Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Δύο συγκλονιστικές μαρτυρίες, δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη

Τι αποκαλύπτουν στις καταθέσεις τους δύο αστυνομικοί της ασφάλειας

Κυριακή, 27 Ιουνίου, 2010
Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΚτΚ», από τις καταθέσεις των δύο αστυνομικών προέκυψε το συμπέρασμα ότι ο μοιραίος φάκελος - βόμβα με όνομα αποστολέα «Χρήστος Καραβέλας» προερχόταν από το γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας και δεν είχε σταλεί απευθείας στο κτίριο της Κατεχάκη μέσω των ΕΛΤΑ ή εταιρείας ταχυμεταφορών.
Περιγράφοντας με λεπτομέρεια όσα προηγήθηκαν της έκρηξης, οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας του υπουργού υποστήριξαν ότι βρίσκονταν μαζί με τον Γιώργο Βασιλάκη τη στιγμή που εκείνος έβγαζε από μια τσάντα «Nautica», που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά της αλληλογραφίας, ένα φάκελο σε μέγεθος Α3 μέσα στον οποίο υπήρχε ένα μικρό κουτί.
Για όσο διάστημα παρέμειναν μαζί του, ο Γιώργος Βασιλάκης δεν άνοιξε τον φάκελο που είχε ακουμπήσει πάνω στο γραφείο του. Το έκανε δευτερόλεπτα αργότερα και ενώ οι δύο συνάδελφοί του είχαν αποχωρήσει από τον χώρο.
Οταν οι αστυνομικοί υπέδειξαν το εύρημα στους συναδέλφους τους, εκείνοι αναγνώρισαν ότι επρόκειτο για τον φάκελο που δευτερόλεπτα πριν είχε ακουμπήσει στο γραφείο του ο έμπιστος υπασπιστής του κ. Χρυσοχοΐδη. Ετσι, διαπιστώθηκε ότι ο φάκελος είχε «αφιχθεί» μέσω συνεργατών από το γραφείο της Βασ. Σοφίας και όχι μέσω άλλου δρομολογίου.
Σύμφωνα με τα έως τώρα συμπεράσματα των ερευνών προέκυψε ότι το μοιραίο δέμα είχε ταχυδρομηθεί την Τρίτη από τα ΕΛΤΑ της Κυψέλης και είχε τελικό προορισμό το πολιτικό γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη.
Αυτό που συμπεραίνεται τρεις ημέρες μετά τα τραγικά γεγονότα που κόστισαν τη ζωή στον αστυνομικό υποδιευθυντή, είναι ότι οι δράστες δεν περίμεναν πως ο φάκελος θα μπορούσε να φτάσει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Χρυσοχοΐδης: «Έχω αποδεχθεί ότι είμαι στόχος»
Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε στους συνεργάτες του; «Έχω αποδεχθεί πια ότι είμαι στόχος των τρομοκρατών. Το έχω αφομοιώσει και ψυχολογικά και επιχειρησιακά. Και δεν κάνω πίσω».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης εμφανίζεται βέβαιος ότι οι τρομοκράτες θα προσπαθήσουν και πάλι. Ταυτόχρονα δικαιολογεί την επίθεση, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν άλλη λύση, από τη στιγμή που η Αστυνομία εντόπισε τους τελευταίους μήνες 300 κιλά εκρηκτικής ύλης που ήταν έτοιμη να χρησιμοποιηθεί και αργά αλλά σταθερά διαλύει τους αντιεξουσιαστικούς θυλάκους που φώλιαζαν στα Εξάρχεια.
«Θα φθάσω ως το τέλος και οι άνανδροι δολοφόνοι θα πληρώσουν» προσθέτει, όπως είπε και στον Πρωθυπουργό, όταν τον επισκέφθηκε μετά τη βομβιστική επίθεση, παρά το σοκ που είχε υποστεί από την απώλεια του στενότερου συνεργάτη του τα τελευταία έντεκα χρόνια.

 Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου