Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 26 Μαϊου, 2014

  • Με ποσοστό άνω του 55% εκλέχτηκε περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο αντίπαλός του, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Απόστολου είδε το ποσοστό του να αυξάνεται από το 18,75% (στον α' γύρο) στο 44,36%, αλλά ωστόσο δεν κατάφερε να επικρατήσει. Σε Λαμία και Λειβαδιά η τάση του α' γύρο δεν επιβεβαιώθηκε στην επαναληπτική διαδικασία.
  • Τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις της Τράπεζας Θεμάτων θα έχουν από τη Δευτέρα οι μαθητές της Α' Λυκείου, καθώς δημοσιοποιούνται από 250 έως 500 θέματα, ανάλογα με το μάθημα και τον τύπο λυκείου. Υπενθυμίζεται ότι το 50% ερωτήσεων στις εξετάσεις θα προέρχεται από αυτή την Τράπεζα.
  • Επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τα συγκεντρωτικά πανελλαδικά αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών. Δεύτερη έρχεται η ΝΔ, τρίτη η Χρυσή Αυγή και τέταρτο κόμμα η Ελιά. Στις εκλογικές περιφέρειες της Ξάνθης και της Ροδόπης προηγείται το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ).
  • Συνεχίζεται η καταμέτρηση των σταυρών για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές και η μάχη σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι σκληρή. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται 6 ευρωβουλευτές, από τη ΝΔ 5, από τη Χρυσή Αυγή 3, ενώ από δύο ευρωβουλευτές εκλέγουν Ποτάμι, Ελιά και ΚΚΕ. Ένας ευρωβουλευτής για τους ΑΝΕΛ. Δείτε ποιοι προηγούνται.
  • Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη λεωφόρο Συγγρού, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός άνδρα. Το τροχαίο σημειώθηκε περίπου στις 06:40, όταν το ΙΧ που οδηγούσε ο άτυχος άνδρας προσέκρουσε στο διάζωμα, ενώ κινούνταν στο ρεύμα ανόδου της λεωφόρου.

Κόσμος

  • Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κάλεσε τη Δευτέρα τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις να «ενωθούν», μετά τη σημαντική άνοδο των αντιευρωπαϊκών και ακροδεξιών δυνάμεων στις ευρωεκλογές.
  • Πρώτη πολιτική δύναμη παραμένει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο Στρασβούργο με ποσοστό 28,23% και 212 έδρες. Ωστόσο η πρωτιά του ΕΛΚ δεν μπορεί να θεωρηθεί ενίσχυση στο εκλογικό σώμα καθώς δεν κερδίζει έδρες από τους κύριους αντιπάλους του (Σοσιαλιστές και Φιλελεύθερους), αλλά παρουσιάζει διαρροές προς ευρωσκεπτικιστές και ακροδεξιούς νεοκλεγέντες και ανεξάρτητους. Πρωτοφάνης ο μεγάλος αριθμός των βουλευτών με ευρωσκεπτικιστική έως εχθρική στάση προς την ΕΕ.
  • To 27,5% απέσπασε το ευρωσκεπτικιστικό Ukip στη Βρετανία, αφήνοντας πίσω του τόσο τους Εργατικούς (με 25,4%), όσο και τους Συντηρητικούς (με 23,94%). Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας που κάποιο κόμμα εκτός των δύο παραδοσιακών κερδίζει εκλογές σε εθνικό επίπεδο.
  • Σε ιστορική νίκη οδηγεί ο Ματέο Ρέντσι το Δημοκρατικό Κόμμα στην Ιταλία, το οποίο καταγράφει το υψηλότερο ποσοστά στα χρονικά -44,1% βάσει των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων- και την καλύτερη εκλογική επίδοση στην Ευρώπη. Χάνει το στοίχημα ο Μπέπε Γκρίλο συγκεντρώνοντας σχεδόν το μισό ποσοστό 20,6%, ενώ κατακρημνίζεται η μπερλουσκονική Forza Italia με 14,6%. Κοντά στο όριο εισόδου του 4% η «Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα».
  • Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα της Βρετανίας UKIP (Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου) εμφανίζεται να έχει το προβάδισμα στις ευρωεκλογές, μπροστά από τους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και το Εργατικό Κόμμα, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα. Τα ποσοστά του κόμματος, που δεν βρίσκεται καν στο βρετανικό Κοινοβούλιο, εμφανίζονται στο 31%.

Οικονομία

  • Οι νέοι κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις, η προστασία των εμπορικών απορρήτων στην ΕΕ και η αναθεώρηση του πλαισίου για τα εμπορικά σήματα θα βρεθούν σήμερα Δευτέρα στο επίκεντρο του Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως που θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες υπό την προεδρία του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Ν. Μηταράκη.
  • Την αλλαγή ηγεσίας στο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) θα επικυρώσει η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου την Τετάρτη 28 Μαΐου. Επικεφαλής του ΣΕΒ αναλαμβάνει ο κ. Θεόδωρος Φέσσας, ο οποίος θα διαδεχθεί τον κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο, ο οποίος υπηρέτησε για τέσσερις συνεχόμενες θητείες ως πρόεδρος του ΣΕΒ. Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα μετέχουν ο κ. Δ. Παπαλεξόπουλος, ο κ. Σπ. Θεοδωρόπουλος, ο κ. Ευάγ. Μυτιληναίος, ο κ. Πάνος Μαρινόπουλος, ο κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης, ο κ. Κώστας Αντωνόπουλος, ο κ. Ευθύμιος Βιδάλης, ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος, ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης και η κ. Σοφία Εφραίμογλου.
  • Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάνοντας δεκτή την αίτηση κατοίκων της Αθήνας, που ζητούσαν να ακυρωθεί η μεταβίβαση του 34% της ΕΥΔΑΠ στο ΤΑΙΠΕΔ. Αντίκεινται στα άρθρα 5 και 21 του Συντάγματος, που επιβάλλουν τη μέριμνα του κράτους για την υγεία των πολιτών, αλλά και κατοχυρώνεται το δικαίωμα στην προστασία της υγείας. Το σκεπτικό της απόφασης.

Αθλητισμός

  • Χιλιάδες φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης κατέκλυσαν την «Puerta del Sol» και το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για να αποθεώσουν τα μέλη της ομάδας που κατέκτησε το 10ο Κύπελλο πρωταθλητριών. Το βράδυ του Σαββάτου, οι «Μερένχες» είχαν τοποθετήσει τέσσερις γιγαντοοθόνες στη σέντρα του θρυλικού γηπέδου, απ’ όπου οι φίλοι της ομάδας που δεν κατάφεραν να πάνε στο «Λουζ», είδαν τον τελικό του Champions League κόντρα στη «μισητή» συμπολίτισσα Ατλέτικο.
  • Τα θρίλερ με τη συμμετοχή παικτών στο Μουντιάλ αρχίζουν και γίνονται... trendy. Έτσι, αφού ο Ρανταμέλ Φαλκάο ήταν σχεδόν βέβαιο ότι χάνει το μεγάλο ραντεβού της Βραζιλίας και αφού το ενδιαφέρον είχε στραφεί στον Λουίς Σουάρες και την Ουρουγουάη, τελικά, ο Φαλκάο... επέστρεψε! Ο «El Tigre» έφτασε στην Αργεντινή και πλέον προπονείται με τους συμπατριώτες του, με τον Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν να δηλώνει ότι θα τον περιμένει όσο και αν χρειαστεί!
  • «Ναυάγιο» στις προσπαθείς του ΠΑΟΚ να διατηρήσει τον Μίροσλαβ Στοχ στο ρόστερ του, προβάλλουν οι Τούρκοι μέσω δημοσιευμάτων της γειτονικής χώρας, καθώς όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «spor x», ο προπονητής της «Φενέρ», Ερσούν Λατεράλ, θέλει να πάρει τον Στοχ στην προετοιμασία, ενώ η διοίκηση απέρριψε πρόταση του ΠΑΟΚ για εκ νέου δανεισμό με τους ίδιους όρους. Το τελευταίο διάστημα αναθερμάνθηκε ένα περσινό... φλερτ που αφορά τον ΠΑΟΚ και έναν ακόμη παίκτης της «Φενέρ» τον Μίλος Κράσιτς. Και αυτό γιατί τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης εάν επιθυμεί μπορεί να αποκτήσει τον Σέρβο μεσοεπιθετικό. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εξέδωσαν ανακοίνωση εκφράζοντας το σοκ και την οδύνης τους για τον απροσδόκητο χαμό του Παναγιώτη Ποικιλίδη.
Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου