Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Αποθέωσαν τους πρωταθλητές οι φίλαθλοι Ολυμπιακού στη Νέα Υόρκη

Του Δημήτρη Τσάκα


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεκάδες μέλη του Συνδέσμου Φιλάθλων Ολυμπιακού το βράδυ της Τετάρτης συγκεντρώθηκαν στην λέσχη του Συνδέσμου στην Αστόρια για να δουν από κοντά όχι μόνο τρεις «ερυθρόλευκους» παίκτες του Ολυμπιακού Πειραιά, αλλά και να αγκαλιάσουν τα τρόπαια που για μια ακόμη φορά ταξίδεψαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να τα καμαρώσουν και οι ομογενείς.
Ο Σύνδεσμος ακολουθώντας την παράδοση των 19 τελευταίων ετών δύο μέρες πριν τον ετήσιο χορό διοργάνωσε συνέντευξη τύπου προς τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης αφ ενός μεν για να εκφράσει την αγάπη των φιλάθλων για τους παίκτες και την ομάδα και συνάμα να προβάλει τα επιτεύγματά του και το φιλανθρωπικό του έργο.
Οσοι παραβρέθηκαν στην Λέσχη δεν πίστευαν στα μάτια τους ότι είδαν τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Θόδωρου Μενή να εισέρχεται στην αίθουσα με του πρωταθλητές Νταβίντ Φουστέρ και Μπάλαζ Μέγιερι, καθώς επίσης και με τον Αριελ Ιμπαγάσα, ο οποίος θεωρείται ένας από τους τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεόδωρος Μενής καλωσόρισε τους παίκτες και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι εφέτος έχουν ανάμεσά τους τους πρωταθλητές του Θρύλου και το 41ο Κύπελλο.
Οι αθλητές εμφανώς συγκινημένοι από την υποδοχή εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τους φιλάθλους, οι οποίοι παρακολουθούν τους αγώνες και τους δίνουν δύναμη και αυτοπεποίθηση για τη νίκη κάθε φορά που έρχονται στο γήπεδο.
Απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνικού Κήρυκα» σχετικά με τον χορό που θα λάβει χώρα σήμερα, Παρασκευή το βράδυ στην ταβέρνα «Λατέρνα» στο Μπέισαϊντ ο κ. Μενής επεσήμανε ότι είναι ο 19ος χορός και ότι θα γιορτάσουν το 41ο κύπελλο.
Τόνισε επίσης ότι αυτό δεν αποτελεί μόνο πανελλαδικό αλλά και παγκόσμιο ρεκόρ, διότι σπάνια θα βρεις ομάδα που να έχει κερδίσει 41 κύπελλα και πρωταθλήματα. Παράλληλα τόνισε ότι είναι ο μοναδικός εκτός Ελλάδας σύνδεσμος στον χορό του οποίου συμμετέχουν οι πρωταθλητές με τα κύπελλα.
Οσον αφορά τα έσοδα αυτού του χορού επεσήμανε ότι «θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ερασιτεχνικού Ολυμπιακού».
Παράλληλα τόνισε ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον φιλικό αγώνα του Ολυμπιακού με την 7 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μίλαν στις 24 Ιουλίου στο στάδιο των Μετς στο «Citifield».
Ερωτηθείς για το πρόγραμμα της υποδοχής της ομάδας ο κ. Μενής επεσήμανε ότι ο χρόνος παραμονής στη Νέα Υόρκη είναι σύντομος και το πρόγραμμα βεβαρημένο, αλλά «η ομάδα θα βρει χρόνο να επισκεφθεί έστω και για λίγο την Λέσχη του Ολυμπιακού».
Η κ. Βερούσκα Γεροντή, μιλώντας εκ μέρους της ΠΑΕ Ολυμπιακού επεσήμανε ότι ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει και σε δύο άλλους αγώνες, ο δεύτερος στις 27 Ιουλίου με την δευτεραθλήτρια Αγγλίας και κάτοχο 5 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Λίβερπουλ στο Σικάγο, όπου υπάρχουν και οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού και στην Μινεάπολη, στις 2 Αυγούστου με την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι.
Ολυμπιακός Ντίνος ΝικολάουΤόνισε ότι οι αγώνες αυτοί συμπίπτουν με την προπονητική περίοδο για την νέα σεζόν και ότι οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές θα αφιερώσουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στην προπόνηση.
Ο κ. Μενής επεσήμανε ότι η Ομογένεια θα παρακολουθήσει τον αγώνα και θα κατακλείσει το Citifield, ότι θα διοργανώσουν πολλαπλές παράλληλες εκδηλώσεις και ότι θα ανακοινωθούν τις προσεχείς εβδομάδες.
Οι ποδοσφαιριστές απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα έκτροπα στην Τούμπα επεσήμαναν ότι «δεν συνάδουν με το πνεύμα του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου» και κατέγγειλαν τα έκτροπα.
«Γελάει» ολόκληρος ο νεαρός Ντίνος Νικολάου κρατώντας την «κούπα» του πρωταθλητή Ελλάδας 2013-2014.
Εξέφρασαν την θλίψη τους διότι τέτοιου είδους γεγονότα αμαυρώνουν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και ότι είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν έκτροπα μπροστά στα μάτια των παιδιών και των γυναικών που παρακολουθούν τους αγώνες του Ολυμπιακού.
Η Βερούσκα Γεωργαντή επεσήμανε ότι κατά την διάρκεια των δύο εβδομάδων που θα παραμείνει η ομάδα στις ΗΠΑ θα διοργανώσουν και μια εκδήλωση με την UNICEF, διότι τα έσοδα από το σήμα του Ολυμπιακού διατίθενται για την ενίσχυση του προγράμματος για τους εμβολιασμού της UNICEF.
Tέλος να σημειώσουμε ότι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα επισκεφτούν και το γήπεδο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί ο φιλικός αγώνας με την Μίλαν στις 24 Ιουλίου.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου