Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Θέμα αργίας του Δημάρχου Ζαχάρως



Είδηση που δημοσιεύτηκε χθες στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και άλλους δικτυακούς τόπους, φέρει τον δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο να τίθεται σε αργία, με απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο Νομικό Συμβούλιο απευθύνθηκε με το ερώτημα της αποπομπής του δημάρχου το υπουργείο Εσωτερικών.
Ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία πάνω στα οποία στηρίζεται η εν λόγω γνωμοδότηση ενώ μέχρι χθες το απόγευμα δεν υπήρχε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανάλογη απόφαση που να θέτει σε αργία τον δήμαρχο Ζαχάρως. Όπως μάλιστα απάντησε σε σχετικό ερώτημα της «Πατρίς» ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Αποστολόπουλος «δεν υπάρχει ως τώρα καμία τέτοια απόφαση».
Αυτό που θα πρέπει πάντως να διευκρινιστεί είναι ότι το ερώτημα δεν τέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών-όπως αναφέρεται σε δικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες- αλλά από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσο Αποστολόπουλο.
Ένα ερώτημα που «προκλήθηκε» από έγγραφο των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης προς τον κ. Αποστολόπουλο με το οποίο του ζητούσαν να εφαρμόσει συγκεκριμένες διατάξεις και να θέσει σε αργία τον δήμαρχο Ζαχάρως. Επειδή η δικαστική απόφαση πάνω στην οποία στηρίζονταν οι επιθεωρητές θα έπρεπε ξεκάθαρα να αναφέρει ότι ο δήμαρχος με πράξεις του είχε βλάψει τον δήμο-προϋπόθεση για να τεθεί σε αργία-, ο κ. Αποστολόπουλος απευθύνθηκε στο Νομικό Συμβούλιο.
Συνεδρίασε το αρμόδιο τμήμα, όπου υπήρξε διχογνωμία για το θέμα και έτσι το θέμα έφτασε στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου. Πάντως χθες, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ήταν κατηγορηματικός ότι ως και χθες το απόγευμα ο ίδιος δεν είχε λάβει καμία τέτοια απόφαση του Νομικού Συμβουλίου.
«Αυτή την απόφαση δεν την γνωρίζω. Δεν έχει έρθει κάτι σε εμένα, δεν έχω στα χέρια μου τίποτα σχετικό» είπε χαρακτηριστικά και επιφυλάχθηκε να επανέλθει στο θέμα τις επόμενες ημέρες, όταν συμβεί κάτι τέτοιο και όταν δει το σκεπτικό αλλά και την ίδια την απόφαση.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ζαχάρως σε δηλώσεις του τόνισε; «Εμένα μόνο η ψήφος του λαού της Ζαχάρως και της Φιγαλείας μπορεί να με καταργήσει. Θα δούμε τις εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. Όσο γ’ αυτούς που κόπτονται να με καταργήσουν με μηνύσεις και αναφορές, δεν θα το καταφέρουν…».

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου