Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας

 Χρειάζεται Περισσότερη Συμμετοχή

Παρασκευή, 18 Ιουνίου, 2010

Λίγα τα σωματεία (14) και ελάχιστοι οι αντιπρόσωποι στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας. Κάτι ο αγώνας μπάσκετ κάτι η αδιαφορία των αντιπροσώπων και των Σωματείων η Γενική Συνέλευση έγινε χθες βράδυ αλλά αφήνει πολλά ερωτηματικά για το μέλλον της Οργάνωσης.

Το γεγονός ότι μόνο 9 από τα 15 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν παρόντα λέει πολλά.
Τι να κάνουν αυτοί που θέλουν να δουλέψουν όταν οι άλλοι μισοί δεν παρευρίσκονται;
Παρόντες ήσαν οι: Ελένη Βιδάλη, Πρόεδρος, Θεμιστοκλής Καρατζάς Α’ Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Μπινιέρης Β’ Γραμματέας Αθανάσιος Γαλάνης Β’ Ταμίας, και τα μέλη του ΔΣ. Δημήτριος Χατζής, Ελένη Γλαροπούλια, Μαρία Σπυριδοπούλου, Βασίλειος Πάτσιος & Evelyn Anagnos Reisenberg.
‘Έλειπαν οι Δημήτρης Μπίτσικας Β’ Αντιπρόεδρος, Μαρία Μπινιέρη Ταμίας, Θέμης Βούλγαρης Γραμματέας, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: Ιωάννης Γκλαβάς Γεώργιος Κολτ, Ειρήνη Ζαρκάδα.

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης εξελέγει ο κ. Βασίλειος Καυκάς από τον Πανηλειακό Σύλλογο. Έγινε απολογισμός για τα πεπραγμένα από την Πρόεδρο κ. Ελένη Βιδάλη και αναφορά για την παρέλαση από τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Θεμιστοκλή Καρατζά και απάντησαν σε κάποιες ερωτήσεις. Επίσης μοιράστηκε αντίγραφο και διαβάστηκε από τον Β' Ταμία κ. Γαλάνη ο οικονομικός απολογισμός και η αναφορά της Εξελεγκτικής Επιτροπής τα οποία και έγιναν δεκτά από την ολομέλεια. Στα οικονομικά υπήρξε ένα έλλειμμα, θύμα της οικονομίας των καιρών μας και η Ομοσπονδία.
Εδόθησαν συγχαρητήρια στους ακούραστους εθελοντές για τον μόχθο και τον ιδρώτα τους που είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχία των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Εντύπωση έκαναν δύο επιστολές της Ομοσπονδίας η μία (γραμμένη τον Φεβρουάριο) προς τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος που του δίνει «παράσημα» ίσως για να μπουν στο resume του! (Υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος είναι ο άνθρωπος και πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Δεν χρειάζονται τεμενάδες ούτε εύσημα). Είναι ο ίδιος Γενικός Πρόξενος που είχε υποσχεθεί στον κ. Βασίλειο Καυκά όταν ήταν Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ότι με τις γνωριμίες του θα βοηθούσε την Ομοσπονδία να εξασφαλίσει δικά της γραφεία!!! Όπως φάνηκε “he was buying time”.

Και η άλλη ήταν επιστολή διαμαρτυρίας στην αγγλική υπογεγραμμένη από την Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα προς την εφημερίδα "Εθνικός Κήρυξ" για αναφορά που είχε γίνει στην εκλογή της Miss Greek Independence. Η επιστολή λέγει ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι όπως εγράφησαν στην εφημερίδα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η εκλεγείσα Miss Greek Independence ήταν παρούσα στη συνεδρίαση και ο προεδρεύον την ρώτησε «Εσείς τι έχετε να πείτε;» Η απάντηση της Ροδούλας Χάνδακα ήταν «Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο". Κάνουν ρωτήσεις δυο-τρείς "μου έχουν πει να μην κάνω κανένα σχόλιο»! Απάντηση που αφήνει πολλά ερωτηματικά.

Η επιστολή που είχε σταλεί από πρώην Πρόεδρο για να ενεργοποιηθεί η Ομοσπονδία εναντίον στο θέμα της χορηγίας της Ελληνικής Ιθαγένειας στους οικονομικούς μετανάστες απλά μπήκε στο αρχείο και δεν προσεκλήθη ούτε η Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων. Κρίμα, σε άλλες εποχές μέχρι διαδηλώσεις θα γινόντουσαν.
Κάπου προς το τέλος πετάχτηκε κι ένας, επιπόλαια, και κατηγόρησε ότι «υπάρχει ρατσισμός» γιατί το χορευτικό του Συλλόγου του δεν χόρεψε πρώτο στο πάρκο μετά την παρέλαση. Οι υπεύθυνοι του εξήγησαν ότι τα χορευτικά χορεύουν κατόπιν κληρώσεως αλλά αυτός δεν ήθελε να καταλάβει ότι υπάρχουν κάποια πρωτόκολλα. Άσχημο είναι ότι δεν δέχτηκε να ανακαλέσει την προσβλητική φράση «ρατσισμός» με αποτέλεσμα μερικοί να αποχωρήσουν.
Κρίμα, γιατί το ενδιαφέρον σιγά-σιγά χάνεται και βρίσκονται μερικοί να ψηλαφίζουν τις λεπτομέρειες. Αν είναι δυνατόν! Με άλλα λόγια κοιτάζουν το δένδρο και χάνουν το δάσος.
Έγινε εισήγηση για να γίνει Conference στο τέλος Σεπτεμβρίου. Η εισήγηση ήταν καλή αλλά ημιτελής.

Η ολομέλεια δεν έκανε ψήφισμα επί του θέματος.
Η Γενική Συνέλευση τελείωσε στις 9:55.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου