Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Μετωπική σύγκρουση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τη «δυσαρμονία»

Τετάρτη, 28 Μαϊου, 2014
ΑΝΕΣΥΡΑΝ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

Για «γκάφες» στις οποίες «συνεχίζει να πέφτει» ο ΣΥΡΙΖΑ «επιχειρώντας μάταια να δικαιολογήσει το φιάσκο της εκβιαστικής προσπάθειας εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας στα σχέδια του κ. Τσίπρα για διενέργεια εκλογών», κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε σχόλιο που εξέδωσε, μετά το βίντεο που κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, από δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, μετά τις ευρωεκλογές του 2009.

Μετωπική σύγκρουση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τη «δυσαρμονία»Στο επίμαχο βίντεο ο κ.Βενιζέλος, μετά την άνοδο, τότε, των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, ακούγεται να δηλώνει ότι «ζήτημα εκλογών τίθεται εκ των πραγμάτων», καθώς «είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει την ουσιαστική νομιμοποίηση που απαιτείται προκειμένου να διαχειριστεί μία πρωτοφανή κρίση».
Η φράση, ωστόσο, του κ.Βενιζέλου που χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κριτική του, είναι το ότι «υπάρχει πρόβλημα ουσιαστικής δυσαρμονίας μεταξύ της οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ και του πραγματικού συσχετισμού δυνάμεων στο εκλογικό σώμα». Ο κ.Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του, την Δευτέρα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε μιλήσει για «δυσαρμονία» μεταξύ εκλογικού σώματος και Βουλής, ζητώντας εκλογές, κάτι που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση, που έκαναν λόγο για «αντισυνταγματική εκτροπή».
Στην σημερινή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει επίσης τα εξής:
«Ανέσυρε στην επιφάνεια παλιές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009, όπου τότε το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος έθεταν θέμα εκλογών», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ και υποστηρίζει ότι «τότε όμως κανείς δεν επιχείρησε να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια, ούτε απειλούσε τους πάντες και τα πάντα, συντηρώντας ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα για μικροκομματικές σκοπιμότητες». Επιπλέον, διερωτάται: «Δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Τσίπρας τη διαφορά ανάμεσα σε μια πολιτική εκτίμηση για το συσχετισμό των δυνάμεων και την υπάρχουσα σύνθεση της Βουλής και ένα επίσημο διάβημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής, με επίκληση συνταγματικής ρύθμισης που καταργήθηκε το 1986;».
Συνεχίζοντας την κριτική προς τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνεται, επίσης, στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος ότι «δεν αρκεί να μάθεις τη λέξη "δυσαρμονία", πρέπει και να ξέρεις να την χρησιμοποιείς πολιτικά, θεσμικά και συνταγματικά» και ότι «δεν αρκεί να επικαλείσαι "δυσαρμονία", πρέπει να λες και ποια είναι η "αρμονία" που προτείνεις».
Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως «στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να "ξεχνούν" ότι:
1. Τότε το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει 36.7% και όχι 26.5% όπως ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα.
2. Τότε η Κυβέρνηση είχε πλειοψηφία μίας μόνο έδρας, με αποτέλεσμα να παραπαίει πολιτικά.
3. Τώρα περίπου 190 βουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι) δεν θέλουν εκλογές.
4. Τώρα τα κόμματα που ψηφίστηκαν στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 50% και δεν θέλουν εκλογές (ΝΔ, Ελιά, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, κ.ά.). Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι και οι Φασίστες της ΧΑ θέλουν εκλογές».
«Αλήθεια αφού τόσο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας θέλουν τις εκλογές γιατί δεν καταθέτουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης;» διερωτάται το ΠΑΣΟΚ και εκφράζει, τέλος, την ελπίδα του ότι «κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας να συνέλθει και αντί να βγάζει πύρινους διχαστικούς λόγους να συμβάλλει στην ενότητα και τη συνεργασία του ελληνικού λαού».
Απαντώντας το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του κ.Βενιζέλου.
«Αντί μιας σεμνής αυτοκριτικής για το γεγονός ότι άλλα έλεγε το 2009 περί «δυσαρμονίας» και άλλα σήμερα, ο κ. Βενιζέλος υιοθετεί τώρα τη μέθοδο της πολιτικής αλχημείας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «ο καιροσκοπισμός, η αφερεγγυότητα, η πολιτική αναξιοπιστία και ο κενολόγος βερμπαλισμός είναι τα μόνιμα χαρακτηριστικά του κ. Βενιζέλου. Η δε αμετροέπειά του τον κάνει να θεωρεί πως πέρα από το κόμμα του εκφράζει και το 50% του εκλογικού σώματος. Περαστικά του».
«Η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα να απαντήσουν με σαφή επιχειρήματα για μια ακόμη φορά τους οδηγεί να καταφεύγουν σε χυδαίους χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Άλλωστε είναι σε όλους γνωστό ότι μόνο σε αυτό το πεδίο διαπρέπουν, ήταν το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου