Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 30 Μαϊου, 2014

  • Η δράση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, η άνοδος των εκλογικών ποσοστών ακραίων και ναζιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη και η πρόσφατη πολύνεκρη επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, ανησυχούν και προβληματίζουν την εβραϊκή κοινότητα.
  • Με τα μαθήματα της Βιολογίας (γενικής παιδείας), της Φυσικής (γενικής παιδείας), των Μαθηματικών (γενικής παιδείας) και της Ιστορίας (γενικής παιδείας) συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους των ημερήσιων γενικών λυκείων.
  • Mε φόντο την πρόθεση του Φώτη Κουβέλη να παραιτηθεί, αλλά και τις έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ στελεχών συνεδριάζουν το πρωί η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ. Ο ίδιος ο κ. Κουβέλης υποστήριξε πως αν τα όργανα του κόμματος θεωρούν ότι έχει όλες τις ευθύνες να κάνουν δεκτή την παραίτησή του.
  • Με πολιτική εκδήλωση, την ερχόμενη Τετάρτη, στο Γκάζι, και ομιλία-παρέμβαση του Σπ.Λυκούδη θα τοποθετηθεί η μειοψηφία της ΔΗΜΑΡ το ερώτημα τι θέση έχει η ΔΗΜΑΡ στον ευρύτερο Κεντροαριστερό χώρο. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας θα αποφασίσουν αν θα αποδεχθούν ή όχι την παραίτηση του Φ.Κουβέλη.
  • Συνεχίζεται η καταμέτρηση των σταυρών για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές. Για ορισμένους η εικόνα έχει ξεκαθαρίσει, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που η μάχη δίνεται ψήφο-ψήφο. Αξιο ιδιαίτερης αναφοράς είναι το γεγονός ότι κανένας από τους νυν ευρωβουλευτές δεν επανεκλέγεται. Σπάει κάθε ρεκόρ ο Μανώλης Γλέζος.

Κόσμος

  • Πάνω από 3.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της Βαρκελώνης κατά της εκκένωσης κτιρίου που λειτουργούσε εδώ και 17 χρόνια ως αυτοδιαχειριζόμενο στέκι. Παράλληλα, ζήτησαν και την απελεύθερωση των 30 συλληφθέντων στη διάρκεια της εκκένωσης. Μετά το τέλος της πορείας, ομάδες διαδηλωτών -κυρίως νεαροί- συγκρούστηκαν με την αστυνομία, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε βιτρίνες τραπεζών.
  • Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρέθεσε γεύμα την Πέμπτη στην πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, γεγονός που αναζωπύρωσε τις συζητήσεις για τα μελλοντικά σχέδια της Κλίντον σχετικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς της για την Προεδρία των ΗΠΑ το 2016.
  • Σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών χτύπησε την περιφέρεια Γιουνάν της νότιας Κίνας, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Το επίκεντρο ήταν πολύ κοντά σύνορα με τη Βιρμανία.
  • Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ουγγαρίας (MSZP) Ατίλα Μεστερχάζι παραιτήθηκε την Πέμπτη, πληρώνοντας το τίμημα για τη συντριβή του κόμματός του στις ευρωεκλογές, όπου κατέλαβε την τρίτη θέση – πίσω από το ακροδεξιό Γιόμπικ. Υπενθυμίζεται ότι στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου μήνα είχε υποστεί βαριά ήττα από το συντηρητικό κόμμα Fidesz (Ένωση Νεαρών Δημοκρατών) του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι εξέφρασε την Πέμπτη τις ανησυχίες του στον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ για τις πληροφορίες ότι ξένοι μαχητές, ανάμεσά τους και Τσετσένοι, έχουν περάσει τα σύνορα της Ρωσίας προς την Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οικονομία

  • Τελευταία μέρα η Παρασκευή 30 Μαΐου για την υποβολή του Ε9, προκειμένου να ακολουθήσει στη συνέχεια η έκδοση των εκκαθαριστικών για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι εξετάζεται νομοθετική διάταξη, ώστε να δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων στα στοιχεία ακινήτων του Ε9 έως και τρεις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας.
  • Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens AG Τζόε Κάεσερ δήλωσε ότι ο ευρωπαϊκός γίγαντας της τεχνολογίας θα μειώσει κατά 11.600 τις θέσεις εργασίας, καθώς η επιχείρηση προσπαθεί να ρίξει το εταιρικό κόστος κατά περίπου 1 δισ. ευρώ όπως μετέδωσε το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg.
  • Την έναρξη της διαδικασίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για να καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες όπως προσδιορίστηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε η Attica Bank.

Αθλητισμός

  • Την πρώτη του επαφή με τον Γιώργο Καραγκούνη είχε την Πέμπτη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με στόχο την επιστροφή του διεθνούς μέσου στο Τριφύλλι. Η διοίκηση των Πρασίνων είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον παίκτη, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Φούλαμ και συζητήθηκαν οι πρώτες λεπτομέρειες για το ενδεχόμενο της συνεργασίας των δύο πλευρών.
  • «Φρένο» στο Ευρωπαϊκό όνειρο της Πάρμα έβαλε η ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή, αφού διατήρησε την ποινή που είχε βάλει η ιταλική ομοσπονδία και έτσι η Πάρμα δεν θα αγωνιστεί στο Europa League της επόμενης περιόδου, παρά το γεγονός ότι είχε κερδίσει τη συμμετοχή της. Τη θέση της παίρνει η επόμενη στη βαθμολογία, Τορίνο.
  • Οριστικό τέλος στην περίπτωση του Τζενάρο Γκατούζο έβαλε ο ΟΦΗ, αφού όπως φαίνεται το πολύ ευνοϊκό κλίμα των πρώτων ημερών διαδέχθηκάν πολλά εμπόδια, τα οποία ήταν απροσπέλαστα για την Κρητική ομάδα.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου