Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ενδεχόμενη κυβερνοεπίθεση «θα μπορούσε να παραλύσει τις ΗΠΑ»

Προειδοποίηση στο NATO




Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2010
Εχθρικές δυνάμεις θα χρειάζονταν μόνο δύο χρόνια προετοιμασίας για να εξαπολύσουν μια κυβερνοεπίθεση που θα εξουδετέρωνε τις υποδομές των ΗΠΑ, προειδοποίησαν τις χώρες του ΝΑΤΟ κορυφαίοι ειδικοί.
«Το κυβερνοέγκλημα και η κυβερνοκατασκοπία είναι θέματα που δεν μπορεί να αγνοηθούν» δήλωσε η Μελίσα Χάθαγουεϊ, η οποία μέχρι τον Φεβρουάριο ήταν διευθύντρια, αρμόδια για θέματα Κυβερνοδιαστήματος, στα συμβούλια Εθνικής Ασφάλειας και Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει το AFP, η Χάθαγουεϊ ήταν βασική ομιλήτρια σε συνέδριο που πραγματοποιεί στην Εσθονία η μονάδα πληροφοριακής ασφάλειας του ΝΑΤΟ.
«Βασικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών παραγωγής ενέργειας, έχουν καταστεί ευάλωτες λόγω της εξάρτησής τους από διαδικτυκές συνδέσεις» τόνισε η Χάθαγουεϊ.Ο Τσάρλι Μίλερ, ειδικός σε θέματα ασφάλειας που προσομοιώνει επιθέσεις σε συστήματα Πληροφορικής, εκτίμησε από την πλευρά του ότι ο κυβερνοπόλεμος είναι πιο εύκολος από ό,τι οι τακτικές συμβατικού πολέμου:
«Θα χρειάζονταν δύο χρόνια με κόστος λιγότερο από 50 εκατ. δολάρια το χρόνο για να προετοιμαστεί μια κυβερνοεπίθεση που θα μπορούσε να παραλύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες» είπε.
Εκτίμησε ότι για μια τέτοια επίθεση θα αρκούσε μια ομάδα 600 χάκερ.
Προηγούμενο
Το συνέδριο κυβερνοασφάλειας του ΝΑΤΟ δεν είναι τυχαίο ότι πραγματοποιείται στην Εσθονία.
Το 2007, δικτυακοί τόποι της κυβέρνησης και πολλών επιχειρήσεων της χώρας τέθηκαν εκτός λειτουργίας σε μια καταιγίδα κυβερνοεπιθέσεων που διήρκεσε ημέρες.
Οι επιθέσεις ξεκίνησαν ότι ένα σοβιετικό μνημείο απομακρύνθηκε από το κέντρο της πρωτεύουσας Ταλίν, και η εσθονική κυβέρνηση κατηγόρησε για τις επιθέσεις τη Ρωσία.
Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, η Βορειοατλαντική Συμμαχία ίδρυσε Κέντρο Κυβερνοασφάλειας με έδρα το Ταλίν.
Σύμφωνα με προηγούμενες εκθέσεις του αμερικανικού Πενταγώνου, δυνατότητες κυβερνοπολέμου αναπτύσσουν επίσης η Κίνα και η Βόρειος Κορέα.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου