Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Επιστρέφουν 21 στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ευρωπαϊκά κράτη και την Ελλάδα

 Κυριακή, 25 Μαϊου, 2014

Από τις 21 στρατιωτικές θέσεις οι 12 είναι στη Γερμανία και οι υπόλοιπες στην Ιταλία, τη Δανία, την Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία και το Βέλγιο.

Σχεδόν 70 χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου , οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν μια νέα εκποίηση στρατιωτικών τους εγκαταστάσεων στην Ευρώπη στο πλαίσιο της περικοπής των αμυντικών δαπανών για την εξοικονόμηση χρημάτων.
Το αμερικανικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ότι θα επιστρέψει 21 αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις ανά την Ευρώπη, κυρίως χώρους αναψυχής, στα κράτη που φιλοξενούν τις στρατιωτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών.
Από τις 21 στρατιωτικές θέσεις οι 12 είναι στη Γερμανία και οι υπόλοιπες στην Ιταλία, τη Δανία, την Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία και το Βέλγιο. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου υποναύαρχος Τζον Κίρμπι τόνισε ότι η απόφαση για την επιστροφή των εγκαταστάσεων δεν θα επηρεάσει την επιχειρησιακή ικανότητα του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο όπου η κρίση στην Ουκρανία προκαλεί τη χειρότερη ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
«Νομίζω ότι είναι αρκετά αυτονόητο ότι δεν αλλάζουν καθόλου οι στρατιωτικές δυνάμεις μας στην ήπειρο ούτε υποβαθμίζεται με οιονδήποτε τρόπο η ετοιμότητά μας να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις ασφάλειας στην Ευρώπη» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τζον Κίρμπι. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανέφερε ότι η απόφαση αυτή θα έχει οικονομικό όφελος περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.
Το Πεντάγωνο προσπαθεί να εφαρμόσει ένα σχέδιο περικοπών ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε διάστημα μιας δεκαετίας, όπως απαιτείται από το νόμο και υπό τη πίεση του Κογκρέσου να μειώσει τις δαπάνες στις μη απαραίτητες εγκαταστάσεις στο εξωτερικό.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποσύρει εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες από όλη την Ευρώπη κατά τα τελευταία 25 χρόνια. Το 2012 υπήρχαν ακόμη 80.000 αμερικανοί στρατιώτες στην Ευρώπη και ο στόχος είναι η μείωσή τους κάτω από τους 70.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου