Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ράσμουσεν στα Σκόπια: «Λύστε πρώτα το πρόβλημα του ονόματος και μετά ελάτε στο ΝΑΤΟ»


Ο γγ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν
Ράσμουσεν στα Σκόπια: «Λύστε πρώτα το πρόβλημα του ονόματος και μετά ελάτε στο ΝΑΤΟ»
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν διεμήνυσε από τα Σκόπια ότι η εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
«Οι πόρτες του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτές, όπως άλλωστε, συμφωνήσαμε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, το 2008. Θα λάβετε πρόσκληση να ξεκινήσετε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το ΝΑΤΟ, μόλις βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας.
» Σας προτρέπω να συνεχίσετε τις προσπάθειες και να βρείτε λύση. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, σε συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, μετά τη συνάντησή τους.
«Θέλω να σημειώσω ότι η απόφαση στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου δεν ελήφθη από ένα μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά ήταν ομόφωνη απόφαση» πρόσθεσε ο Ράσμουσεν.
Σε ερώτηση γιατί το ΝΑΤΟ δεν λαμβάνει υπόψη του την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, ο κ. Ράσμουσεν τόνισε ότι «η απόφαση του Δικαστηρίου αφορά αποκλειστικά τις διμερείς σχέσεις Αθήνας - Σκοπίων και ως τέτοια δεν σχετίζεται με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου