Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 28 Μαϊου, 2014

  • Ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με 105.000 υποψήφιους να διεκδικούν μία από τις 70.305 θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας. Οι εξετάσεις αρχίζουν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας) για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β').
  • «Επισφαλείς για εξαγωγή συμπερασμάτων» χαρακτηρίζει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, τις εκτιμήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες μεγάλο ποσοστό αστυνομικών ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα σε κάποια δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρθηκε ότι πάνω από το 50% των αστυνομικών ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή.
  • Ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος, ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και η τηλεκριτικός Πόπη Διαμαντάκου φαίνεται ότι θα είναι μερικοί από τους 29 δημοτικούς συμβούλους που εξασφάλισε το στρατόπεδο του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα. Πέντε έδρες για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ποιοι προηγούνται σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.
  • Σε υψηλά ποσοστά κυμάνθηκε η ψήφος προς τη Χρυσή Αυγή στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, μαλιστά σε αρκετές περιπτώσεις ήταν πρώτο κόμμα με ποσοστά που ξεπέρασαν ακόμα και το 30%.
  • Φόρο τιμής στον αδικοχαμένο πρώην ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη απέτισαν με το σταυρό προτίμησης περισσότεροι από 5.000 πολίτες, στην ψηφοφορία της Κυριακής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κόσμος

  • Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ιδιωτικό αεροπλάνο συνετρίβη στον Ρίο ντε λα Πλάτα. Το αεροπλάνο τύπου Beech Super King Air B200 είχε αναχωρήσει από την πόλη Σαν Φερνάντο, βόρεια του Μπουένος Αίρες και κατευθυνόταν στην πόλη Καρμέλο της Ουρουγουάης. Τέσσερα άτομα διασώθηκαν.
  • Δεκάδες φιλορώσοι αυτονομιστές σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση που εξαπέλυσε ο ουκρανικός στρατός για την ανακατάληψη του αεροδρομίου του Ντονέτσκ μετά τη διακήρυξη του νεοκλεγέντος προέδρου Πέτρο Ποροσένκο ότι θα συνθλίψει την εξέγερση. Σορούς αυτονομιστών στοιβαγμένες η μία επάνω στην άλλη στο νεκροτομείο καταγράφει ο φακός. Άμαχοι ανάμεσα στα θύματα. Αγνοείται η τύχη ομάδας παρατηρητών του ΟΑΣΕ, πιστεύεται ότι κρατούνται από αυτονομιστές. ΠΡΟΣΟΧΗ, το φωτορεπορτάζ περιέχει σκληρό περιεχόμενο.
  • Ο θεωρούμενος ως ο επικρατέστερος υποψήφιος στην επικείμενη διαδικασία της προεδρικής εκλογής στο Ισραήλ δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θα υποστήριζε λύση δύο κρατών στην ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη.
  • Την παραμονή 9.800 Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν μετά τον τερματισμό της αποστολής του ΝΑΤΟ στα τέλη του 2014 ανακοίνωσε ο Μπαράκ Ομπάμα. Η πλήρης απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων θα έλθει το 2016, ανέφερε και αναμένοντας κριτική επ' αυτού τόνισε: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το Αφγανιστάν δεν θα είναι ένα τέλειο μέρος και δεν είναι ευθύνη των ΗΠΑ να το κάνουν τέτοιο».
  • Ενώπιος ενωπίω ήλθαν οι «28» στις Βρυξέλλες για την αποτίμηση της ευρωκάλπης που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του Στρασβούργου σε ευρωσκεπτικιστές και ακροδεξιούς, φέρνοντας τους ηγέτες μπροστά σε σκληρά ερωτήματα σχετικά με την κατεύθυνση της Ευρώπης. Αλλαγή, μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας κυριαρχούν στις δηλώσεις, όμως δεν εννοούν όλοι την αλλαγή με τον ίδιο τρόπο, ενώ μένει να αποδειχτεί εάν μπορούν να βρουν κοινό έδαφος για το πώς θα ανακάμψει η οικονομία της Ευρώπης.

Οικονομία

  • «Δοκιμάστε να πείτε σε έναν Έλληνα που αγωνίζεται να επιβιώσει ότι η Ελλάδα έχει τώρα πρωτογενές πλεόνασμα. Για εμάς στο Eurogroup αποτελεί σημαντικό δείκτη, τι λέει όμως αυτό σε έναν πολίτη στην Ελλάδα;» διερωτήθηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ...
  • Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε την Τρίτη αύξηση των καθαρών κερδών πρώτου τριμήνου της τάξης του 28%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της αγοράς, χάρη στα αυξημένα έσοδα από το Στοίχημα και την συγκράτηση του κόστους. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 49,7 εκατ. ευρώ από 38,9 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
  • «H Attica Bank θα τα καταφέρει και πάλι και θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία της», ανέφερε η διοίκηση της τράπεζας στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Attica Bank για την ενημέρωση των οικονομικών αναλυτών εν όψει της ανακεφαλαιοποίησης της. Επεσήμαναν δε ότι, «στόχος είναι ο βασικός μέτοχος ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, να πλαισιωθεί τόσο από στρατηγικό επενδυτή, καθώς και από επενδυτές από την ελεύθερη αγορά».

Αθλητισμός

  • Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο συνδρομητικό κανάλι της NOVA, αναφέρθηκε στο θέμα αντικατάστασης του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας δηλώνοντας ότι «υπάρχουν τέσσερα ονόματα που γίνεται προσέγγιση», ενώ εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες της γαλανόλευκης. Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα Μανιάτη - Κατσουράνη, τονίζοντας ότι «το θέμα έχει λήξει».
  • Λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας (12-6/13/7) οι Βραζιλιάνοι παρουσίασαν το αεροπλάνο με το οποίο θα ταξιδεύει η αποστολή της Σελεσάο στις πόλεις που θα γίνουν οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το Boeing 737 της ομάδας είναι βαμμένο εξ ολοκλήρου σπρέι που απεικονίζουν την 23άδα της Σελεσάο, σε μορφή καρτούν. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Απολαύστε το...
  • Χωρίς προβλήματα και σε χαλαρούς ρυθμούς πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Κοσμά η απογευματινή προπόνηση της Εθνικής, η οποία διήρκησε μόλις 45 λεπτά. Το παρών έδωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον Φερνάντο Σάντος και στους παίκτες. Εν τω μεταξύ, η ΕΠΟ ενημέρωσε ότι πήρε παράταση για την ανακοίνωση του αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής, τον οποίο θα αποκάλυπτε την Παρασκευή.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου