Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 27 Μαϊου, 2014

  • Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στο δείπνο εργασίας αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ. Μαζί με τον κ. Σαμαρά στις Βρυξέλλες θα ταξιδέψει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
  • Συνεχίζεται η καταμέτρηση των σταυρών για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές, αλλά η εικόνα έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται 6 ευρωβουλευτές, από τη ΝΔ 5, από τη Χρυσή Αυγή 3, ενώ από δύο ευρωβουλευτές εκλέγουν Ποτάμι, Ελιά και ΚΚΕ. Ένας ευρωβουλευτής για τους ΑΝΕΛ. Δείτε ποιοι προηγούνται.
  • Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έπεισε τους ψηφοφόρους για την «ανατροπή» που σχεδίαζε, δήλωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση δεν έχει πλέον νομιμοποίηση. Υποστηρίζει επίσης πως είναι «θεσμική εκτροπή» να ερμηνεύονται οι ευρωεκλογές ως δημοψήφισμα για τη διακυβέρνηση της χώρας.
  • Το θέμα της κατάργησης του εκλογικού μπόνους των 50 εδρών «στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης αναλογικότητας» θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνάντησης που θα έχουν το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.
  • «Δεν συζητήσαμε για τον ανασχηματισμό» δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά από συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Κόσμος

  • Πρώτο «δείγμα γραφής» μετεκλογικά δίνει το μεσημέρι της Τετάρτης η Μαρίν Λεπέν παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες «μαζί με τους συμμάχους της», όπως αναγγέλλει το Εθνικό Μέτωπο. Μετά την εκλογική επικράτηση-σοκ, το στοίχημα της Λεπέν είναι ο σχηματισμός πολιτικής ομάδας της ακροδεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στους συμμάχους της περιλαμβάνονται ήδη η ακροδεξιά της Ολλανδίας και της Αυστρίας, η ιταλική Λέγκα του Βορρά και το βελγικό Vlaams Belang.
  • Ο αντιπρόεδρος της ιρλανδικής κυβέρνησης Έιμον Γκίλμορ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παραιτείται από τη θέση του αρχηγού του Εργατικού Κόμματος -του ήσσονος κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού-, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των Εργατικών στις τοπικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.
  • Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε κατά λάθος το όνομα του επικεφαλής της CIA στο Αφγανιστάν, σε λίστα προς δημοσιογράφους οι οποίοι συμμετείχαν στην επίσκεψη-έκπληξη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στους Αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στην ασιατική χώρα το Σαββατοκύριακο.
  • Συγκεντρώνοντας μόλις το 1% των ψήφων στις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Γερμανία ο Ούντο Φόιχτ έγινε ο πρώτος εκλεγμένος Γερμανός νεοναζιστής που μπαίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
  • Η ενίσχυση της οικονομίας, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, είναι η απάντηση στον ευρωσκεπτικισμό και την ακροδεξιά, δηλώνει η Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι εναπόκειται στα καθιερωμένα κόμματα της Ευρώπης να κερδίσουν πίσω τους απογοητευμένους ψηφοφόρους. Δέσμευση του μεγάλου ηττημένου Φρανσουά Ολάντ για επαναπροσδιορισμό του προσανατολισμού της ΕΕ προς ανάπτυξη, δουλειές και επενδύσεις, εν όψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής την Τρίτη.

Οικονομία

  • Καταθέτες σε κυπριακές τράπεζες κατέθεσαν άλλες τέσσερις αγωγές εναντίον της ΕΚΤ και της Κομισιόν για το περσινό κούρεμα των ανασφάλιστων καταθέσεων πέραν των 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με το Bloomberg οι καταθέτες ζητούν αποζημιώσεις για τις αναγκαστικές απώλειες καταθέσεών τους στη Λαϊκή Τράπεζα και στην Τράπεζα Κύπρου.
  • Αυξημένα κατά 20% εμφανίστηκαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της «Ελληνικά Χρηματιστήρια» (ΕΧΑΕ), το πρώτο τρίμηνο του 2014 και διαμορφώθηκαν στα 4,8 εκατ. ευρώ, έναντι 4 εκατ. ευρώ, το πρώτο τρίμηνο 2013.
  • Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με τέσσερις αποφάσεις της, ενέκρινε σε αυτό το στάδιο τη μεταβίβαση του 30% των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της μαρίνας Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά Αττικής (Μητροπολιτικός πόλος Ελληνικού-Αγίου Κοσμά) στο ΤΑΙΠΕΔ.

Αθλητισμός

  • Οι ποδοσφαιριστές της «Σελεσάο» ξεκίνησαν τη Δευτέρα την προετοιμασία τους για το επερχόμενο Μουντιάλ που θα διοργανώσει η χώρα τους εν μέσω πολιτικών διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Περίπου 100 καθηγητές που πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις, περικύκλωσαν το ξενοδοχείο στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου συγκεντρώθηκε η ομάδα της Βραζιλίας. Οι διαδηλωτές απαίτησαν περισσότερα χρήματα για την εκπαίδευση και επέκριναν την κυβέρνηση για τα τεράστια ποσά που διέθεσε για τη διοργάνωση, η οποία αρχίζει στις 12 Ιουνίου.
  • Ο Τσέζαρε Πραντέλι ανακοίνωσε... τον εαυτό του ως ομοσπονδιακό τεχνικό της Ιταλίας μέχρι το 2016. Ο 56χρονος τεχνικός δήλωσε σχετικά στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «ANSA»: «Αυτή τη στιγμή νιώθω μεγάλη ικανοποίηση. Είμαι περήφανος που η Ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου μου πρότεινε να ανανεώσω το συμβόλαιό μου για άλλα δύο χρόνια, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων που θα έχουμε στο προσεχές Μουντιάλ».
  • Το νέο τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μπαρτσελόνα υπέγραψε τη Δευτέρα ο Ζεράρ Πικέ, σύμφωνα με το οποίο θα παραμείνει στο σύλλογο της Βαρκελόνης μέχρι το καλοκαίρι του 2019 (το προηγούμενο τελείωνε τον Ιούνιο του 2015).
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου