Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

"Δε θα επιτρέψουμε η Γάζα να γίνει Ιρανικό λιμάνι", διεμήνυσε ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου στρατού

Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2010
Ο επικεφαλής του στρατού του Ισραήλ προειδοποίησε εκ νέου την Τρίτη ότι το Ισραήλ θα εμποδίσει όποιο πλοίο από Λίβανο και Ιράν επιχειρήσει να μεταφέρει βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας
Ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου στρατού Γκάμπι Ασκενάζι σημείωσε ότι ο ισραηλινός στρατός δεν θα επιτρέψει ο θύλακας να μετατραπεί σε "Ιρανικό λιμάνι", ανέφεραν ΜΜΕ.

"Έχουμε δικαίωμα να επιθεωρούμε [τα πλοία] και να αποτρέψουμε τη ροή όπλων στη Γάζα", φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το Ynet, την διαδικτυακή εκδοχή της εφημερίδας Γιεντότ Αχρονότ.
Νωρίτερα την Τρίτη η Ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι ένα πλοίο που μεταφέρει βοήθεια θα αποπλεύσει από το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς στον Περσικό Κόλπο στα τέλη της εβδομάδας και θα επιχειρήσει να μεταβεί στη Γάζα μετά από 14 ημέρες, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο ISNA. Δύο πλοία με βοήθεια έχουν ανακοινώσει ότι θα επιχειρήσουν να φθάνουν στην Παλαιστινιακή περιοχή μέσω Κύπρου οργανώσεις στο Λίβανο.
"Εάν φθάσει στολίσκος από το Λίβανο θα το αντιμετωπίσουμε. Εάν η συμπεριφορά τους είναι ειρηνική θα τους αντιμετωπίσουμε ειρηνικά, εάν όχι θα τους αντιμετωπίσουμε όπως χρειαστεί", φέρεται να είπε ο Ασκενάζι.
Ο Λίβανος προειδοποίησε το Ισραήλ ότι θα φέρει "ακέραιη την ευθύνη" σε περίπτωση που σημειωθεί αιματοχυσία.
Η νέα προσπάθεια να φθάσει δια θαλάσσης βοήθεια στη Γάζα σημειώνεται μετά την επιδρομή Ισραηλινών κομάντος σε στολίσκο με προορισμό τη Γάζα την 31η Μαΐου, η οποία κόστισε τη ζωή εννιά Τούρκων ακτιβιστών και προκάλεσε διεθνή κατακραυγή. Το Ισραήλ μετρίασε τον αποκλεισμό της Γάζας μετά το επεισόδιο.
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Έχουντ Μπαράκ κάλεσε αυτήν την εβδομάδα τα Ηνωμένα Έθνη να μην προχωρήσουν σε διεθνή ανεξάρτητη έρευνα για το αιματηρό επεισόδιο.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου