Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ομπάμα έδιωξε τον ΜακΚρίσταλ. τη διοίκηση της ISAF στο Αφγανιστάν θα αναλάβει ο στρατηγός κ. Ντέιβιντ Πετρέους

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010 [ 20:56 ]
Την ηγεσία των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν κόστισαν στον Αμερικανό στρατηγό Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ τα επικριτικά του σχόλια για Πεντάγωνο και Λευκό Οίκο σε συνέντευξή του, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του μετά τη συνάντησή τους την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τα δημοσιογραφικά πρακτορεία και τα αμερικανικά ΜΜΕ, τη διοίκηση της ISAF στο Αφγανιστάν θα αναλάβει ο στρατηγός κ. Ντέιβιντ Πετρέους, μέχρι πρότινος επικεφαλής της Κεντρικής Στρατιωτικής Διεύθυνσης.
Η μισάωρη συνομιλία κ.κ. Ομπάμα και ΜακΚρίσταλ στο Λευκό Οίκο ολοκληρώθηκε την Τετάρτη όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά ο μεν στρατηγός έφυγε κανονικά από τη Δυτική Πτέρυγα ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος δεν προχώρησε αμέσως σε δηλώσεις. Νωρίτερα ο στρατηγός ΜακΚρίσταλ συναντήθηκε με τον υπουργό Αμυνας κ. Ρόμπερτ Γκέιτς και τον αρχηγό του αμερικανικού ΓΕΣ ναύαρχο κ. Μάικ Μούλεν.
Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του στρατηγού, ο κ. ΜακΚρίσταλ προσήλθε στο Λευκό Οίκο έτοιμος να υποβάλει παραίτηση. Ο αμερικανός πρόεδρος είχε καλέσει στην Ουάσιγκτον τον στρατηγό μετά τα επικριτικά σχόλια για την αμερικανική στρατιωτική ηγεσία αλλά και τον πρόεδρο στο περιοδικό Rolling Stone, ενώ είχε νωρίτερα δηλώσει «έξαλλος» με τα σχόλια του στρατηγού, καταλογίζοντάς του «έλλειμμα ευθυκρισίας».
Το δίλημμα του κ. Ομπάμα ήταν δύσκολο: Εάν δεν απομακρυνόταν ο στρατηγός, ο Αμερικανός πρόεδρος θα φαινόταν -αντίθετως με το σύνηθες για το Λευκό Οίκο- υπερβολικά ανεκτικός σε ανυπακοή εντός του στρατεύματος, ενώ αλλαγή διοίκησης στην ISAF δεν θεωρείται η πλέον ενδεδειγμένη επιλογή για την ιεραρχία σε μία δύσκολη στιγμή του εννιάχρονου πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου