Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 25 Μαϊου, 2014

  • Στις 9:30 προσήλθε για να ψηφίσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. «Πέρα από την κατακραυγή, σήμερα ψηφίζουμε για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο τόπος» τόνισε χαρακτηριστικά.
  • Λίγο πριν τις 9:30 το πρωί προσήλθε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο περιφερειάρχης Αττικής και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Σγουρός. Στη δήλωσή του τόνισε ότι «σήμερα μιλούν οι πολίτες», αποφασίζοντας για το μέλλον της Αττικής.
  • Λίγο μετά τις 9 το πρωί προσήλθε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι εκλογές είναι κρίσιμες για τη χώρα, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.
  • Μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν το πρωί σε ορισμένα εκλογικά τμήματα της χώρας, λόγω καθυστέρησης στην άφιξη των εκλογικών αντιπροσώπων. Κατά τα άλλα η διαδικασία κυλά ομαλά. Επίσης στις Σέρρες συνελήφθη δικηγόρος, ο οποίος δεν είχε οριστεί δικαστικός αντιπρόσωπος, αλλά προσήλθε να παραλάβει το εκλογικό υλικό.
  • Έντεκα ακατοίκητα σπίτια, μικροζημιές σε 13 άλλα ακίνητα και 2 εκκλησίες, καθώς και μικρές ρωγμές σε 3 σχολεία τα οποία είναι και εκλογικά κέντρα, είναι ο πρώτος απολογισμός της ισχυρότατης σεισμικής δόνησης που έπληξε τη Λήμνο.

Κόσμος

  • Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σε ένα κοινό από 16.000 υποστηρικτές του που βρίσκονται στη διασπορά, ζητώντας τους να ενταχθούν, αλλά να μην αφομοιωθούν στη γερμανική κοινωνία και απάντησε στις επικρίσεις που εκτοξεύονται εναντίον του μετά την τραγωδία στο ανθρακωρυχείο της δυτικής Τουρκίας.
  • Σχεδόν οκτώ εκατομμύρια ψηφοφόροι στο Βέλγιο καλούνται στις κάλπες την Κυριακή για τις κρίσιμες τοπικές, βουλευτικές εκλογές, καθώς και τις ευρωεκλογές, στον απόηχο της φονικής επίθεσης στο Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλλες, η οποία προκάλεσε σοκ στη χώρα.
  • Στις κάλπες προσέρχονται οι πολίτες σε 21 από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάδειξη του Ευρωκοινοβουλίου. Οι εκλογές αναμένεται να επιβεβαιώσουν την πολιτική κυριαρχία των φιλο-ευρωπαϊκών κομμάτων, παρά την αύξηση των ποσοστών που αναμένεται να επιτύχουν τα ευρωσκεπτικιστικά και ακροδεξιά κόμματα. Η τελευταία χώρα όπου θα κλείσουν οι κάλπες είναι η Ιταλία (στις 23:00 το βράδυ τοπική ώρα), οπότε και θα αρχίσουν να ανακοινώνονται τα πρώτα αποτελέσματα.
  • Γιος ενός σκηνοθέτη του Χόλιγουντ που έπασχε από ψυχικά προβλήματα ήταν ο δράστης του πολύνεκρου μακελειου σε πανεπιστημιούπολη της Καλιφόρνια. Ο 22χρονος Έλιοτ Ρότζερ φαίνεται να αυτοκτόνησε αφού προηγουμένως σκότωσε έξι άτομα.
  • Προεδρικές εκλογές διεξάγονται στην Ουκρανία για την ανάδειξη του προσώπου που θα αναλάβει τα πολιτικά ηνία της χώρας, με πρώτη και κυριότερη πρόκληση τον τερματισμό της φιλο-ρωσικής αυτονομιστικής εξέγερσης στα ανατολικά.

Οικονομία

  • Οι τράπεζες της ευρωζώνης πρέπει να είναι αρκετά ισχυρές για να στηρίξουν την αύξηση στη ζήτηση πιστώσεων ώστε να συντηρήσουν την ανάκαμψη της ευρωζώνης, δήλωσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ιβ Μερς.
  • Η πολιτική τάξη οδήγησε εν γνώσει την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία στην καταστροφή, δηλώνει ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία. Ειδικότερα για την Ελλάδα, επισημαίνει ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα, καθώς και τα δημοσιονομικά της χώρας ήταν υπό κατάρρευση ήδη από το 2008.
  • Τις προσωπικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε το Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2013 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να αναχαιτίσει τις απαιτήσεις της τρόικας που ζητούσε τότε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα περιγράφει δημοσίευμα του BHMAgazino του Βήματος της Κυριακής.

Αθλητισμός

  • Χιλιάδες οπαδοί της Ρεάλ περιμέναν στη πλατεία Cibeles τους πρωταθλητές Ευρώπης σε ένα ατελείωτο πάρτι που είχαν στήσει προκειμένου να γιορτάσουν την κατάκτηση του 10ου Ευρωπαϊκού τίτλου της «βασίλισσας». Η αποστολή των Μαδριλένων επέστρεψε τις πρώτες πρωινές ώρες από τη Λισαβόνα κι αμέσως επιβιβάστηκε σε ανοιχτό πούλμαν (με την επιγραφή «Campeones» και «Gracias Madridistas») που την οδήγησε στην κεντρική πλατεία όπου περίμενε το ακούραστο πλήθος. Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο...
  • Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε τον πολυπόθητο 10ο τίτλο της στο Champions League, νικώντας 4-1 στην παράταση την Ατλέτικο στον τελικό που διεξήχθη στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβόνας. Ο Σέρχιο Ράμος σκόραρε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του κανονικού αγώνα και λύτρωσε τους «μερένγκες», που είχαν βρεθεί να χάνουν από γκολ του Γκοντίν στο 36'. Ο Γκάρεθ Μπέιλ έκανε... απόσβεση των 100 εκατ. ευρώ της μεταγραφής του πετυχαίνοντας το 2-1 στο 110', για να ακολουθήσουν τα γκολ του Μαρσέλο στο 118' και του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 120' με πέναλτι που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.
  • Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε το Σάββατο η προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Το γεγονός ότι ο προπονητής της ομάδας, Φερνάντο Σάντος, δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, έχει ως αποτέλεσμα τα πάντα να κυλούν ήρεμα, καθώς η ομάδα ετοιμάζεται και για τα φιλικά με Πορτογαλία και Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου