Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Κριτική 14ου Συνεδρίου της ΠΟΑΚ

Tου Ντίνου Λυκογιάννη
Επειδή πιστεύουμε στη δημοκρατία, αποδεχόμαστε την αντίληψη πως κάθε καλοπροαίρετη και εποικοδομητική κριτική είναι ευπρόσδεκτος και αναγκαία, γιατί πιστεύουμε ότι αποβλέπει στη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών μιας οποιαδήποτε κοινωνικής μονάδας. Η κριτική όμως που δημοσιεύτηκε στο «Paneliakos.com”, στη Στήλη «ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠ(Ο)ΙΟ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ», τη Τρίτη 13 Μαίου 2014, δεν νομίζουμε ότι είναι καλοπροαίρετη και επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί εποικοδομητική. Και δεν είναι αποικοδομητική γιατί προέρχεται από κύκλους που ήσαν πάντα παρόντες στη διαδικασία διοίκησης της Ομοσπονδίας, και επομένως, όχι ανεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση. Αν παίρνουμε μέρος σε μια διαδικασία και έχουμε την ευκαιρία να συμβάλουμε στην ομαλότητά της και δεν το κάνουμε, αλλά αφήνουμε τις ατέλειες να δημιουργηθούν για να μπορούμε να τις κριτικάρουμε, τότε, ό,τι κατονομάζουμε σαν ελλείψεις των διοργανωτών είναι και δικές μας ελλείψεις. Επομένως, είμαστε και εμείς υπαίτιοι για τις ατέλειες και τις παραλείψεις που περιγράφονται. Και μάλιστα, όταν στη κριτική μας παρουσιάζόμαστε σαν οιδείμωνες. Και δεν είναι οι μόνες ελλείψεις που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο και αναφέρει ο συγγραφέας του σχολίου. Υπήρχαν και άλλες πιο σοβαρές, που, με ευκολία, δεν τις ανέφερε, όπως π.χ. τα πρακτικά του προηγούμενου Συνεδρίου που δεν διαβάστηκαν, γιατί δεν έιχαν καθαρογραφεί από τη προηγούμενη Διοίκηση. (Αλήθεια, τα προ-προηγούμενα δύο χρόνια της Διοίκησης της Π.Ο.Α,Κ, είχαν χαρακτηριστεί από τους κύκλους του σχολίου «πέτρινα», πως πρέπει να χαρακτηρίσουμε τα προηγούμενα δύο; Νομίζω πως «τσιμεντένια», είναι το πιο ενδεδειγμένο). Ή, το άλλο σοβαρό που αποσιωπήθηκε. Γιατί δεν δόθηκε ποτέ στα μέλη μας μια εμπεριστατομένη και ενδελεχής αναφορά για τη πορεία του Ηλειακού Χωριού, από την αρχή του μέχρι σήμερα. Γιατί δεν είχαμε καμία άλλη εξέλιξη, μετα τη παραχώρηση της έκτασης στη ΔΕΠΟΣ; Πως φτάσαμε στο μέχρι σήμερα σημείο; Και γιατί απεκρύβησαν οι φάκελοι του Ηλειακού Χωριού από τους συνέδρους στο Συνέδριο του Τορόντο από τους τότε υπεύθυνους του Ηλειακού Χωριού; Για να είναι ακριβοδίκαιος ο σχολιογράφος θα έπρεπε να συμπεριλάβει και αυτά τα στοιχεία στο κατάλογο των παραλείψεων από την Ημερησία Διάταξη του 14ου Συνεδρίου. Αλλά, θα μου πείς, ποιος θυμάται όλες αυτές οι λεπτομέρειες; Εκείνο που έχει σημασία είναι τι παραλείπουν οι άλλοι σήμερα, όχι εμείς έπειτα από τόσα χρόνια. Πατριώτες, Το Ηλειακό Κίνημα βαίνει προς τη δύση του και έχουμε όλοι ευθύνη γι’ αυτό. Ας το παραδεχτούμε λοιπόν αυτό σαν αναμφισβήτητο γεγονός, ας αφήσουμε κατα μέρος τους μικροεγωϊσμούς μας και την επίδειξη πολυμάθειας (ξερόλα), και ας δημιουργήσουμε τις συνθήκες, για να μας θοθεί η ευκαιρία να στίψουμε τα κεφάλια μας, ώστε όλοι μαζί, να προσπαθήσουμε να περισώσουμε ό,τι είναι δυνατόν. 

Σημείωση:   Το παρόν άρθρο και κάθε άρθρο δημοσιεύεται όπως το λαμβάνομε χωρίς καμία αλλαγή, πρόσθεση ή αφαίρεση. Κάθε κριτική από το paneliakos.com είναι καλοπροαίρετη και για να γινόμαστε καλύτεροι.  Έχομε το θάρρος και το "θράσος" να τα λέμε όπως τα βλέπουμε και... έξω από τα δόντια. Μπράβο σε αυτούς που μοχθούν για τον Ελληνισμό. Όπως γράφει και ο κ. Λυκογιάννης την ευθύνη την έχομε όλοι, ιδιαίτερα αυτοί που αφήνουν άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, περισσότερο δε όσοι "φρόντισαν" για τα παιδιά τους σε σημείο να απέχουν από τον Ελληνισμό. Καλή δύναμη. Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου