Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Πρώτο σε Ροδόπη και Ξάνθη το κόμμα της μειονότητας

Τρίτη, 27 Μαϊου, 2014

Πρωτιά στις εκλογικές περιφέρειες της Ξάνθης και της Ροδόπης για τις ευρωεκλογές, κατέκτησε το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, που ατύπως υποστηρίζεται από το τουρκικό Γενικό Προξενείο Κομοτηνής.
Οι διχόνοιες των ελληνικών κομμάτων, η αδιαφορία τους να προσεταιριστούν μειονοτικούς που δεν ανήκουν στη «σκληρή» τουρκόφωνη κοινότητα, άφησε ελεύθερο το πεδίο στο κόμμα που ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδίκ πριν πολλά χρόνια και ο οποίος υποστηριζόταν ανοικτά από την Τουρκία.
Ετσι, στις προχθεσινές εκλογές, το ΚΙΕΦ κατέβηκε με δικό του ευρωψηφοδέλτιο, πήρε 42.640 ψήφους και με ενσωματωμένο το 99% των ψήφων, ήρθε πρώτο στην Ξάνθη με ποσοστό 26% και στη Ροδόπη έλαβε 41%.
Στο σύνολο, πάντως, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το ΚΙΕΦ, με καταμετρημένο το 99% παίρνει 12% και έρχεται τρίτο πίσω από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο σύνολο της επικράτειας, με καταμετρημένο το 95% το κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας λαμβάνει 0,78%.
Να σημειωθεί επίσης ότι το κόμμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, είχε αρνηθεί προεκλογικά να ακολουθήσει τη συνήθη οδό της εκτύπωσης των ψηφοδελτίων με ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών και χρησιμοποίησε τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος για δική του εκτύπωση ψηφοδελτίων.
Επίσημος σχολιασμός δεν υπήρξε και μόνο δημοσιεύματα αναφέρονται στο ανησυχητικό γεγονός. Κάποια από αυτά μάλιστα έχουν και τίτλους όπως «χάσαμε τη Θράκη».
Στόχος του συγκεκριμένου κόμματος είναι να χειραγωγήσει και να ελέγξει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Πρόεδρός του είναι ο Μουσταφά Αλή Τσαούς, με σαφείς δεσμούς με το Τουρκικό Προξενείο και τους ψευδομουφτήδες, επιχειρεί να προβληθεί ως ο μοναδικός και αυθεντικός εκφραστής της «τουρκικής ταυτότητας» της μουσουλμανικής μειονότητας.
Κατόρθωσε έτσι να καταγράψει τις δυνάμεις του και να δώσει τη δυνατότητα στο τουρκικό προξενείο να χειραγωγήσει τη μειονοτική ψήφο με στόχο τις εθνικές εκλογές.
Πέραν της απάθειας των άλλων κομμάτων, το γιατί ανέβηκαν τα ποσοστά κατά ένα μέρος εξηγείται και από το γεγονός ότι η αποχή των χριστιανών σε αυτές τις περιοχές έφτασε το 45. Οι καλά γνωρίζοντες επίσης αναφέρουν ότι υπήρξε πακτωλός χρημάτων είτε από την Τουρκία (με διπλωματικά αυτοκίνητα) είτε μέσα από τη Νότια Βουλγαρία όπου η δράση του Ισλαμικού Κόμματος της Βουλγαρίας είναι επίσημη και με την υποστήριξη πολύ μεγάλων χρηματικών κεφαλαίων. Μέσα σε όλα αυτά όμως, προστέθηκαν και μερικές χιλιάδες μεταφερόμενοι από την Τουρκία ψηφοφόροι, πότε το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο.
Ετσι, σύμφωνα με αναλυτές, η «ωρολογιακή βόμβα» σε βάρος της Ελλάδας έχει αρχίσει ήδη να χτυπάει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου