Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Καταργούνται η 13η και 14η σύνταξη και θα αντικατασταθούν, από ετήσιο επίδομα ύψους 800 ευρώ

Οι τελικές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό



25/06/2010
Στο 65ο έτος αυξάνεται το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης ΚΑΙ για τις μητέρες ανηλίκων του ιδιωτικού τομέα από το 2013, σύμφωνα με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.
Επίσης αυξάνεται στα 60 έτη έως το 2015 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης σε όσους υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Τα πλασματικά έτη ασφάλισης για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων θα ανέρχονται στα επτά και θα περιλαμβάνουν στρατιωτική θητεία, σπουδές, επιδοτούμενη ανεργία και ανατροφή παιδιών.
Καταργούνται η 13η και 14η σύνταξη, και θα αντικατασταθούν, από ετήσιο επίδομα ύψους 800 ευρώ το οποίο πιθανόν θα χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια.
Ανοιχτό έμεινε το ενδεχόμενο παγώματος των μισθών στον ιδιωτικό τομέα για τα επόμενα τρία χρόνια όπως προβλέπει το μνημόνιο αν δεν καταλήξουν σε τέτοια συμφωνία οι κοινωνικοί εταίροι.
Εντωμεταξύ, δεν κατατέθηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο για τον δημόσιο τομέα καθώς πρώτα θα αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο. Τονίζεται ότι η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε σε τέσσερα σημεία αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις των κοινωνικών φορέων θα βρεθούν σημεία επαφής, ίσως και συμφωνίας, όχι μόνο στα εργασιακά αλλά και στα μισθολογικά, ούτως ώστε να υπάρξει μια συλλογική σύμβαση για τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου