Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης ο Ηλίας Τσεκερίδης

Ο κ. Νίκος Κωστόπουλος (Καπελέτο, Ηλείας) εξελέγει πάλι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Οργανώσεων της Νέας Υόρκης

Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2010
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, εκλέχτηκε ο Ηλίας Τσεκερίδης, ο συνδυασμός «Νέοι Ορίζοντες» του οποίου πήρε 98 ψήφους, έναντι 69 του συνυποψηφίου για την προεδρία, Δημήτρη Δημητρίου που ήταν επικεφαλής του συνδυασμού «Ελληνοαμερικανική Κίνηση». Κατόπιν αυτού, ο νικητής συνδυασμός θα έχει 14 θέσεις στο νέο Συμβούλιο της οργάνωσης, ενώ ο δεύτερος τις υπόλοιπες 7 θέσεις. Τη θέση του γ’ αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας θα αναλάβει, σύμφωνα με το Καταστατικό, μέλος του μειοψηφήσαντος συνδυασμού, πιθανότατα ο ίδιος ο κ. Δημητρίου.

Οι εκλογές στο Σταθάκειο άρχισαν, χωρίς κανένα πρόβλημα, στις 9 π.μ. του Σαββάτου και συνεχίστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα, μέχρι τις 6 μ.μ., οπότε και έκλεισε η κάλπη και η Εφορευτική Επιτροπή με πρόεδρο τον Γιάννη Χελιώτη, άρχισε το έργο της καταμέτρησης των ψήφων, με την παρουσία και αντιπροσώπων των δύο συνδυασμών.

Η Εφορευτική Επιτροπή, για κάθε τυχόν ανεπιθύμητο ενδεχόμενο διατάραξης της τάξης κατά τις εκλογές, είχε προσλάβει ιδιωτικό αστυνομικό ο οποίος παρέμεινε καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.
Στο νέο Συμβούλιο πρόεδρος θα είναι ο κ. Τσεκερίδης, αντιπρόεδρος ο Κωνσταντής Λαμπράκης, γενικός γραμματέας ο Πέτρος Γαλάτουλας και ταμίας ο Χρήστος Βουρνάς. Οι ως άνω, ως αριστίνδην στελέχη του συνδυασμού, δεν είχαν τεθεί σε ψηφοφορία. Οι υπόλοιποι του ίδιου συνδυασμού που πλειοψήφησαν κατά την ψηφοφορία και θα είναι μέλη του νέου Συμβουλίου είναι οι εξής: Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Γεώργιος Καλύβας, Αθανάσιος Αρώνης, Βασίλειος Εγγλέζος, Κώστας Κατσάνος, Φροίξος Γκούσης, Κώστας Τομόπουλος, Αργύριος Κατός, Γεώργιος Μπελεγρίνης, Αθανάσιος Κοράκης, Πρώτος αναπληρωματικός είναι ο Γεώργιος Χρυσομαλλίδης και δεύτερος αναπληρωματικός, ο Γεώργιος Παράλαιμος.

Από το συνδυασμό «Ελληνοαμερικανική Κίνηση» αριστίνδην, θα είναι στο νέο Συμβούλιο οι: Δημήτριος Δημητρίου, Νικόλαος Κωστόπουλος, Ιωάννης Γκόρος και Παναγιώτης Μιχαλέας. Τις υπόλοιπες τρεις θέσεις θα καταλάβουν οι πλειοψηφήσαντες κατά σειρά, Δημήτριος Καλαμαράς, Δήμος Σιώκης και Ιωάννης Ζαπάντης. Πρώτος αναπληρωματικός θα είναι ο Αντώνης Φωκάς και δεύτερος ο Παύλος Χατζηκυριάκου.

Συνολικά, ψήφισαν 167 αντιπρόσωποι, ενώ υπήρξε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. Ο συνδυασμός του κ. Τσεκερίδη πήρε το 59% των ψήφων και του κ. Δημητρίου το 41%.

Σύμφωνα με το Καταστατικό, η Εφορευτική Επιτροπή θα περιμένει τυχόν ενστάσεις για τις εκλογές κατά τις επόμενες πέντε ημέρες. Οπως ανακοινώθηκε από την Επιτροπή, οι τυχόν ενστάσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι τις 5 μ.μ. της προσεχούς Παρασκευής, προκειμένου να ετοιμαστεί η παράδοση εκ μέρους του παλαιού συμβουλίου και η ανάληψη της διοικήσεως της Ομοσπονδίας από το νεοεκλεγέν.

Απόντος στην Ελλάδα του νεοεκλεγέντος προέδρου κ. Τσεκερίδη, μίλησε για την εκλογική νίκη του συνδυασμού τους, ως εκπρόσωπος, ο κ. Γαλάτουλας, ο οποίος θα είναι και πάλι ο νέος γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Γαλάτουλας δήλωσε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν αναμενόμενο. «Οι εκλογές έδωσαν την ευκαιρία να μπούνε στο Δ.Σ. νέα άτομα που έχουν αποδείξει ότι έχουν όρεξη για δουλειά, έχουν όραμα και έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την Ομοσπονδία προς το καλύτερο», υπογράμμισε. «Το πρώτο που πρέπει να κάνει το νέο Συμβούλιο, είναι να επανακτήσει το σεβασμό του από τους ομογενείς. Σαν πρώτη ενέργεια, πάντως, νομίζω ότι πρέπει να γίνει αλλαγή του Καταστατικού. Και δεν εννοώ μόνο τα άρθρα εκείνα που χρήζουν αλλαγής, αλλά εννοώ ότι πρέπει να καταργηθούν οι συνδυασμοί, και να δημιουργηθεί ένας άλλος θυγατρικός οργανισμός ο οποίος θα δέχεται μέλη που δεν έχουν κάποιο σύλλογο να ενταχθούν. Θα πρέπει επίσης να διπλασιαστεί ή και να τριπλασιαστεί ο αριθμός των αντιπροσώπων. Οσο για τον κ. Τσεκερίδη έχει και δυναμικότητα και γνώσεις για να αντιμετωπίσει με επιτυχία οποιαδήποτε κατάσταση. Οσο για τον άλλο συνδυασμό, εμείς δίνουμε χείρα συνεργασίας επάνω σε έντιμη και ειλικρινή βάση».

Από την πλευρά του, ο κ. Δημητρίου δήλωσε: «Μέσα σε 15 μέρες δημιουργήσαμε συνδυασμό και πήραμε πάνω από 41% το οποίο πιστεύω ότι είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και λογικά ήταν το αναμενόμενο. Και τούτο, γιατί όταν προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε ενωτικό συνδυασμό με τον κ. Τσεκερίδη, για πρόεδρο, είχαμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας να προχωρήσουμε όλοι ενωμένοι, για να υπάρξει η πολυπόθητη ένωση και να βρει η Ομοσπονδία μια γαλήνη η οποία με τις υπονομεύσεις του ενός ή του άλλου, δεν μπορούσε να γίνει ποτέ. Η αντιπολίτευσή μας θα είναι εποικοδομητική και σωστή. Οπωσδήποτε, το κάθε καλό που θα γίνεται, θα το επαινούμε και το κάθε τι που κατά τη γνώμη μας θα είναι λάθος, θα το δημοσιεύουμε για την Ομογένεια. Πιστεύουμε ότι η διαφάνεια και η αλήθεια είναι οι καλύτεροι φίλοι της αξιοκρατίας. Πιστεύω ότι με τέτοια νοοτροπία θα βοηθήσουμε το νέο πρόεδρο, κ. Τσεκερίδη, ώστε να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα του, πολύ πιο σωστά».

Αναφερόμενος ο κ. Δημητρίου στην υπόσχεση του κ. Τσεκερίδη να αρχίζουν στην ώρα τους οι συνεδριάσεις και να τελειώνουν σε μιάμιση, ή δύο ώρες, υποστήριξε ότι «με ωράριο γιούνιον, δεν βγαίνει η δουλειά στην Ομοσπονδία».

Επίσης, ο κ. Δημητρίου θέτει ως μία από τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει το νέο Συμβούλιο, τα εθνικά θέματα. «Και ακόμα, πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανακάμψει από την οικονομική δυσπραγία στην οποία έχει περιέλθει», τόνισε.

Εξάλλου, ο μέχρι τώρα πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Καλαμαράς, δήλωσε ότι περίπου ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα. Πρόσθεσε δε, ότι ίσως χάθηκαν κάποιοι ψήφοι από το γεγονός ότι οι εκλογές είχαν αναβληθεί, καθώς και ότι έγιναν Σάββατο και όχι Κυριακή. Η σύστασή του στο νέο Συμβούλιο είναι να υπάρχει ομόνοια, πράγμα που δεν υπήρχε κατά το διάστημα της δικής του θητείας. Αναφέρθηκε επίσης σε «ανοίγματα» που έκανε η Ομοσπονδία εκτός Αστόριας και που πρέπει να συνεχιστούν και να πολλαπλασιαστούν.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής κ. Χελιώτης είπε ότι οι εκλογές έγιναν δημοκρατικά, ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα από το γεγονός ότι τα ονόματα των δύο συνδυασμών ήταν τυπωμένα στις δύο πλευρές της ίδιας σελίδας.

Ο κ. Χελιώτης αναφέρθηκε εξάλλου και στην απόφαση που έδωσε στην Επιτροπή το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Τόνισε δε, ότι την παραμονή των εκλογών το βράδυ, έγινε σύσκεψη με τον νομικό σύμβουλο της Επιτροπής, Βασίλειο Σφυρόερα, και υπήρξε αναθεώρηση ορισμένων αποφάσεων, προκειμένου να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα οι εκλογές που ανέμενε η Ομογένεια.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ, Σταύρος Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου