Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Οι ΗΠΑ πρέπει να θέσουν υπό έλεγχο το έλλειμμά τους"

Τονίζει ο επικεφαλής του επιτελείου Ομπάμα για την
αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, Πολ Βόλκερ

Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2010
Η χρηματοπιστωτική κρίση στην Ευρώπη υπογραμμίζει τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ΗΠΑ αν δεν θέσουν υπό έλεγχο το έλλειμμά τους, δήλωσε την Τρίτη ο πρώην διοικητής της Fed και νυν επικεφαλής του επιτελείου Ομπάμα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, Πολ Βόλκερ.
"Αν χρειαζόμαστε περισσότερες εξηγήσεις για τις πιθανές απειλές προς την οικονομία μας από τον ανεξέλεγκτο δανεισμό, πρέπει μόνο να δούμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες για τη συγκράτηση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος για την ευρωπαϊκή οικονομική εξισορρόπηση και τη διατήρηση της πολιτικής συνοχής στην Ευρώπη", είπε ο Βόλκερ και πρόσθεσε ότι πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες αντιλαμβάνονται τους κινδύνους εμφάνισης "δημοσίων χρεών άνευ προηγουμένου" στον απόηχο της παγκόσμιας ύφεσης.
Το αμερικανικό έλλειμμα έφθασε τα 1.4 τρισ. δολάρια το 2009, περίπου δηλαδή το 10% της οικονομίας και ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι φέτος θα ανέλθει σε 1.6 τρισ.
Τα υπέρογκα ελλείμματα έχουν προκαλέσει συγκρίσεις με την κατάσταση στην Ελλάδα.
Αλλά σε ομιλία του στο Stanford Institute for Economic Policy Research στην Καλιφόρνια, ο Βόλκερ είπε ότι οι ΗΠΑ διαφέρουν από την Ελλάδα και από άλλες μικρές ευρωπαϊκές χώρες, των οποίων οι πιστωτικές αγορές έχουν μπει στο στόχαστρο.
Σε συνέντευξή του από την Καλιφόρνια που παραχώρησε στο Fox Business News, ο Βόλκερ είπε, "νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι προφανώς μία πρόκληση για το ευρώ και για την επιτυχία του."
Πρόσθεσε όμως ότι η Ευρώπη έχει "επιδείξει αποφασιστικότητα για να το ελέγξει".
Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Bloomberg, ο ίδιος περιέγραψε το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης ως "υπέρογκο" και διαφώνησε με τους επικριτές της ΕΚΤ που θεωρούν ότι ο ρόλος του οργανισμού στην εκταμίευση του ποσού βοηθείας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο της ανεξαρτησία του.
"Δεν νομίζω ότι έχουν χάσει καθόλου από την αξιοπιστία τους στην πορεία", είπε.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου