Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,

  • Σάββατο, 31 Μαϊου, 2014
  • Συνεχίζεται η καταμέτρηση των σταυρών για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές και η εικόνα μοιάζει να έχει ξεκαθαρίσει με τη σκληρότερη μάχη να δίνεται στο ψηφοδέλτιο της «Ελιάς». Αξιο ιδιαίτερης αναφοράς είναι το γεγονός ότι κανένας από τους νυν ευρωβουλευτές δεν επανεκλέγεται. Συγχαρητήριο μήνυμα Καψή στους συνυποψηφίους του.
  • Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση διάρκειας οκτώ ωρών, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ ζήτησαν ομοφώνως από τον Φώτη Κουβέλη να μην επιμείνει στην παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματός. Στο επίμαχο θέμα της Κεντροαριστεράς, η ηγετική ομάδα εμφανίστηκε μία μία νέα πρόταση: Να υπάρξει ένας ευρύτερος διάλογος στον οποίο θα συμμετάσχει και το κόμμα, αλλά με την προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Τους οριστικούς πίνακες διάθεσης των σχολικών φυλάκων παρέλαβε, σε ορθή επανάληψη, το ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας. Το ΑΣΕΠ παρέλαβε τους πίνακες από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας, ύστερα από τις μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν από τα Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια, των φορέων προέλευσης. Ο πίνακας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.
  • Έχουν περάσει 73 χρόνια από τη νύχτα της 30ης Μαΐου του 1941, όταν ο Λάκης Σάντας μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν τη χιτλερική σημαία από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Ο Σάντας έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια. Τον Οκτώβριο του 2010, λίγους μόλις μήνες πριν από το θάνατό του μίλησε στο sansimera για τη σύγχρονη Ελλάδα, για την «Ευρώπη των πολυεθνικών» και για τους νέους. Ζω σε μία «ελεύθερη αλλά όχι ανεξάρτητη Ελλάδα» είχε πει τότε. Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη.
  • Απόφαση με την οποία θεσμοθετήθηκε η δυνατότητα μετατροπής κυκλοφορούντων αυτοκινήτων προκειμένου να λειτουργούν και με φυσικό αέριο υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Κόσμος

  • Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας ακύρωσε μέτρα λιτότητας τα οποία είχαν εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό του 2014 και η κεντροδεξιά κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητα για τη συνέχιση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής μετά την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα στήριξης.
  • Στη σκιά της αναμενόμενης επικράτησης του στρατηγού Αλ-Σίσι στις προεδρικές κάλπες της Αιγύπτου, ο απερχόμενος μεταβατικός πρόεδρος Άντλι Μανσούρ ανακάλεσε την αμνηστία που είχε χορηγηθεί από τον ανατραπέντα Μοχάμεντ Μόρσι σε 52 ισλαμιστές που συνδέονται με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσκένκο την ερχόμενη Τετάρτη στη Βαρσοβία, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας Μπεν Ρόουντς, μιλώντας στους δημοσιογράφους.
  • Μέρος του χρέους της για το φυσικό αέριο αποπλήρωσε η Ουκρανία στη Ρωσία καταβάλλοντας ποσό ύψους 786 εκατ. δολαρίων, το οποίο αντιστοιχεί στις οφειλές του Κιέβου για το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει ότι επιτεύχθηκε πρόοδος στη διαπραγμάτευση Ουκρανίας-Ρωσίας για το φυσικό αέριο και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν τη Δευτέρα.
  • Ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε απρόσμενα στην ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο για να ανακοινώσει αυτοπροσώπως ότι ότι εκπρόσωπός του Τζέι Κάρνεϊ παραιτείται και τη θέση αναλαμβάνει ο Τζος Έρνεστ, μέχρι σήμερα αναπληρωτής του.

Οικονομία

  • Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ολοκλήρωσε την πέμπτη αναθεώρηση του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης επιτρέπει την εκταμίευση της δόσης ύψους 3,41 δισ. ευρώ, η οποία οδηγεί τις συνολικές εκταμιεύσεις προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος στα 11,58 δισ. ευρώ.
  • Καταργείται σταδιακά η αποστολή του τρίμηνου ενημερωτικού σημειώματος συντάξεων στα σπίτια των συνταξιούχων. Από τις 2 Ιουνίου, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ.ΕΤΕΑΜ) και τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ θα μπορούν να ενημερώνονται από την επομένη της ημερομηνίας που πιστώθηκε η σύνταξη καθώς και το ποσό, από την ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr).
  • Το sansimera.gr σε συνεργασία με την Epsilon Net σας προσφέρει την εφαρμογή «Φορολογική Δήλωση - Εκκαθάριση Φόρου 2014» για την εύκολη και γρήγορη καταχώρηση της δήλωσης εισοδήματός σας και τον υπολογισμό του καταβλητέου φόρου. Κατεβάστε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες.

Αθλητισμός

  • Σε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα κλήθηκε να απαντήσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της «Θύρας 13». Μάλιστα, ο Αλαφούζος παρουσιάστηκε άκρως ενωτικός και υποβάθμισε τις υποτιμητικές δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Καταλαβαίνω ότι ήταν εκτός εαυτού και πάνω στα νεύρα του είπε μια κουβέντα παραπάνω. Όταν άκουσα τις δηλώσεις, τις βρήκα διασκεδαστικές. Ούτε θύμωσα, ούτε τίποτα». Επίσης, υπογράμμισε ότι εάν ο Παναθηναϊκός περάσει στους ομίλους του Champions League, θα έχει λύσει το μεγαλύρερο μέρος του οικονομικού της προβλήματος.
  • Μπορεί στην Ελλάδα ο Φερνάντο Σάντος να κρατάει «άμυνες» και να μην ανοίγεται όσο θα ήθελε, ωστόσο, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λισαβόνα το βράδυ της Παρασκευής εν όψει του φιλικού του Σαββάτου (21:30, Mega και OTETV), δεν έκρυψε ότι η συμμετοχή της Εθνικής στο Μουντιάλ... δεν έχει ταβάνι! Ουσιαστικά, ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός, δεν έκρυψε το όνειρο μιας απροσδόκητα καλής πορείας στο επερχόμενο Μουντιάλ, λέγοντας χαρακτηριστικά στους συμπατριώτες του: «Τα όνειρά μας δεν έχουν όρια».
  • Ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στη μεγάλη επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, βρίσκεται ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος την Παρασκευή είχε την δεύτερη τηλεφωνική επαφή με την ομάδας, αυτή τη φορά με τον τεχνικό των «πρασίνων», Γιάννη Αναστασίου. Λίγο πριν από την αναχώρηση της Εθνικής για την Πορτογαλία, ο Αναστασίου ανέλυσε στον «τυπάρα» το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού της επόμενης σεζόν, αλλά και το πώς εντάσσεται στα σχέδιά του ο 37χρονος άσσος.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου