Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Καμία παράταση για το Ε9

Τρίτη, 27 Μαϊου, 2014

Τέσσερις ημέρες απομένουν προκειμένου οι φορολογούμενοι - ιδιοκτήτες ακινήτων να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το έντυπο Ε9 για το οικονομικό έτος 2014.
Η σχετική προθεσμία εκπνέει στις 30 Μαΐου και σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη δεν αναμένεται να δοθεί παράταση, παρά το γεγονός ότι λογιστές, φοροτέχνες και φορολογούμενοι έχουν ζητήσει η υποβολή του Ε9 φυσικών προσώπων να ολοκληρωθεί μαζί με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, οι οποίες έχουν καταληκτική ημερομηνία την 30ή Ιουνίου.
Υποχρέωση να υποβάλουν τη δήλωση στοιχείων ακινήτων έχουν όσοι είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση εντός του 2013, που ισχύουν και την 1η Ιανουαρίου 2014 (πούλησαν ή αγόρασαν ακίνητα, μεταβίβασαν ή απέκτησαν ακίνητα με δωρεές ή γονικές παροχές, κληρονόμησαν ακίνητα, μεταβίβασαν ή απέκτησαν την ψιλή κυριότητα ή την επικαρπία ακινήτων,
 Ακόμη, υπόχρεοι στην υποβολή Ε9 είναι όλοι όσοι έχουν ακίνητα που έχουν τακτοποιηθεί ή νομιμοποιηθεί ή ημιυπαιθρίους χώρους, σε περίπτωση που δεν έχουν αναγραφεί σε προηγούμενες δηλώσεις Ε9. Συγκεκριμένα, για τις περιπτώσεις αυτές οι χώροι και τα κτίσματα που τακτοποιήθηκαν ή νομιμοποιήθηκαν πρέπει να δηλωθούν πλέον στη νέα τους κατάσταση, ώστε η εικόνα του Ε9 να συμφωνεί με τις δηλώσεις των μηχανικών για την τακτοποίηση.
Το Ε9 θα υποβάλλουν και όσοι διαθέτουν ακίνητα με κλειστούς υπόγειους κοινόχρηστους χώρους αποθηκών ή θέσεις σταθμεύσεως. Οι χώροι αυτοί θα δηλωθούν εφ όσον είναι παρακολουθήματα του ακινήτου και υπάρχει αποκλειστική χρήση κοινόχρηστου χώρου.
 Η ορθή συμπλήρωση του εντύπου Ε9 είναι κρίσιμη, καθώς σύμφωνα με τα αναγραφόμενα σε αυτό θα υπολογιστεί ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων. Η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο, ενώ ο νέος φόρος εκτιμάται πως θα επιβαρύνει περισσότερους από 5.700.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.
Από την 1η Ιουλίου, οι φορολογούμενοι για κάθε μεταβολή στην περιουσιακή τους κατάσταση θα προχωρούν σε επικαιροποίηση των στοιχείων του Ε9. Υποχρεωτικά η διαδικασία αυτή θα γίνεται μέσα σε 30 ημέρες από την ημερομηνία μεταβολής στην περιουσιακή τους κατάσταση. Οι μεταβολές της περιόδου από 1/1/2014 έως 31/5/2014 θα υποβληθούν σε ένα Ε9, που θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου