Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Πρώτο σε Ροδόπη και Ξάνθη το κόμμα της μειονότητας

Τρίτη, 27 Μαϊου, 2014

Πρωτιά στις εκλογικές περιφέρειες της Ξάνθης και της Ροδόπης για τις ευρωεκλογές, κατέκτησε το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, που ατύπως υποστηρίζεται από το τουρκικό Γενικό Προξενείο Κομοτηνής.
Οι διχόνοιες των ελληνικών κομμάτων, η αδιαφορία τους να προσεταιριστούν μειονοτικούς που δεν ανήκουν στη «σκληρή» τουρκόφωνη κοινότητα, άφησε ελεύθερο το πεδίο στο κόμμα που ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδίκ πριν πολλά χρόνια και ο οποίος υποστηριζόταν ανοικτά από την Τουρκία.
Ετσι, στις προχθεσινές εκλογές, το ΚΙΕΦ κατέβηκε με δικό του ευρωψηφοδέλτιο, πήρε 42.640 ψήφους και με ενσωματωμένο το 99% των ψήφων, ήρθε πρώτο στην Ξάνθη με ποσοστό 26% και στη Ροδόπη έλαβε 41%.
Στο σύνολο, πάντως, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το ΚΙΕΦ, με καταμετρημένο το 99% παίρνει 12% και έρχεται τρίτο πίσω από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο σύνολο της επικράτειας, με καταμετρημένο το 95% το κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας λαμβάνει 0,78%.
Να σημειωθεί επίσης ότι το κόμμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, είχε αρνηθεί προεκλογικά να ακολουθήσει τη συνήθη οδό της εκτύπωσης των ψηφοδελτίων με ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών και χρησιμοποίησε τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος για δική του εκτύπωση ψηφοδελτίων.
Επίσημος σχολιασμός δεν υπήρξε και μόνο δημοσιεύματα αναφέρονται στο ανησυχητικό γεγονός. Κάποια από αυτά μάλιστα έχουν και τίτλους όπως «χάσαμε τη Θράκη».
Στόχος του συγκεκριμένου κόμματος είναι να χειραγωγήσει και να ελέγξει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Πρόεδρός του είναι ο Μουσταφά Αλή Τσαούς, με σαφείς δεσμούς με το Τουρκικό Προξενείο και τους ψευδομουφτήδες, επιχειρεί να προβληθεί ως ο μοναδικός και αυθεντικός εκφραστής της «τουρκικής ταυτότητας» της μουσουλμανικής μειονότητας.
Κατόρθωσε έτσι να καταγράψει τις δυνάμεις του και να δώσει τη δυνατότητα στο τουρκικό προξενείο να χειραγωγήσει τη μειονοτική ψήφο με στόχο τις εθνικές εκλογές.
Πέραν της απάθειας των άλλων κομμάτων, το γιατί ανέβηκαν τα ποσοστά κατά ένα μέρος εξηγείται και από το γεγονός ότι η αποχή των χριστιανών σε αυτές τις περιοχές έφτασε το 45. Οι καλά γνωρίζοντες επίσης αναφέρουν ότι υπήρξε πακτωλός χρημάτων είτε από την Τουρκία (με διπλωματικά αυτοκίνητα) είτε μέσα από τη Νότια Βουλγαρία όπου η δράση του Ισλαμικού Κόμματος της Βουλγαρίας είναι επίσημη και με την υποστήριξη πολύ μεγάλων χρηματικών κεφαλαίων. Μέσα σε όλα αυτά όμως, προστέθηκαν και μερικές χιλιάδες μεταφερόμενοι από την Τουρκία ψηφοφόροι, πότε το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο.
Ετσι, σύμφωνα με αναλυτές, η «ωρολογιακή βόμβα» σε βάρος της Ελλάδας έχει αρχίσει ήδη να χτυπάει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου