Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

«Αμοιβαία κατανόηση» δήλωσαν οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ (G8)

Δευτέρα 28 Ιουνίου, 2010
Οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ (G8) επέδειξαν «αμοιβαία κατανόηση» χωρίς διαμάχη στη διάρκεια των πρώτων συζητήσεών τους για την παγκόσμια οικονομία σήμερα Παρασκευή στο Χάντσβιλ του Καναδά, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου κορυφής, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
«Η συζήτηση διεξάγεται χωρίς διαμάχη, υπάρχει πολλή αμοιβαία κατανόηση», δήλωσε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους, έπειτα από την πρώτη συνεδρίαση εργασίας των οκτώ πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία, Καναδάς, Ρωσία).
Οι Ευρωπαίοι, με επικεφαλής τη Γερμανία, που αποφάσισαν σχέδια λιτότητας τα οποία αποσκοπούν να μειώσουν το δημόσιο έλλειμμά τους, βρίσκονται κάτω από την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών που φοβούνται πως τα μέτρα αυτά θα «πνίξουν» την οικονομική ανάκαμψη η οποία μόλις ξεκίνησε.
Όμως, δήλωσε η καγκελάριος, «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσπάθησαν να υπογραμμίσουν τις διαφορές» κατά τη διάρκεια των εργασιών. «Υπογραμμίσαμε όλοι πως αισθανόμαστε υπεύθυνοι για μία διαρκή ανάπτυξη». «Ήμουν σαφής ως προς το γεγονός πως χρειαζόμαστε μία διαρκή ανάπτυξη και πως η ανάπτυξη και τα έξυπνα μέτρα λιτότητας δεν είναι απαραίτητα αλληλοσυγκρουόμενα», είπε.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε σήμερα τους ομολόγους του της G8 αλλά και της G20, η οποία συνενώνει πλούσιες και ανερχόμενες χώρες, να ενεργήσουν από κοινού προκειμένου να αποτρέψουν μία νέα οικονομική κρίση, ενώ δημιουργούνται και πάλι ανησυχίες για τη στερεότητα της παγκόσμιας ανάκαμψης.
Αυτή η νέα προειδοποίηση, μερικές ημέρες μετά από μία επιστολή στην οποία καλούσε ήδη τους εταίρους του να «ενισχύσουν την ανάκαμψη», εμφανίστηκε ως μία νέα ενόχληση των Ηνωμένων Πολιτειών στους Ευρωπαίους, ακόμη και αν πολλοί ανάμεσά τους επιδίωξαν να ελαχιστοποιήσουν τις αποκλίσεις.

Θέμα κεφαλαίου των τραπεζών θέτει ο Ομπάμα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως το κεφάλαιο των τραπεζών είναι το θέμα-κλειδί για την ενίσχυση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Ο Ομπάμα ήγειρε το θέμα στη διάρκεια της συνόδου κορυφής με τους συναδέλφους του της Ομάδας των Οκτώ πλούσιων κρατών και απηύθυνε έκκληση για αλλαγή στην ευρύτερη Ομάδα των Είκοσι.
«Ο πρόεδρος μίλησε σαφώς για το κεφάλαιο και πώς όταν πάνε πίσω στο Τορόντο για την G20 ελπίζει πως θα είναι σε θέση να σημειώσουν πρόοδο στο σημείο αυτό, το οποίο θεωρεί πως είναι το θέμα-κλειδί για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο οι χρηματοπιστωτικές εταιρίες βλέπουν τον κίνδυνο», δήλωσε ο αξιωματούχος που μιλούσε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Βελτίωση των σχέσεων με τη Βρετανία επιθυμεί ο Ρώσος πρόεδρος
Η Ρωσία είναι έτοιμη για «αλλαγές» προκειμένου να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Βρετανία, δήλωσε στο Χάντσβιλ του Καναδά ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
«Συμφωνήσαμε πως πρέπει να επέλθουν ορισμένες αλλαγές στις σχέσεις μας», δήλωσε ο Μεντβέντεφ έπειτα από μία συνάντηση στο περιθώριο της G8 με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.
«Είμαστε αποφασισμένοι να καταστούν πιο παραγωγικές και πιο εντατικές» προσέθεσε, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν επηρεαστεί τα τελευταία χρόνια από πολλά γεγονότα, κυρίως από τη δολοφονία στο Λονδίνο του Ρώσου πρώην κατάσκοπου Αλεξάντρ Λιτβινένκο το 2006.
Από την πλευρά του, ο Κάμερον δεσμεύθηκε να θέσει τις βρετανο-ρωσικές σχέσεις «πάνω σε νέες βάσεις».

Πηγή: Απογευματινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου