Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Παπανδρέου προς Παπαρήγα «Δεν θα γκρεμίσετε τον καπιταλισμό, γκρεμίζοντας την Ελλάδα»Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010 [ 11:18 ]
Το μήνυμα ότι η κοινωνία δεν τρομοκρατείται και ότι ο σκοπός των τρομοκρατών δεν θα επιτευχθεί έστειλε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής σήμερα Παρασκευή, λίγες ώρες μετά το φονικό χτύπημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Με αφορμή την απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση της Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «χθες γίναμε μάρτυρες τυφλής και απάνθρωπης βίας» και σημείωσε πως ένας εργαζόμενος, μισθωτός, οικογενειάρχης έπεσε θύμα αποτρόπαιας τρομοκρατικής επίθεσης.
«Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και την οδύνη και αγανάκτηση που νιώθει κάθε Έλληνας πολίτης» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.
Το σύνολο της κοινωνίας μας, ο ελληνικός λαός τους καταδικάζει, τόνισε και επισήμανε ότι την ώρα που ο λαός δίνει καθημερινή μάχη για να ανακτήσει την αξιοπιστία του ο τόπος, άνανδροι δολοφόνοι θέλουν να πλήξουν την ομαλότητα, τη δημοκρατία, την ελληνική κοινωνία, την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.
Ο πρωθυπουργός κατέληξε, υπογραμμίζοντας: «Θα αποτύχουν γιατί απέναντί τους έχουν την πολιτεία και την κοινωνία και η κοινωνία μας δεν τρομοκρατείται».

Η πλήρης αντιπαράθεση μεταξύ Γ. Παπανδρέου και Αλέκας Παπαρήγα έχει ως εξής:

Γ. Παπανδρέου: «Δεν θα γκρεμίσετε τον καπιταλισμό γκρεμίζοντας την Ελλάδα. Σήμερα είναι η δική σας ώρα να απολογηθείτε. Θεωρείτε πως πράξεις δικές σας, των συνδικαλιστών σας, ή φοιτητών που υποδύονται συνδικαλιστές, πως συμβάλλουν στην ευρωστία των ταμείων ή τη μείωση της ανεργίας;
Όταν στελέχη σας δημοσίως αρνούνται την τήρηση του Συντάγματος και των αποφάσεων των δικαστηρίων, δηλαδή να παίρνει ο καθένας τον νόμο στα χέρια του, το θεωρείτε προοδευτικό; Προβάλλουν την πατρίδα οι πράξεις αυτές, ή μήπως αφαιρείτε με την συμπεριφορά σας εθνικό εισόδημα από τη χώρα, θέτοντας σε κίνδυνο και τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας; Ποιος αποτρέπει τον τουρισμό και τους τουρίστες να έρχονται στην πατρίδα μας, κρουαζιέρας που φέρνει συνάλλαγμα εισφορές στα ταμεία, με την δημιουργία μικρομεσαίων επιχειρήσεων; Εσείς! Πόσο κοστίζει σε έσεις εργασίας ο με κάθε τρόπο και μέσο, αποκλεισμός των λιμανιών; Για τα νησιά, τουριστικές επιχειρήσεις, συγκοινωνίες; Μία μόνο από τις εταιρείες με κρουαζιερόπλοια θα έφερνε το 2011 47.000 επιβάτες, δρομολογώντας δύο ακόμα πλοία. Θα άφηναν χρήματα σε ελληνικά εστιατόρια, ελληνικά ξενοδοχεία, ελληνικές επιχειρήσεις. Με όσα γίνονται στα λιμάνια, οι περισσότερες εταιρείες σκέφτονται τον αποκλεισμό της Ελλάδας το 2011 και 2012. Από αυτήν την εταιρεία μόνον, χάνουμε 4 εκ. ευρώ και κινδυνεύουμε να χάσουμε 14 εκ. το 2011. Σε 77 από τα 450 ξενοδοχεία της Αττικής, οι ακυρωμένες νύχτες είναι 40.000 μετά από τα επεισόδια απ' τον Απρίλιο και τις σκηνές απ' τα λιμάνια μας. Πόσοι άνθρωποι θα μπορούσαν να βρουν δουλειά στο μεταξύ; Από πού θα βρουν δουλειές; Θα βρουν ελεημοσύνη απ' το ΔΝΤ; Δεν καταδικάζετε τον καπιταλισμό, αλλά κομμάτι του ελληνικού λαού με απαράδεκτες εικόνες που κάνουν το γύρο της υφηλίου. Πρέπει να γίνουν αλλαγές και στον εργασιακό χώρο, να ενταχθούν οι ναυτικοί στα κρουαζιερόπλοια. Με την άρση του καμποτάζ περιμένουμε 45000 νέες θέσεις εργασίας. Εσείς δεν θέλετε καμία εξέλιξη στις εργασιακές σχέσεις, λες και είναι ο κόσμος στάσιμος δίπλα μας. Ο συντηρητικός σας δογματισμός, βάζει σε ομηρία ανέργους» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.
Αλέκα Παπαρήγα: «Από τους αγώνες για το δεκάωρο και το οκτάωρο, την κατάργηση της παιδικής εργασίας και την ισότητα ανδρών και γυναικών στις αμοιβές, δεν υπήρξε εργατική κατάκτηση που να μην αναπτύχθηκε κόντρα στο νόμο της κυρίαρχης πολιτικής. Κι εσείς μας βάζετε να παλεύουμε σήμερα, για κατάργηση της εργασίας των 15χρονων - ακόμα και για τα παιδιά που πηγαίνουν στο γενικό λύκειο. Δεν σας κατηγορούμε ότι δεν κάνετε συμφωνίες ανάπτυξης. Είμαστε όμως ριζικά αντίθετοι, στο να γίνει η Ελλάδα πόλος έλξης κεφαλαίων με εργασιακούς όρους Κίνας, Ινδίας, ή Αφρικής. Με τις συμφωνίες σας με τον Ερντογάν, ανοίξατε το δρόμο, ώστε ελληνικές εταιρείες που έχουν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα να εξάγουν τα κεφάλαιά τους στη γειτονική Τουρκία δηλαδή να μειώνουν τις θέσεις εργασίας εδώ. Κλείσατε συμφωνία με την Κίνα για την ναυπήγηση πλοίων εκεί, καταδικάζοντας παραγωγικούς χώρους εδώ. Θέλετε να συμφωνήσουμε να μετατραπούν χώροι κατασκευής πλοίων σε συσκευαστήρια εμπορευμάτων και να κλείσουν και μικρές βιοτεχνίες που κάνουν σήμερα την συσκευασία ή την παραγωγή υλικών συσκευασίας.

Γ. Παπανδρέου: Αυτό που λέτε εσείς, είναι μια άλλη λογική συντηρητισμού και δογματισμού που κρατά το λαό σε συνθήκες μοιρολατρίας. Δεν νομίζω ότι η ελληνική λαϊκή οικογένεια δεν θέλει τις επενδύσεις από την Κίνα, το Κατάρ, την Λιβύη, ή τη Ρωσία που μπορούν να συμβάλλουν στις θέσεις εργασίας.

Ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, παλεύω ώστε να υπάρξει δικαιότερη κατανομή πλούτου, να χτυπήσουμε την φτώχεια και την εκμετάλλευση σε αναδυόμενες οικονομίες που τις κάνουν προσωρινά πιο ανταγωνιστικές από μας. Δεν είναι αυτό το μοντέλο που εμείς θέλουμε, να κάνουμε τον αγώνα ανταγωνιστικότητας με την μείωση των μισθών και των συντάξεων, αλλά με την αύξηση της αξίας. Και θέλουμε να υπάρξουν συστήματα κοινωνικής ασφάλειας. Δεν θα γίνουμε εμείς χώρα μισθωτών τριτοκοσμικής λογικής. Κάνοντας αυτά όμως, δεν κλείνουμε λιμάνια στην Ελλάδα. Δώστε κι εσείς τον αγώνα παγκοσμίως, αλλά σκεφτείτε και την Ελλάδα, τους έλληνες εργαζόμενους και όχι απλώς την επαναστατικότητά σας. Δεν θα γκρεμίσετε τον καπιταλισμό γκρεμίζοντας την Ελλάδα. Σας καλώ άμεσα να σταματήσετε ότι διασύρει τη χώρα» δευτερολόγησε ο Πρωθυπουργός.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου