Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

«Μίζες» και στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2010
Σάλο έχει προκαλέσει στους υγειονομικούς κύκλους και την κοινωνία της Αμαλιάδας χθεσινό δημοσίευμα του Αθηναϊκού Τύπου, σύμφωνα με το οποίο το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας βρίσκεται στις τρείς πρώτες θέσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας, στα οποία οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών απεκάλυψαν «όργιο» διαφθοράς και απροκάλυπτης «μίζας» για την προώθηση συγκεκριμένων ορθοπεδικών υλικών.
Στο κύκλωμα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, εμπλέκονται 11 εταιρείες προμήθειας ορθοπεδικών υλικών και 15 νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γιατροί των οποίων χρηματίζονται για να προωθούν τα συγκεκριμένα υλικά.

Που εντοπίζονται τα κρούσματα διαφθοράς
Τα περιστατικά που έχει εντοπίσει ήδη το υπουργείο Οικονομικών συγκροτούν μια πρώτη μαύρη λίστα των νοσοκομείων όπου κάνουν... πάρτι αδιαφάνεια, διαφθορά, φακελάκια και χρηματισμός.

Στη λίστα περιλαμβάνονται τα Νοσοκομεία Αμαλία Φλέμινγκ, Ασκληπιείο Βούλας, Νοσοκομείο Αμαλιάδας, Γενικό Γ. Γεννηματάς, Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ΝΙΜΤΣ, Νοσοκομείο Άμφισσας, Νοσοκομείο Κέρκυρας, Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ΚΑΤ, Λαϊκό, Νοσοκομείο Καλαμάτας, 251 ΓΝΑ και Νοσοκομείο Άργους.

Σε όλα τα παραπάνω νοσοκομεία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν εντοπιστεί κρούσματα χρηματισμού γιατρών από εταιρείες ορθοπεδικών υλικών, τα οποία πολλές φορές αγγίζουν σχεδόν το σύνολο του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων.

Είχαν και… συνεργούς!
Στο απόστημα της διαφθοράς και του χρηματισμού εμπλέκονται, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Τύπου και τουλάχιστον δύο υπάλληλοι των υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας που φέρονται να επιχειρούσαν μεσολάβηση από το καλοκαίρι του 2008 έως τον Απρίλιο του 2009, για την πληρωμή 45 εκατ. ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρεία προμήθειας ορθοπεδικών υλικών και ενώ από τα νοσοκομεία δεν έχει πληρωθεί καμία προμήθεια υλικών.
Η εταιρεία που επιχείρησε, σύμφωνα με τα ευρήματα των ελεγκτικών μηχανισμών, να εξασφαλίσει τη διαμεσολάβηση των δημοσίων υπαλλήλων με «άκρες» σε συγκεκριμένα γραφεία αρμοδίων για τις πληρωμές στο υπουργείο Υγείας και αφού νωρίτερα είχε «λαδώσει» γιατρούς για να προωθήσουν τα υλικά της, έχει στο παρελθόν χρηματοδοτηθεί από κοινοτικά προγράμματα…!

Εν αναμονή οδηγιών
Χθες, αμέσως μετά την γνωστοποίηση του ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Τύπου, η Διοίκηση του Νοσοκομείο της Αμαλιάδας ήρθε σε επαφή με την 6 Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, από την οποία αναμένει από ώρα σε ώρα σχετικές οδηγίες.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των 50 περίπου επίορκων γιατρών που εντόπισε το ΣΔΟΕ στα συγκεκριμένα 15 νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, θα λάβει την Εισαγγελική οδό σε κεντρικό επίπεδο…

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, Στάθης Πουλιάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου