Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Το κόκκινο κρασί κάνει καλό στα δόντια

Πέμπτη, 29 Μαϊου, 2014

PHOTOSPEED3NG
Ερευνητές διαπίστωσαν ότι τόσο το εκχύλισμα κόκκινου σταφυλιού όσο και το κρασί (με αλκοόλ και χωρίς) χαρίζουν προστασία κατά της τερηδόνας και της ουλίτιδας.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το κόκκινο κρασί βάφει τα δόντια. Σύμφωνα με Ισπανούς επιστήμονες όμως, από ό,τι φαίνεται τα «καθαρίζει» από τα καταστρεπτικά βακτήρια που ευθύνονται για τη δημιουργία της τερηδόνας.
Ερευνητές από το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας της Ισπανίας, διαπίστωσαν ότι τόσο το εκχύλισμα κόκκινου σταφυλιού όσο και το κρασί (με αλκοόλ και χωρίς) χαρίζουν προστασία κατά της τερηδόνας και της ουλίτιδας.
Το πρόβλημα, κατά τους ειδικούς, ξεκινάει όταν συγκεκριμένα βακτήρια συναντιούνται εντός της στοματικής κοιλότητας δημιουργώντας ένα φιλμ επάνω στο σμάλτο των δοντιών. Αυτές οι κοινότητες βακτηρίων ευθύνονται για τη δημιουργία της πλάκας, ενώ απελευθερώνουν οξύ που οδηγεί στην καταστροφή του σμάλτου.
Το βούρτσισμα των δοντιών με οδοντόκρεμα πλούσια σε φθόριο μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση, αλλά σύμφωνα με τους Ισπανούς ερευνητές, η δράση της είναι περιορισμένη.
Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι το εκχύλισμα κόκκινου σταφυλιού και το κρασί «φρενάρουν» την ανάπτυξη των επιβλαβών βακτηρίων. Οι ισπανοί ερευνητές, στο πλαίσιο των δοκιμών τους, αποφάσισαν να εξετάσουν κατά πόσο εκχύλισμα και κρασί μπορούσαν να φρενάρουν και τον σχηματισμό τερηδόνας.
Προχώρησαν λοιπόν, σε καλλιέργειες βακτηρίων υπεύθυνες για μια σειρά οδοντικών παθήσεων. Στη συνέχεια βύθισαν το βακτηριακό «βιοφίλμ» που ανέπτυξαν σε διαφορετικά υγρά για να δουν τι θα συνέβαινε. Ανάμεσα στα υγρά που χρησιμοποίησαν, ήταν το κόκκινο κρασί (με αλκοόλ και χωρίς), καθώς και το εκχύλισμα σταφυλιού.
Είδαν λοιπόν, ότι το κόκκινο κρασί με ή χωρίς αλκοόλ αλλά και το εκχύλισμα κόκκινου σταφυλιού αποτελούσαν τα πιο δραστικά υγρά ως προς την καταπολέμηση των καταστρεπτικών βακτηρίων.
Πριν από λίγες μέρες, αμερικανική μελέτη είχε δείξει ότι η κατανάλωση κόκκινου κρασιού δεν παρατείνει το προσδόκιμο ζωής, όπως πιστευόταν.
Συγκεκριμένα ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, ανέφεραν ότι δεν βρήκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η ρεσβερατρόλη σχετίζεται με την μακροζωία, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη αντιοξειδωτική ουσία συνοδεύεται από αντιγηραντικές ιδιότητες.
Τα επίπεδα της ουσίας στον οργανισμό από την κατανάλωση κόκκινου κρασιού φάνηκε ωστόσο να είναι χαμηλά με αποτέλεσμα να «μην προσφέρουν αποτελεσματική προστασία» σε περίπτωση φλεγμονής, καρδιαγγειακών νοσημάτων και καρκίνου, ενώ δεν φάνηκε να σχετίζονται με την παράταση της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου