Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 24 Μαίου, 2014

  • Με πολίτες του Ηρακλείου συναντήθηκε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης στο λιμάνι του Ηρακλείου και απαντώντας σε όσους ρωτούν για την ιδεολογία του χρησιμοποίησε δανειζόμενος αποσπάσματα από κείμενα της Κρήτης, που έγραψαν ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Μητροπολίτης Ειρηναίος και ο Βιτσέντζος Κορνάρος.
  • Κατά μέτωπο επίθεση στον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, με βαρείς χαρακτηρισμούς, εξαπέλυσε από το Περιστέρι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία.
  • Προβάδισμα 3,2 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis. Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 2,8% έναντι της ΝΔ, δίνει επίσης δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές, που διεξήγαγε η εταιρεία Rass.
  • Τα «πολιτικά παιχνίδια και παζάρια» των άλλων κομμάτων καταδίκασε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του κόμματός του στο Πεδίον του Άρεως. Για το θέμα της Χρυσής Αυγής δήλωσε ότι πρέπει να απομονωθεί και πρόσθεσε ότι «δεν αντιμετωπίζεται με επιθέσεις φιλίας στους ψηφοφόρους της, με καλοπιάσματα, με λογικές ανοχής, όπως κάνουν άλλα κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ».
  • Όλα τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Αυτοδιοικητικών Εκλογών στην οθόνη σας, λεπτό προς λεπτό, μέσα από την ειδική εφαρμογή του sansimera.gr. Δείτε εκλογικά στοιχεία για όλους τους δήμους, δημοτικά διαμερίσματα και εκλογικές περιφέρειες και συγκρίνετέ τα με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Κόσμος

  • Διώξεις για απαγωγή και βιασμό ασκήθηκαν σε βάρος του 41χρονου για την υπόθεση της απαγωγής και αιχμαλωσίας μιας κοπέλας επί μία δεκαετία. Ο δικηγόρος του 41χρονου Ισίντρο Γκαρσία ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι η κοπέλα -15 ετών όταν είχε απαχθεί- είχε πάει μαζί του με τη θέλησή της και ότι αυτός την αντιμετώπιζε όλα αυτά τα χρόνια σαν «βασίλισσα».
  • Νεκρός από πυρά αγνώστων έπεσε την Παρασκευή ο Σαντί αλ Μενέι, ηγέτης της ισλαμιστικής μαχητικής οργάνωσης Ανσάρ Μπείτ αλ Μάκντις. Η οργάνωση αυτή έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές πρόσφατες επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου.
  • Στην τρίτη θέση φέρνουν τα πρώτα exit poll των ευρωεκλογών τον ηγέτη της ολλανδικής ακροδεξιάς, Χέερτ Βίλντερς -παρά το δημοσκοπικό προβάδισμα που εμφανιζόταν να διατηρεί εδώ και μήνες το ισλαμοφοβικό Κόμμα των Ελευθέρων, το οποίο συμμαχεί με το γαλλικό ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Κυριακή.
  • Νέο κύκλο οργής πυροδοτεί στην Τουρκία ο θάνατος 30χρονου που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι στη συνοικία Οκμεϊντανί της Κωνσταντινούπολης -εντός χώρου λατρείας αλεβιτών-, την ώρα που οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συγκρούονταν με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. Ο 30χρονος, ο οποίος δεν είχε σχέση με τη διαδήλωση, εξέπνευσε στο νοσοκομείο. Φωτορεπορτάζ, βίντεο.
  • Σχεδόν το 50% των Ισπανών εκφράζει την εκτίμηση ότι οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «δεν είναι σημαντικές», σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, η οποία καταδεικνύει ότι υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις άγνοια για τους ευρωπαϊκού θεσμούς και μια απογοήτευση μπροστά στην κρίση, αν και η χώρα τάσσεται γενικά υπέρ της Ευρώπης.

Οικονομία

  • Το Ινστιτούτο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και το Παρατηρητήριο της Κρίσης του ΕΛΙΑΜΕΠ διοργανώνουν, την Τρίτη 27 Μαΐου, συνέδριο με θέμα την «Προώθηση της Καινοτομίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Καταπολέμηση της Νεανικής Ανεργίας».
  • Στην απόφαση για αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας φέρεται να έχει ήδη καταλήξει ο οίκος Fitch με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται αύριο, Παρασκευή. Ο οίκος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε Β από Β-, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς.
  • Αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6% σε ετήσια βάση, αναμένεται στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, με μικρή θετική επίπτωση από τις καθαρές εξαγωγές και με σημαντικότερη θετική επίπτωση από τη μεταβολή των αποθεμάτων, εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank, στο εβδομαδιαίο δελτίο της Τράπεζας.

Αθλητισμός

  • Μόλις μία ομάδα από αυτές που συμμετέχουν στα πλέι οφ ανόδου της Super League πήρε άδεια από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, αφού όπως φαίνεται μόνο ο Ηρακλής Ψαχνών τηρεί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η ομοσπονδία.
  • Παρουσία του Γιώργου Σαρρή έγινε η απογευματινή προπόνηση της Εθνικής μας, αφού ο πρόεδρος της ΕΠΟ μάζεψε τους παίκτες και τους μίλησε για το επερχόμενο Μουντιάλ. Όσον αφορά την προπόνηση, που ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση, συμμετείχαν και οι 23 παίκτες ενώ υπήρξε ένα απρόοπτο με τον Παναγιώτη Γλύκο να αποχωρεί από την προπόνηση μετά από δυνατό σουτ που δέχθηκε στο πρόσωπο όμως δεν υπάρχει καμία ανησυχία.
  • Σε επιτυχημένη εγχείρηση στο γόνατο υπεβλήθη ο Λουίς Σουάρεζ το απόγευμα της Πέμπτης, και πλέον κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το οποίο ξεκινάει στις 12 Ιουνίου, ενώ η Ουρουγουάη ξεκινάει τις υποχρεώσεις της δύο μέρες μετά, δηλαδή στις 14 του μήνα.
  • Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου