Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Ανακατατάξεις στην Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας

Παρασκευή, 30 Μαϊου, 2014

Του Θεόδωρου Καλμούκου

OMOSPONDIA - SYNELESYH  MAIOS 1- DSC_1856
Από τη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Βασίλης Καυκάς εκλέχτηκε νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας σε διαδοχή του αείμνηστου Ιωάννη Ράμμου, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Οργάνωσης, η οποία έγινε μέσα σε βαρύ και θλιμμένο κλίμα το βράδυ της Τετάρτης στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Ο κ. Καυκάς ήταν μέχρι τώρα Α’ αντιπρόεδρος και σύμφωνα με τις προβλέψεις του Καταστατικού αναλαμβάνει χρέη προέδρου, πλην όμως έγινε κανονική ψηφοφορία για την ανάδειξή του στην προεδρία κατά την οποία ψήφισαν 17 υπέρ και 6 κατά. Ο μέχρι τώρα Β’ αντιπρόεδρος Μιλτιάδης Αθανασόπουλος πήρε τη θέση του Α’ αντιπροέδρου, ενώ Β’ αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Μενέλαος Σωτήρης από τον Βορειοηπειρωτικό Σύλλογο Βοστώνης, «Βόρειος Ηπειρος».
Στη γενική συνέλευση συμμετείχαν περί τα 40 άτομα και αντιπροσωπεύτηκαν 16 σύλλογοι από τους 22 οι οποίοι είναι ταμειακώς τακτοποιημένοι και συγκροτούν την Ομοσπονδία.
Παρευρέθησαν τα δύο κορίτσια του αείμνηστου προέδρου της, Ιωάννη Ράμμου, η Βασιλική και η Καλλιόπη. Στο μέσον του τραπεζιού όπου καθόταν το Διοικητικό Συμβούλιο είχε τοποθετηθεί ένα αδειανό κάθισμα στο οποίο συνήθως καθόταν ο αείμνηστος πρόεδρος και πάνω στο τραπέζι μερικά κόκκινα τριαντάφυλλα.
Η Βασιλική είπε «εκ μέρους της οικογενείας μας επιθυμώ να σας ευχαριστήσω όλους για όλα όσα κάνατε για μας αυτές τις περασμένες δέκα μέρες, αλλά και για τα περασμένα τριάντα χρόνια που έχετε συνεργαστεί με τον πατέρα μας σε συλλόγους, στην Ομοσπονδία. Κι αυτό ήταν το πάθος του γιατί αυτό που ήθελε ήταν να μεταγγίσει αυτή την αγάπη για τα κοινά σε μας και στη γενιά μας και νομίζω ότι το πέτυχε, όπως κι όλοι εσείς».
Η γενική συνέλευση αποφάσισε η ετήσια υποτροφία της Ομοσπονδίας, η οποία θα δοθεί στο δείπνο της παρέλασης, να φέρει και το όνομα του Ιωάννη Ράμμου.
Ο κ. Καυκάς είπε ότι «ο Γιάννης Ράμμος θα μείνει για πάντα μαζί μας» και υπενθύμισε πως «ήταν ένας από τους ιδρυτές της Ομοσπονδίας και συνεργαζόταν με όλους για το καλό του Ελληνισμού».
Αναφέρθηκε στα της κηδείας, στη δωρεά των χιλίων δολαρίων που έκανε η Ομοσπονδία στη μνήμη του στο Ταμείο Καρδιοπαθών Ελληνόπουλων.
Διαβάστηκαν και επικυρώθηκαν τα πρακτικά της προηγούμενης γενικής συνέλευσης αλλά και της έκτακτης, που είχε ασχοληθεί με το θέμα της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη.
Εκλέχτηκε προεδρεύων της συνέλευσης ο Δημήτρης Τσούμπανος, ο οποίος στα εισαγωγικά του σχόλια είπε ανάμεσα στα άλλα ότι «ο Γιάννης Ράμμος έχει αφήσει όνομα που δεν θα ξεχαστεί ποτέ» ενώ επισήμανε πως «δεν έχω ξαναδεί τέτοια κηδεία ομογενούς στη Νέα Αγγλία, αλλά του άξιζε. Ηταν καλό παιδί ο Γιάννης ο Ράμμος, ήταν γενναίος άνθρωπος, ήταν πολύ καλός άνθρωπος».
Ο Βασίλης Καυκάς έκανε την αναφορά προέδρου, αναφέρθηκε στην προετοιμασία της παρέλασης. Αποκάλυψε ότι «το Σάββατο το βράδυ προτού φύγει ο Γιάννης συναντηθήκαμε σε μία εκδήλωση της Παμμακεδονικής, με αγκάλιασε και μου έδωσε ένα χαρτί. Τον τελευταίο καιρό είχε αναθέσει σε κάποιον ιδιωτικό ερευνητή και γνώριζε ποιοι ήταν εκείνοι οι οποίοι έστελναν διάφορα ψευδή και παραπλανητικά μηνύματα. Θεωρώ σκόπιμο σ’ αυτή τη φάση να μην ανακοινωθούν τα ονόματα, δεν κάνουν καλό στον Ελληνισμό τέτοια πράγματα. Σταματήστε» και τόνισε «θα βαδίσουμε με το νόμο».
OMOSPONDIA - SYNELEYSH - MAIOS 2Αποκάλυψε επίσης, ότι «τον αείμνηστο Γιάννη τον απασχολούσε πολύ το θέμα της Μυρτώς. Του είπα να ζητήσουμε τη γνώμη και ενός άλλου δικηγόρου, αλλά θεωρούσε ότι πιθανόν να ήταν προσβολή για τον νομικό μας σύμβουλο τον Δημήτρη Ιωαννίδη και δίσταζε λίγο, αλλά ο ίδιος ο κ. Ιωαννίδης μας είπε πάρετε κι άλλη γνώμη. Κλείσαμε συνάντηση για την περασμένη Τετάρτη, αλλά εν τω μεταξύ ο Γιάννης έφυγε, αλλά θεωρήσαμε με τον Β’ αντιπρόεδρο ότι έπρεπε να πάμε στη συνάντηση. Ο δικηγόρος είναι από μία μεγάλη εταιρεία που ειδικεύεται σε λογιστικά και επιχειρήσεις. Μιλήσαμε επί δύο ώρες. Μας είπε ότι δεν έχετε κάνει κανένα λάθος, έχετε κάνει το σωστό πράγμα. Κάνατε το καθήκον σας σαν Οργανισμός 501 C3. Για το Τραστ στο οποίο θα τοποθετηθούν τα χρήματα, είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι το Τραστ από την κ. Κοτρότσιου διότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα σ’ αυτά τα χρήματα. Είπε ότι και στον ειδικό λογαριασμό να παραμείνουν τα χρήματα δεν υπάρχει πρόβλημα. Τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δώσετε χρήματα σε κανέναν άλλον, μόνο για τα νοσήλια και μόνον με αποδείξεις».
Ο κ. Καυκάς είπε ακόμα ότι «τα ίδια ακριβώς μας είχε πει και ο κ. Ιωαννίδης. Ο δικηγόρος έμεινε εντυπωσιασμένος από την Ομογένεια, από όλους εμάς εδώ. Οταν ζητήσαμε να τον πληρώσουμε δεν δέχθηκε, σηκώθηκε, μας χαιρέτησε και είπε μπράβο στον Ελληνισμό και την Ομοσπονδία που κάνετε τέτοιες πράξεις, δεν μου χρωστάτε τίποτε και εάν χρειαστεί να πάει το θέμα στο δικαστήριο, θα έλθω».
OMOSPONDIA - SYNELEYSH - MAIOS 3Είπε επίσης, πως «δέκα μέρες πριν ‘φύγει’ ο Γιάννης είχαμε πάει στο δημαρχείο της Βοστώνης και συναντηθήκαμε με τον υπεύθυνο του δημάρχου για την παρέλαση, ο οποίος είπε ότι ο δήμαρχος του είπε τα καλύτερα λόγια για την παρέλαση του Ελληνισμού φέτος. Μιλήσαμε για τις ημερομηνίες. Στις 21 Μαρτίου έχει οριστεί η παρέλαση του Αγίου Πατρικίου με εναλλακτική την 29η σε περίπτωση βροχής, ακολουθεί η Κυριακή των Βαΐων και το Πάσχα, ενώ την επόμενη Κυριακή είναι οι προετοιμασίες για τον μαραθώνιο και η μόνη ημερομηνία που έχει απομείνει είναι η 26η Απριλίου 2015».
Αναφέρθηκε ακόμα στην παρέλαση, τονίζοντας πως «είχε επιτυχία. Παρέλασαν συνολικά 90 τμήματα, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Ελέχθησαν θετικά σχόλια και από τον δήμαρχο Βοστώνης και από τον κόσμο. Ηταν μία από τις καλύτερες παρελάσεις των τελευταίων ετών. Η Αστυνομία είπε στον Αλεξ Γιούρντα, υψηλόβαθμο στέλεχος του δημαρχείου Βοστώνης ότι ήταν 15 με 17 χιλιάδες κόσμου».
Δόθηκε οικονομικός απολογισμός, καθώς επίσης και απολογισμός για την παρέλαση.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου