Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Γ. Παπανδρέου: «Όταν η Ελλάδα θέλει, μπορεί…»

Συνέντευξη του πρωθυπουργού στα ομογενειακά ΜΜΕ.

Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2010
«Η προοπτική είναι θετική για την χώρα μας», τόνισε από τη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι «οι κόποι και οι πόνοι τού λαού μας πιάνουν τόπο. Ήδη, έχουμε τις πρώτες θετικές ενδείξεις. Όταν η Ελλάδα θέλει, μπορεί να τα καταφέρει».
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προς τα ομογενειακά ΜΜΕ, στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τις σχέσεις της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας με τη Γενέτειρα, στην πολιτική της Αθήνας έναντι των Αποδήμων, αλλά και σε άλλα θέματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση και την ελληνική εξωτερική πολιτική.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να στραφεί δικαστικά κατά αμερικανικών τραπεζών για την ελληνική οικονομική κρίση, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να δημιουργηθεί εξεταστική επιτροπή για την κρίση και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα μελετηθεί κι αυτή η πιθανότητα.
Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις για τους τρόπους που θα μπορούσε να βοηθήσει η Ομογένεια, υπογράμμισε και την σκέψη που υπάρχει για την έκδοση ενός ομολόγου για το οποίο θα μπορούσε να συμβάλλει και ο Απόδημος Ελληνισμός.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός τόνισε:
- Η Ομογένεια είναι πάντα στο πλάι της χώρας μας και αυτό το έχει αποδείξει επανειλημμένα και την ευχαριστούμε για τις τελευταίες προσπάθειές της να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που διαμορφώθηκε, ιδιαίτερα κατά τις πρώτες μέρες της κρίσης.

- Επιδίωξή μας είναι η αναβάθμιση του ρόλου του Έλληνα της Διασποράς στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία και κοινωνία.
- Μέσα απ' αυτή την κρίση, μπορεί να δημιουργηθεί μια μοναδική ευκαιρία για να αλλάξουμε πολλά πράγματα.
- Έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις με ομογενείς επιχειρηματίες, αλλά και με αποδήμους διαφόρων επιστημονικών και άλλων επαγγελματικών κλάδων για να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας μας. Τον Οκτώβριο θα πραγματοποιήσουμε συνάντηση για την πράσινη ανάπτυξη.

- Όταν γίναμε κυβέρνηση ήμασταν αναγκασμένοι να αλλάξουμε σχεδιασμό και όχι στόχους.
- Χαιρετίζω τις προσπάθειες του ΣΑΕ και άλλων φορέων για την προσέλκυση τουριστικού ρεύματος.
- Να ανοίξουμε τα πανεπιστήμιά μας για να προσελκύσουμε ξένους φοιτητές και ομογενείς.
- Η Ελλάδα είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο.
- Είναι δύσκολο να κτίζεις αξιοπιστία, αλλά εύκολο να την γκρεμίζεις.
- Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας για σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Ελπίζουμε να έχουμε θετική κατάληξη μέσα στα πλαίσια του διαλόγου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
- Με την Τουρκία υπογράψαμε 22 συμφωνίες. Θα είμαι μεθαύριο στην Κωνσταντινούπολη. Θα συναντηθώ με τον κ. Ερντογάν και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη
- Καταβάλλουμε προσπάθειες για συντονισμό των χωρών της περιοχής μας για πράσινη ανάπτυξη και για την προστασία της Μεσογείου. Η περίπτωση της οικολογικής καταστροφής στο Κόλπο του Μεξικού θα πρέπει να μας παραδειγματίσει όλους για να είμαστε προσεχτικοί, αλλά δεν μπορεί να αποτρέψει έρευνες για εξερεύνηση πετρελαίου (απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το Αιγαίο).
- Στο Κυπριακό στηρίζουμε τις προσπάθειες του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και χρειάζεται συνεχής πίεση προς την τουρκική πλευρά. Το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου