Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά με στόχο να εμποδίσουν τον απόπλου των πλοίων


"Δεμένα" κρατάει τα πλοία το ΠΑΜΕ


Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2010
Στους καταπέλτες των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται από το πρωί της Τετάρτης μέλη του ΠΑΜΕ εμποδίζοντας τον απόπλου πέντε πλοίων που θα αναχωρούσαν για Κυκλάδες.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ έχουν καταλάβει τους καταπέλτες στα πλοία Hi Speed 4 και 5, Super Jet, και Blue Star Νάξος και Ιθάκη, τη στιγμή που αντίθετη στην κινητοποίηση είναι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και η πλειονότητα των ναυτεργατών.
Η απεργία (την είχαν εξαγγείλει δύο από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία της ΠΝΟ) κρίθηκε παράνομη από το τμήμα ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Πειραιά. Πρόκειται για την Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ που είχαν δηλώσει συμμετοχή στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει το ΠΑΜΕ.
Την Τρίτη οι εταιρίες Hellenic Seaways, Blue Star Ferries και ΑΝΕΚ Lines είχαν ανακοινώσει ότι θα εκτελέσουν κανονικά τα ακτοπλοϊκά τους δρομολόγια.
Επικαλούμενες το γεγονός ότι η απεργία δεν καλύπτεται από την ΠΝΟ, οι εταιρίες είχαν καλέσει τους κρατικούς φορείς να προστατεύσουν την έννομη τάξη και την απρόσκοπτη πρόσβαση επιβατών και οχημάτων στα πλοία.

Σχηματίζεται δικογραφία για την κινητοποίηση
«Έτσι ως έχει η κατάσταση το λιμάνι δεν προσφέρεται για επιχειρήσεις καταστολής» σχολίασε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αρχηγός του λιμενικού σώματος Θανάσης Μπούσιος απαντώντας στις επικρίσεις για μη αντίδραση του λιμενικού.
Σύμφωνα με τον κ. Μπούσιο στον Πειραιά υπάρχουν συγκεντρωμένοι πολίτες, και η εμφάνιση μεγάλων δυνάμεων στο λιμάνι θα διαμορφώσει συνθήκες έντασης.
«Άνδρες και γυναίκες του λιμενικού σώματος υπάρχουν διακριτικά στο λιμάνι» πρόσθεσε.
Ο αρχηγός του λιμενικού ανέφερε ότι υπάρχει συνεχής επαφή με εκπροσώπους της εισαγγελίας και σχηματίζεται δικογραφία.

H αντίδραση της Attica Group
Όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Group Πέτρος Βέττας «για την τάξη στο λιμάνι και την παρακώλυση των συγκοινωνιών δεν είναι υπεύθυνες εταιρείες. Έχουμε ένα κράτος, το πληρώνουμε και περιμένουμε να αναλάβεις τις ευθύνες του».
Όπως ανέφερε ο κ. Βέττας δεν υπήρχε κανένα κώλυμα να εκτελεστούν τα δρομολόγια. «Αν η κάθε ομάδα μπορεί να παρακωλύει τις συγκοινωνίες με απόντες τους υπευθύνους δεν είναι υπεύθυνες οι εταιρείες» σημείωσε.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Group έκανε λόγο για επαγγελματικά στελέχη του ΚΚΕ. «Αν τολμούν τα επαγγελματικά στελέχη του ΚΚΕ ας φύγουν από τους καταπέλτες να δούμε αν θα απεργήσουν οι ναυτικοί» τόνισε.
Ο κ. Βέττας διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα των εισιτηρίων θα επιστραφούν στον κόσμο.
Σημειώνεται ότι το ΠΑΜΕ αντέδρασε έντονα στην κήρυξη της απεργίας των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ ως παράνομης. «Με μια απόφαση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, χρησιμοποιώντας δικαστές εντεταλμένους, επιχειρούν να εμποδίσουν τους ναυτεργάτες να απεργήσουν βγάζοντας την απεργία των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ παράνομη» σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου