Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010

Σε Κυψέλη και Ιταλία ψάχνουν τα ίχνη του δέματος

Η ομοιότητα του μηχανισμού αλλά και της μεθοδολογίας του χτυπήματος στην Κατεχάκη με δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στην Ιταλία και συνδέονται με τον Επαναστατικό Αγώνα βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής. Η ΕΛΑΣ πιστεύει ότι έχει εντοπίσει και το ταχυδρομείο από το οποίο εστάλη το φονικό δέμα, που σκότωσε τον υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Βασιλάκη.
Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων δεκάδες συνάδελφοί του αστυνομικοί αλλά και ο Μ. Χρυσοχοΐδης, συνόδευσε τον Γ. Βασιλάκη το μεσημέρι του Σαββάτου στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.
Η αντιτρομοκρατική έχει σχηματίσει εικόνα για την πορεία που ακολούθησε ο εκρηκτικός μηχανισμός, πριν καταλήξει στο υπασπιστήριο της Κατεχάκη. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το δέμα φαίνεται ότι ταχυδρομήθηκε από υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Κυψέλη προς το πολιτικό γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Από εκεί συνεργάτης του υπουργού το μετέφερε στο υπουργείο, απ’ όπου δεν πέρασε από τον έλεγχο των ειδικών σκάνερ.
Ο τρόπος δράσης αλλά και ο εκρηκτικός μηχανισμός θυμίζουν την αποστολή παρόμοιου δέματος με στόχο αστυνομικούς στο Μιλάνο το 1999. Τότε την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση «Διεθνής Αλληλεγγύη», σε ένδειξη συμπαράσταση προς τον Νίκο Μαζιώτη, που τώρα κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας. Ανάλογη απόπειρα εναντίον αστυνομικών έγινε και τον Απρίλιο του 2010 με στόχο αστυνομικό τμήμα στη Ρώμη. Η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη ανέφερε ότι δρούσε στη μνήμη του Λάμπρου Φούντα, που έχασε τη ζωή του σε συμπλοκή με αστυνομικούς τον περασμένο Μάρτιο στη Δάφνη και πιστεύεται ότι συμμετείχε στον Επαναστατικό Αγώνα. Και στις δύο περιπτώσεις, τα εκρηκτικά ανιχνεύθηκαν και εξουδετερώθηκαν, χωρίς να τραυματισθεί αστυνομικός.
Η Αντιτρομοκρατική επικεντρώνει τις έρευνές της στο ταχυδρομείο, από το οποίο εστάλη το δέμα –στο οποίο οι τρομοκράτες είχαν αναγράψει ως αποστολέα το όνομα του Χρήστου Καραβέλα, του φυγόδικου πρώην στελέχους της Siemens. Ταυτόχρονα, αναζητούνται τυχόν δεσμοί των δραστών με την ιταλική τρομοκρατία.

Συναγερμός
Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκφράζεται ανησυχία για την πιθανότητα οι τρομοκράτες να επιχειρήσουν σύντομα νέο εντυπωσιακό χτύπημα. Γι αυτό έχει δοθεί εντολή στους αστυνομικούς που υπηρετούν στην υπηρεσία φύλαξης υψηλών προσώπων να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και αναφέρουν αμέσως ο,τιδήποτε ύποπτο υποπίπτει στην αντίληψή τους.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου