Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Με Ηλειακά προϊόντα

Το νέο ανακαινισμένο πρατήριο της ΕΑΣ Ηλείας - Ολυμπίας που λειτουργεί στον Πύργο και συγκεκριμένα επί της οδού Τάκη Πετροπούλου, θα εγκαινιαστεί το Σάββατο στις 8 το βράδυ. Πρόκειται για έναν χώρο που προσαρμόσθηκε στις απαιτήσεις των πολιτών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε Ηλειακά αγροτικά προϊόντα όπως πρωτότυπες συσκευασίες δώρου με μπουκάλια από λευκό, ροζέ και κόκκινο κρασί, ελαιόλαδο, σταφίδα τα οποία καλλιεργούνται από παραγωγούς της περιοχής μας.

Το «ΠΟΘΗΤΟΣ» και το «ΑΚΡΑΤΟΣ», είναι εκλεκτά κρασιά, προερχόμενα από τα αμπέλια των παραγωγών μελών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας - Ολυμπίας, από ποικιλίες ροδίτη και φιλέρι, τα οποία εκτός από εμφιαλωμένα διατίθενται και σε χύμα. Η πρωτοβουλία εμφιάλωσης και διάθεσης οίνου τοπικής παραγωγής ξεκίνησε την Άνοιξη του 2002 και από τα μέχρι τώρα δείγματα έχει αποδειχθεί ότι ήταν επιτυχημένη, ξεπερνώντας τις αρχικές προσδοκίες. Να σημειωθεί ότι το «ΠΟΘΗΤΟΣ» είναι λευκός οίνος και προέρχεται από τις ποικιλίες φιλέρι και ροδίτης, ενώ το «ΑΚΡΑΤΟΣ» επίσης λευκός από συγκερασμό ροδίτη και τοπικών ποικιλιών. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που έχει υπάρξει και για την αγορά ερυθρού οίνου, που παρήχθη στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου της Οργάνωσης που λειτουργεί στην περιοχή Πρασίνου, με την επωνυμία «Αμάλθεια».

Προϊόντα... εκτός Ηλείας
Εκτός όμως από το ελαιόλαδο και τις ποικιλίες οίνου που βρίσκει κανείς στο υποκατάστημα, προϊόντα τα οποία παράγονται αποκλειστικά από Ηλείους παραγωγούς και συσκευάζονται από την Οργάνωση, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από πολλά ακόμα είδη από διάφορους αγροτικούς συνεταιρισμούς.Μέλι, χειροποίητα ζυμαρικά, βότανα, γλυκά του κουταλιού και πολλά ακόμα φρέσκα προϊόντα, περιλαμβάνονται στη λίστα με τα είδη που βρίσκει κανείς στο πρατήριο. Η κίνηση μάλιστα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που δείχνουν σαφώς μεγαλύτερη προτίμηση στα τοπικά προϊόντα, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ, Άννα Ψυχογυιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου