουμε ότι είναι τα μεγάλα προβλήματα. Το πρώτο, όμως, ζήτημα είναι με ασφάλεια και σταθερότητα να ολοκληρώσουμε την έξοδο από την κρίση, γιατί αυτό είναι που θα ωφελήσει πρακτικά και πραγματικά κάθε οικογένεια, κάθε Έλληνα, κάθε επιχείρηση και ιδίως τους ανέργους, αυτούς που αγωνίζονται να επιβιώσουν.
Θα αναλάβουμε μία σειρά από μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες, στις οποίες έχω αναφερθεί κατ’ επανάληψη, στο ίδιο μήκος κύματος κινούμαστε, φυσικά, με τον Πρωθυπουργό.
Επειδή θα με ρωτήσετε για τον ανασχηματισμό, σας λέω ότι και ο ανασχηματισμός, φυσικά, είναι μέσα σε αυτές τις μεγάλες πολιτικές κινήσεις, αλλά όχι αποσπασματικά. Συνδέεται με πολιτικές πρωτοβουλίες. Χρειάζεται μία προετοιμασία, γιατί πρέπει να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του κυβερνητικού έργου, άρα οι ανάγκες της Πολιτείας και της κοινωνίας. Δεν θα γίνει, λοιπόν, με όρους δημοσιογραφικούς, ειδησεογραφικούς, σε δημοσιογραφικό χρόνο, αλλά θα γίνει με όρους πολιτικούς τη στιγμή που πρέπει. 

Δημοσιογράφος: Άρα, μετά τη λήξη της Προεδρίας;Ευ. Βενιζέλος: Όχι, δεν είναι το κριτήριο η λήξη της Προεδρίας με την τυπική έννοια του όρου, αλλά πάντως, πρέπει να λάβουμε υπόψη και ορισμένες υποχρεώσεις που έχουμε ως Προεδρία.
Ο Πρωθυπουργός απεχώρησε λίγο νωρίτερα, γιατί είχε μία κοινωνική υποχρέωση. Έγινε μετά υπό την προεδρία μου μία σύσκεψη με τον υπουργό Δικαιοσύνης για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο ζήτημα για όλη την κοινωνία, γιατί καθορίζονται οι όροι διεξαγωγής των αστικών και εμπορικών δικών της Πολιτικής Δίκης. Εκεί θα κινηθούμε με έναν απολύτως συναινετικό τρόπο, σε συνεννόηση στενή και με το Δικηγορικό και με το Δικαστικό Σώμα, αλλά και με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. 

Δημοσιογράφος: Το Eurogroup του Ιουνίου μπορεί να είναι μία ημερομηνία ορόσημο, για παράδειγμα, για τον ανασχηματισμό;Ευ. Βενιζέλος: Το Eurogroup είναι και αυτό μία από τις υποχρεώσεις της Προεδρίας, για την οποία μιλήσαμε προηγουμένως.

Δημοσιογράφος: Για το πρόσωπο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος συζητήσατε;Ευ. Βενιζέλος: Όχι, δεν συζητήσαμε εις βάθος. Τα κριτήρια τα οποία θα ισχύσουν, όμως, τα επιβεβαιώσαμε σήμερα.

Δημοσιογράφος: Συζητήσατε για αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών;Ευ. Βενιζέλος: Συζητήσαμε για όλα τα θέματα, τα οποία περιλαμβάνονται στην προγραμματική συμφωνία. Νομίζω ότι αυτά αρκούν σήμερα. Το μήνυμα είναι πάρα πολύ καθαρό. Καταλάβαμε πάρα πολύ καλά τι μας είπε ο κάθε Έλληνας πολίτης. Ξέρουμε τις προτεραιότητες του Έθνους. Πρέπει το Έθνος να ενωθεί και πάλι γιατί είναι διχασμένο σε λάθος βάση, η οποία έχει ξεπεραστεί. Τι σημαίνει τώρα η διάκριση «Μνημόνιο- Αντιμνημόνιο», αφού θέλουμε όλοι να βγούμε από το Μνημόνιο την κρίση, την επιτήρηση της Τρόικας; Και πρέπει όλοι μαζί, όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου να συστρατευθούμε για να κάνουμε αυτό.

Δημοσιογράφος: Το ΠΑΣΟΚ θα έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην κυβέρνηση;

Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι ένας από τους δύο παράγοντες της κυβέρνησης, εγγυητής σταθερότητας, ο προοδευτικός πόλος. Για εμάς έχει σημασία το προοδευτικό πρόσημο της κυβερνητικής πολιτικής και η λεγόμενη προοδευτική σταθερότητα που δεν είναι στασιμότητα, είναι κίνηση προς τα εμπρός, αποκατάσταση αδικιών, προστασία των ευπαθών ομάδων και κυρίως ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου