Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Επίθεση Σαμαρά σε Τσίπρα: «Εγώ σχίζω τα μνημόνια κάθε μέρα, εδώ και δύο χρόνια»

Σάββατο, 24 Μαϊου, 2014

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Σύνταγμα
Επίθεση Σαμαρά σε Τσίπρα: «Εγώ σχίζω τα μνημόνια κάθε μέρα, εδώ και δύο χρόνια»
«Η χώρα βγαίνει από την κρίση, αλλά κάποιοι δεν θέλουν να βγει από την κρίση. Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος. Δεν θα τους αφήσουμε», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία Συντάγματος. «Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω», υπογράμμισε.
«Πρόωρες εκλογές ζητούν εκείνοι, καινούργιο Σύνταγμα απαντάω εγώ», είπε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην πρόταση της ΝΔ για συνταγματική αναθεώρηση και επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε το κεντρικό δίλημμα που θέτει η ΝΔ εν όψει των εκλογών της Κυριακής, «σταθερότητα ή οπισθοδρόμηση».
«Οι θυσίες του λαού δεν θα πάνε στράφι» τόνισε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε, αναφερόμενος εμμέσως στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα τους αφήσουμε να κατρακυλήσουν τη χώρα μας».
Ο Αντώνης Σαμαράς αναρωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγάγει τις εκλογές αυτές σε δημοψήφισμα, «τώρα που βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο, που στο τέλος του καλοκαιριού θα πάρουμε τη ρύθμιση του χρέους». Ο ίδιος εκτίμησε ότι αυτό γίνεται «γιατί τώρα δίνουν τελευταία τους μάχη να μην ξεκολλήσει η χώρα από την κρίση».

«Δεν θα υπάρξουν καινούργια μέτρα και μνημόνιο»
«Δεν θα υπάρξουν ούτε καινούργια μέτρα ούτε μνημόνιο», διαβεβαίωσε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Επί δύο χρόνια σκίζω τα μνημόνια μήνα-μήνα, σελίδα-σελίδα κι έτσι φθάσαμε ως εδώ για να μην έχουμε ανάγκη από μνημόνια.
Απευθυνόμενος προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Καταλαβαίνω τη στεναχώρια σας κ. Τσίπρα. Τι θα γίνετε τώρα χωρίς μνημόνιο;».
Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι για τη χώρα είναι θέμα επιβίωσης να μην γυρίσει πίσω. «Αν γυρίσουμε στην αστάθεια αυτό θα τιμωρήσει και τη χώρα και τον κάθε έλληνα ξεχωριστά» πρόσθεσε συμπληρώνοντας το βασικό σύνθημα του κόμματός του για τις εκλογές αυτές: «Οχι επιστροφή στην αβεβαιότητα, όχι στην κρίση, όχι στον εφιάλτη που αφήσαμε πίσω».
Ο Αντώνης Σαμαράς έκρουσε επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για τη λεγόμενη χαλαρή ψήφο, που «έχει γίνει τώρα ο μεγαλύτερος κίνδυνος». «Ας μην παίξει κανένας το παιχνίδι εκείνων που θέλουν την αβεβαιότητα, το φόβο και τον πανικό» συμπλήρωσε.
Απάντησε ακόμα και στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης λέγοντας: «Μας λένε ότι κάναμε την Ελλάδα πειραματόζωο. Τους απαντώ: εκείνοι ήθελαν την χώρα να γίνει Βενεζουέλα και Αργεντινή. Εμείς αυτά τα πειράματα τα αποφύγαμε. Ακολούθησε τον ευρωπαϊκό δρόμο που ακολούθησε η Πορτογαλία και η Ιρλανδία που βγαίνουν από τα μνημόνια. Και η Ελλάδα τώρα βγαίνει από τα μνημόνια και κάποιοι δεν θέλουν».
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην προσπάθεια αποκατάστασης των αδικιών είπε:
«Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο κόσμος υπέφερε και υποφέρει. Ότι αυτά τα δύο χρόνια έγιναν και αδικίες. Όμως βιάζομαι να βγούμε από την κρίση για να αποκαταστήσουμε τις αδικίες. Δώσαμε κοινωνικό πλεόνασμα, μειώσαμε το ασφαλιστικό κόστος, για τους αγρότες θα δώσουμε και κάρτα πετρελαίου. Μέρα με τη μέρα αποκαθιστούμε και μία αδικία. Δεν ξεχνάω να δώσω αυτά που χρωστάω στον ελληνικό λαό».
Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στο φορολογικό λέγοντας: «Θέλουμε να μειώσουμε σταδιακά τους φόρους, έχουμε οδικό χάρτη για το πως και πότε. Στο μόνο που επιμένω είναι να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο ο φορολογικός μηχανισμός του κράτους. Ξέρω τι πρέπει να γίνει και θα γίνει με τον σωστό τρόπο. Φθάσαμε ένα βήμα από την κορυφή. Τόσες θυσίες για να τα χάσουμε όλα; τότε γιατί τα κάναμε όλα; Σε λίγες μέρες θα έλθει ο Κινέζος πρωθυπουργός στην χώρα με σχέδια για επενδύσεις. Θέλετε να βρει μία σταθερή κυβέρνηση ή αστάθεια;».
Αναφέρθηκε όμως και στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch, τονίζοντας ότι «θα φέρει επενδύσεις».
Λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του, κορυφώνοντας την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Εκλιπαρούν για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, τέτοιος ξεπεσμός και τέτοια κατάντια».
Και έκλεισε τονίζοντας ότι «η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα εξαφανίσει όσους ποντάρουν στην καταστροφή του τόπου».
 Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου