Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Σαλπάρισε για... καθαρές θάλασσες - Δριµύ κατηγορώ για το αφεντικό της ΒΡ

 Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010
Από γκάφα σε γκάφα οδηγείται ο διευθύνων σύµβουλος της ΒΡ Τόνι Χέιγουορντ. Το Σαββατοκύριακο προκάλεσε θύελλα διαµαρτυριών εγκαταλείποντας τον Κόλπο του Μεξικού για να παρακολουθήσει ιστιοπλοϊκό αγώνα στην Αγγλία.
Ο Χέιγουορντ πέταξε ώς την Αγγλία για να παρακολουθήσει µε τον γιο του την κούρσα JΡ Μorgan Αsset Μanagement Round Τhe Ιsland Race, µε χορηγό την τράπεζα JΡ Μorgan, στην οποία συµµετείχε το δικό του γιοτ, το «Βob», ένα αγωνιστικό ιστιοφόρο 16 µέτρων το οποίο φέρεται ότι έχει αγοράσει µαζί µε άλλους δύο και η αξία του εκτιµάται από 270.000 δολάρια (σύµφωνα µε το ΒΒC) ώς 700.000 (σύµφωνα µε το Ασοσιέιτεντ Πρες). Ο Χέιγουορντ φωτογραφήθηκε πάνω στο αγωνιστικό γιοτ του, το οποίο τερµάτισε τέταρτο στην κατηγορία του µεταξύ 46 σκαφών. «Περνάει λίγο χρόνο µε τον γιο του», τον δικαιολόγησε εκπρόσωπος της ΒΡ.
Οµως ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ραµ Εµάνιουελ δήλωσε ότι η αυτή η ιστιοπλοϊκή εξόρµηση του Χέιγουορντ «ανήκει στη µακρά σειρά από γκάφες και λάθη δηµοσίων σχέσεων» που έχει κάνει ο διευθύνων σύµβουλος της ΒΡ.
«Για να επικαλεσθώ τον ίδιο, ζει τη ζωή του», πρόσθεσε αναφερόµενος στη δήλωση που είχε κάνει ο Χέιγουορντ στις 31 Μαΐου, έξι εβδοµάδες από την έναρξη της καταστροφής στον Κόλπο του Μεξικού, λέγοντας ότι θέλει επιτέλους να ξαναβρεί τη ζωή του και να πάψει να ασχολείται µόνο µε την πετρελαιοκηλίδα! Νωρίτερα είχε εξοργίσει πολλούς στις ΗΠΑ λέγοντας πως οι Αµερικανοί είναι πολύ πιθανό να εγείρουν ψευδείς αξιώσεις για αποζηµιώσεις… «Νοµίζω ότι όλοι µπορούµε να συµπεράνουµε ότι ο Τόνι Χέιγουορντ δεν θα έχει την ευκαιρία µιας δεύτερης καριέρας στις δηµόσιες σχέσεις», δήλωσε ο Εµάνιουελ.
«Εχει εµπλακεί σε µια αλυσίδα από γκάφες και λάθη στις δηµόσιες σχέσεις». Ο ρεπουµπλικανός γερουσιαστής Ρίτσαρντ Σέλµπι χαρακτήρισε την ιστιοπλοϊκή εξόρµηση του Χέιγουορντ ως «το άκρον άωτον της αλαζονείας».

Αλάτι στην πληγή
Για τον ακτιβιστή της Greenpeace Τσάρλι Κρόνικ, µε τις πράξεις του «έριξε αλάτι στις πληγές» αυτών που έχουν πληγεί από την καταστροφή. Στις ακτές του Κόλπου του Μεξικού η οργή ξεχείλιζε εναντίον του Χέιγουορντ. «Φίλε, αυτό δεν είναι σωστό», σχολίαζε ο 33χρονος Μπόµπι Πιτρ, ο οποίος έχει κατάστηµα τατουάζ στο Λαρόζ της Λουιζιάνας. «Κανένας από µας δεν µπορεί να βγει για ψάρεµα κι αυτός είναι στις ιστιοπλοϊκές κούρσες. Μακάρι να µπορούσαµε κι εµείς να πάρουµε µια µέρα ρεπό από το πετρέλαιο...».

ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ
Ρεπουµπλικανός γερουσιαστής χαρακτήρισε την ιστιοπλοϊκή εξόρµηση του Χέιγουορντ ως «το άκρον άωτον της αλαζονείας»

Η διαρροή µπορεί να συνεχιστεί για πάνω από µία δεκαετία!
Η ΔΙΑΡΡΟΗ του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού µπορεί να φτάνει τα 100.000 βαρέλια την ηµέρα, να είναι δηλαδή πολύ µεγαλύτερη από την εκτίµηση της αµερικανικής κυβέρνησης, που είναι 60.000 βαρέλια την ηµέρα, αναφέρεται σε εσωτερικό έγγραφο της ΒΡ που έδωσε χθες στη δηµοσιότητα ο αµερικανός βουλευτής Εντ Μάρκεϊ. Επίσης το γεγονός ότι η διαρροή δεν φαίνεται να µειώνεται δείχνει ότι το κοίτασµα µπορεί να είναι πολύ µεγαλύτερο από την προκαταρκτική εκτίµηση της ΒΡ ότι περιέχει 50 ώς 100 εκατ. βαρέλια. Σύµφωνα µε τον Ρικ Μίλερ, ειδικό για την πετρελαϊκή βιοµηχανία στην εταιρεία αναλυτών Εnergy Security Αnalysis, το κοίτασµα µπορεί να περιέχει ώς και ένα δισεκατοµµύριο βαρέλια πετρελαίου και µπορεί να συνεχίσει να διαρρέει για πάνω από µια δεκαετία. Σύµφωνα µε τον Μίλερ, η πετρελαιοπηγή µπορεί να έχει µέγεθος συγκρίσιµο µ’ αυτό άλλων «σούπερ γιγάντιων» κοιτασµάτων που έχουν βρεθεί στην ίδια περιοχή του Φαραγγιού του Μισισιπή στον Κόλπο του Μεξικού.



Σε αυτά περιλαµβάνονται τα κοιτάσµατα Τhunderhorse και Τiber, καθένα από τα οποία πιστεύεται ότι περιέχει πάνω από ένα δισεκατοµµύριο βαρέλια, ενώ έχουν βρεθεί σε παρόµοια βάθη κάτω από τη θάλασσα. Στο µεταξύ, η ΒΡ δέχεται τώρα νέα πίεση. Ενας από τους συνεταίρους της, η Αnadarko Ρetroleum, στην οποία ανήκει το ένα τέταρτο της κατεστραµµένης εξέδρας Deepwater Ηorizon, αρνήθηκε να αποδεχθεί οποιοδήποτε µέρος της ευθύνης για την έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους και οδήγησε στη χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της Αnadarko Τζιµ Χάκετ δήλωσε ότι οι πράξεις της ΒΡ συνιστούν «χονδροειδή αµέλεια ή εσκεµµένη κακή διαχείριση».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ. Γιώργος Αγγελόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου